krásný jarní pozdrav, milí přátelé,

02.04.2013 20:02

krásný jarní pozdrav, milí přátelé,

v první řadě mám pro Vás informace ohledně dvou nejbližších seminářů. Archetypy začínají v pátek, 5.4. 2013 od 10:00 hod, v Hrazanech.
DŠ Harmonie aneb Velká škola, začíná dle plánu 18.4. po večeři, v tradičních Skokovech.

A dostáváme se k pravidelnému úvodníku a totiž k poselství Mistra Hilariona. Ten se dnes zabývá tím jak vlivem postupujícího kosmického  energetického působení se naše bytí dále pročišťuje a naše vyzařování Světla se stává pro okolí postřehnutelné. Ne, na úrovni vnímání energie, ale na úrovni vnímání nás "nějak jinak". Právě tak toto vnímají i různí živočichové, kteří jsou tím přitahováni. A také, nabádá nás Mistr Hilarion, abychom nezapomínali ve své světelné práci na odpouštění, jak druhým, tak i sobě.

Opět, již sedmý týden v řadě, posílám další skvělé poselství Kryona. Tentokrát je novější, toto poselství přijal Lee Caroll v únoru 2012. Má název "Tři části" a zabývá se třemi částmi (z devíti), které tvoří lidskou Bytost. Je to další rozšíření poznání o lidské Bytosti. Po sérii sdělení o naší DNA, jsou zde další důležité informace, které spolu s těmi o DNA dotvářejí obraz toho jek je lidská Bytost konstruovaná a tím pádem dává pak možnost, nastiňuje cestu ke zkvalitňovaní života i skrze zkvalitňování fyzického těla. Sice je pravda, že různé související informace jsou v několika předchozích poselstvích, ale za všechny jen upozorním na poselství "Proces" z prosince 2011.

A jako další posílám fakt výborné poselství AA Zadkiela, které přijala Natalie Glasson a má název "Síla slova" k celkem takové relativně běžné skutečnosti, která se v životech mnohých lidí ve větší či menší míře projevuje. A to jde o zdůraznění skutečnosti používání negativních slov a myšlenek. AA Zadkiel vysvětluje, co použití takových slov a myšlenek způsobuje s naší energetickou, vibrační hladinou i stabilitou našeho energetického pole. Nabádá k vypuštění těchto slov a myšlenek z našeho slovníku a širšímu udržování se ve vyšších vibracích. Upozorňuje i na to, že naše slova mají schopnost měnit naši realitu vč,. našeho fyzického těla. Tady můžeme snadno navázat na uveřejňovaná poselství Kryona, odkud víme, že svými myšlenkami a slovy máme schopnost ovlivňovat energetické pole své DNA a jeho prostřednictvím pak takto, nevědomě, "manipulovat" se svou DNA a tedy i svým fyzickým tělem.  A také AA Zadkiel spolu Lady Portií nabízí malou meditaci k posílení  a zmnožení vyšších vibrací našich energií. 

A jakoby "náhodou" ve stejnou chvíli byl uveřejněn menší textík od Jennifer Hoffman s názvem "Vy jste Slovem Božím", který pojednává na obdobné téma jako výše uvedené sdělení AA Zadkiela, s trochu jiného úhlu pohledu, avšak se stejným smyslem.

V dalším článku "Globální oteplování - Klaus má pravdu. Profesor odhalil důvod ožebračování obyčejných lidí" se zastavíme krátce u otázky globálního oteplování v rozhovoru s prof. Kutílkem, odborníkem na klimatologii. Kde se dozvíme jak to s tím oteplováním je, vč. vlivu člověka a k čemu celá ta propaganda o globálním oteplování slouží. Jen dodám, jak víme od Kryona již nějakou dobu, že naopak planeta se pozvolna přesouvá do tzv. malé doby ledové a nedávno Kryon opět upozorňoval, že bychom se měli soustředit na otázku energetických zdrojů, jelikož energie budeme zanedlouho dosti potřebovat.

Dále pak článek od Milana Vidláka "Jak být už konečně šťastný". Je to zajímavé, hovorovým jazykem napsané vyprávění o tom , jak se autor začal zabývat "duchovnem", poznáváním, jak došel k záměru projít třítýdenním půstem (hladovkou), popisem průběhu i dosaženým výsledkem. Ale také přiznává závažnou chybu, kterou učinil při návratu ke stravování a co to způsobilo.
Mohu sám potvrdit, že hladovka je významným očistným nástrojem, nejen tělesně, ale i duchovně. A také, že návrat ke stravování má svá pravidla a nějakým uspěchaným nebo nevhodně zvoleným jídlem si lze způsobit nějaké momentální obtíže. Pokud byste se někdo o hladovku zajímali, pak mohu jen doporučit knihu, kterou napsala MUDr. Vilma Partyková - Hladovění pro zdraví.

Dále ještě připojuji astrologické zamyšlení astroložky Petry Nel  nad novým týdnem

A také bych rád připomenout astrologickou prognózu významného českého astrologa, Petra Messanyho na letošní rok 2013, "Astrolog Messany dává současné vládě půl roku. A potom..."   Článek s názory P. Messanyho vyšel v listopadu 2012....

Na závěr Vás "pobavím" asi 5ti minutovým videem ze seriálu "Peklo na talíři". Tentokrát na téma "Velikonoce po česko-německu". A tak je to v mnoha dalších oblastech zboží a služeb. Češi si holt nechají líbit cokoliv. To už se o nás ví nejen v Evropě. Namátkou, předražené mobily a mobilní tarify, bankovní poplatky, o potravinách se cosi již naznačilo a dalo by se pokračovat.  A i proto připojuji závěrečný obrázek. 

Přeji Vám všem mnoho Vašeho vnitřního Sluníčka, vyzařující Světlo do všech stran...
Láďa
 

 

  •  

    Mistr Hilarion

    Poselství pro týden 31.3. 2013 - 6.4. 2013                 

                Milovaní,

    i nadále opouštíte staré vzory, myšlenkové cykly a stereotypy chování a díky tomu zíkáváte větší jistotu a sebedůvěru sami v sebe i ve své schopnosti. Vidíme, že si neustále připomínáte své Světlo, kterým jste a pevně si ho držíte. Je to velmi důležité, neboť to pomáhá upevňovat široké Světelné pole, které nyní obklopuje vaši planetu a umoňuje vám to do něj pronikat. Vy, kteří jste v minulých týdnech přijímali velké množství kosmických energií, je nyní plně integrujete do svého energetického systému. Takto to funguje, aby Lidstvo mělo šanci bezpečně absorbovat co nejvíc nových a vyšších energií, aby mohly probíhat jejich vnitřní změny.

     

    V následujících dnech bude nadále narůstat množství Lásky a Světla v atmosféře Země. To je každému okamžitě k dispozici, a abyste ho mohli plně využít, musíte mít záměr a musíte se v tomto směru vyjádřit. My, vaše Světelná Rodina, vám pomáháme co nejlépe využívat tyto energie k transformaci všeho, co ještě zbývá a ačkoli to slábne, nadále vás to drží připoutané ke 3. dimenzi. Vy se ve svých fyzických tělech nyní rozsvěcujete, šíříte toto Světlo, ať jste kdekoli, což je lidem kolem vás stále jasnější. Oni si nejsou jistí tím, co je na vás jiného, ale všímají si, že tam rozhodně něco je.

    Čím víc příchozích vyšších energií dokážete udržet a integrovat, tím větší bude vliv tohoto Světelného pole, které vás obklopuje. Prostě tím, že jste v jakékoli situaci sami sebou, zanecháváte svůj energetický otisk a tím zásadně ovlivňujete  vše a každého kolem vás. Vaši rodinní mazlíčci tu změnu vnímají a když jste v jejich blízkosti, chtějí být s vámi, aby se mohli vyhřívat v těchto energiích. Všichni tvorové kolem vás vnímají vaše Světlo, které je láká, proto to mějte prosím na paměti, až se budete podivovat nad tím, proč je v místě vašeho bydliště tolik stvoření. Nabízíte jim v těchto časech změn naději a zázemí.

    Říkáme, že nejrychlejší a nejjistější cesta k urychlení vlastního pokroku je vnitřní práce tváří v tvář sami sobě, což zahrnuje vaše temné Já, přímo a s použitím síly odpuštění všeho, co tam najdete. Odpuštění sobě a těm kolem vás, všeho, co se stalo ve vašich životech, vás pozvedne na vyšší resonanci, kterou bude v následující době snazší udržet. Odpuštění rozpouští pocity zloby a nespravedlnosti rychleji, než jakékoli jiné metody, o které byste se mohli pokoušet. Čistí to vaši srdeční čakru i všechny ostatní, což vás otevře přijetí dalšího Světla.

    I nadále se budete pohybovat mezi potřebou dlouhého spánku a pocity nadšení rozjíždět nové projekty. Zvykejte si na tyto cykly a přijměte tyto chvíle odpočinku, neboť vaše elementární tělo rozhodně vaše pochopení ocení a díky tomu bude moci dojít k jeho léčbě a zdokonalení jeho funkcí. Když se cítíte energičtí, je čas uskutečnit tyto tvůrčí nápady, které vám přicházejí z vyšších oblastí nekonečných možností, a v těchto chvílích se můžete hodně zdokonalit. Nezapomínejte používat svou schopnost rozlišovat v jakékoli situaci a vybírejte si, čemu budete věnovat svou pozornost, neboť to je to, co se má projevit ve vašem světě. Často se na nás obracejte, abychom vám mohli být každý den více nápomocni.

     

     Do příštího týdne...

    JÁ JSEM Hilarion

    ©2013 Marlene Swetlishoff/Tsu-tana (Soo-tam-ah) Strážce Symfonií Milosti
    www.therainbowscribe.com

    Pro všechny poutníky na Cestě Lásky, do češtiny přeložila Lenka D (www.transformace.info). Tuto českou verzi je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem, pokud bude připojena celá tato poznámka včetně všech zdrojů i s aktivními odkazy.

 

 

  •  

 

Tři části

 

Tento živý channeling byl předán prostřednictvím Lee Carrolla v Memphisu, Tennessee,

 v sobotu 26. 02. 2011

 

 

Zdravím vás, drazí! Já jsem Kryon z Magnetické služby.

 

Přechod od hovořícího člověka k otevřenému portálu je nyní dílem okamžiku. A budou tací, kteří budou tento přechod kritizovat. Budou říkat, že to nemůže být takhle, protože přeci 3D lidská bytost a multidimenzionální energie Ducha potřebují víc času! Budou říkat, že jde o hluboký posun energie a budou mít pravdu. Ó, budou mít pravdu! A tak tedy řeknou, že ten muž plně nechanneluje. Co když… co když se ty dveře ale ve skutečnosti nikdy nezavírají? Co když, místo aby otevíral dveře, jednoduše řekne: „Je čas,“ ale dveře už jsou otevřené. Tohle je předpoklad nové energie, ve které žijete.

 

Co je před vámi? S čím si neumíte poradit? V téhle místnosti není žádné řešení, které by bylo obtížné pro nádherné lidské vědomí, které má problém. Jinými slovy – nikdy by vám tento problém nebyl dán, pokud byste ho nemohli vyřešit. A vy víte, ke komu mluvím. Stvořitel je uvnitř! Ve 3D máte sklony přehodit výhybku, vaše spiritualita vždycky byla taková. Máte dny, kdy se věnujete uctívání, nosíte jiné věci, zpíváte jiné písně, někdy klečíte na kolenou a jindy ne. Pak přijdete domů a všechno je jiné. Použili jste „vypínač“ – máte Boha v určité „přihrádce“. Bůh je v tamtom domě a já jsem nyní ve svém. A toto konkrétní paradigma skončilo. Nyní spolu můžeme být ve 100%ní komunikací, pokud si to zvolíte. Úžasná pomoc, která je láskou Boha, je stále s vámi. Stále!

 

Nemusíte si už sednout a volat ho. Sídlí ve vás stále. Jeho láska je vždy s vámi. V každém okamžiku. A můžete říct: „Kryone, to zní dobře, jak to uděláme? Jak tohle můžu mít?“ A tak znovu začínáme učení, které je nové a jiné. Je to popis toho, co se děje v lidské bytosti. Co je to, co vás tvoří. A už jsme vám to říkali dříve, ale ne přesně tuto informaci. Je to pouze podobné, protože jsou podobné procesy v těle, které ale nejsou stejné. V minulosti jsme vám předali informace o třech duchovních vrstvách toho, co je ve vás. Nyní budeme hovořit o tom, co je ve vás FYZICKY. Nevěděli jste o tom? Ale věděli. Jenže jste si s tím nikdy neuměli poradit. Jak se toho dotknout, jak s tím pracovat… a co to vlastně je.

 

Lidská bytost je neobyčejně složitá duchovně, lidská bytost je neobyčejně složitá fyzicky. Rádi bychom nyní odstranili tu složitost a předali vám informace, na které nebudete muset přijít. Stačí, když o nich budete vědět.

 

A tak začnu něčím, co jsem vám předal již dříve. Něčím krásným. Zprávou z historie. A chci, abyste pečlivě poslouchali, protože vám to pomůže rozumět tomu, co je ve vás a kráse toho všeho. Pravděpodobně to pro vás bude i důkazem o tom, že to existuje. Nemusíte se obracet do historie, ale já bych rád, abyste to udělali.

 

Od nejmladších až po nejstarší v této místnosti – dívám se na Staré Duše. Nebyli byste tu, kdybyste jimi nebyli. Někteří z vás ani neplánovali, že přijdou – i vy jste Staré Duše. A nemusíte tomu věřit – ani tomu, co vidíte před sebou, a čemu říkáme channeling. Nemusíte tomu věřit. Na tom nezáleží. To nemění vaši velkolepost, drazí, protože já vím, kdo jste. Nemusíte věřit ve mně, ale já věřím ve vás! Když jste stáli ve Větru Stvoření, když jste se rozhodli přijít na tuto planetu a žít život, který žijete… Znám Starou Duši ve vás, znám vaši posvátnost, vaší božskost… A říkám vám, že máte stejný počet andělů jako největší léčitel zde v místnosti. Nezáleží na tom, čemu věříte. To je láska Boha - bezpodmínečná, navždy s vámi… A možná přijde čas, kdy semena, která sejeme dnes, začnou růst a vy si uvědomíte, že nejste sami a že je toho víc, než jste si mysleli. Nebudete muset žádat o pomoc. A když to uděláte, pak to budete VY, kdo pomůže VÁM, protože jednoduše otevřete dveře a vezmete si věci, které už jsou vaše. To je krása lidské bytosti.

 

Dovolte mi, abych vás vzal zpátky v čase. Znovu, podeváté, budeme channelovat o Eliášovi. Musíte to slyšet ještě jednou v tomto kontextu. Eliáš je jediný člověk, který si zvolil tuto cestu vzestupu. Rozhodl se nezemřít, ale vkročit místo toho do božské energie a opustit planetu – a to také udělal. Tak mocný byl! A moudrý ve věcech Ducha! Věděl, jak to udělat. A příběh, který se vypráví, je docela přesný. Měl někoho, koho byste nazvali učedníkem – Elíšu. A tento učedník ho miloval. Eliáš řekl Elíšovi o svém vzestupu – chtěl, aby to zaznamenal, aby o tom poté vyprávěl, aby lidé věděli, jak to vypadalo. A Elíša řekl: „Mistře, udělám to, ale chci něco na oplátku. Chci mít tvého ducha.“ Řeknu vám, co to znamená. Oba muži si byli něčeho vědomi – něčeho, čeho vy si vědomi nejste. Elíša žádal, aby na něj byla přenesena duchovní moudrost. Jak můžete přenést něco, co není biologické a spojené se zrozením. Není to dědictví, jaké si představujete ve 3D. Jsou zde dva Mistři, jeden se dívá na druhého a říká: „Chci mít to, co máš ty, předtím než odejdeš. Chci, abys mi dal svého ducha (mysl) – ducha, který je duchem Boha, který dlí v tobě. Je to moudrost, která ti umožní vzestoupit. Chci to. Chci pokračovat v tvé práci.“ A Eliáš se na něj podíval a řekl: „Máš to mít. Je to tvé.“

 

Tento příběh je opravdu o Eliášově Vzestupu, ale příběh v pozadí je o dvou Mistrech, kteří rozumí tomu, jak předat nádhernou energii jeden druhému prostřednictvím posvátného daru. A ještě něco vám o tom povím. Je možné, že věděli víc, než víte vy dnes? Odpověď zní: Ano. Řeknu vám, co Elíša zapsal: Když nadešel jeho čas, vstoupil Eliáš do pole a zažehl světlo.“ Jednoduše zažehl světlo! Všechny multidimenzionální části, které byly jeho součástí, se staly patrnými (viditelnými) a to, co bylo tělesné, zmizelo – vypařilo se. Nemohlo to zůstat takové, jaké to bylo, s božskostí Stvořitele. Jsou tací, kteří to nesprávně pochopili. Domnívají se, že to světlo sestoupilo z mraků… vůz, který přijel a odjel. To ale není to, co Elíša napsal. Přečtěte si to znovu. Eliáš zažehl světlo – přímo tam na Zemi. Bůh v něm se rozzářil jako Slunce…

 

Řeknu vám hodně o tom, co je v lidské bytosti, a on to věděl. Elíšovy 3D oči ale nemohly pochytit ty multidimenzionální části, jejich neuvěřitelnou velikost, fakt, že Vesmír věděl, že jeden opustil planetu… viděl pouze kouli světla. Viděl ale také ještě něco dalšího. Viděl, jak Eliáš opustil planetu multidimenzionálním způsobem, který mohl být zaznamenán pouze metaforou, protože pro to nebylo žádné vysvětlení…

 

Už jste někdy měli sen, pro vás TAK skutečný, o určitých věcech, že jste se vzbudili a chtěli to okamžitě zapsat nebo sdělit svému spícímu partnerovi: „Vstávej, musím ti něco říct! Tomu nikdy neuvěříš. Tohle se stalo…“? A pak jste to najednou nedokázali popsat, protože se to nedalo převést do 3D. Vím, že se vám to stává. Stejné to bylo i s Elíšovýma očima, které viděly něco, co se ve 3D nedá popsat. A metafora, kterou viděl, byly tři energie, které doslova vzaly Eliáše na projížďku… do nebes. Mimo planetu. To nejlepší, s čím mohl Elíša přijít, byl vůz se třemi bílými koňmi. To byla ta metafora. Bylo to to jediné, co mohl dostat ze všeho toho světla a krásy a Boží Slávy. A tak to takto napsal. Vůz. Pojmenoval ho. Dal mu hebrejský název – Merkaba. Merkaba! A o tom chceme dnes mluvit. Právě teď je její vibrace ve vás ještě větší než si myslíte. A tak nyní tyto dva opustíme, ale ještě jednu poznámku – studujte Elíšu a podívejte se na to, co měl. Mistr, který dokázal úžasné věci – krásné, moudré, skvělé… Samozřejmě mu jeho Mistr předal své poznání. Jaký to příběh! Pravdivý, krásný, zaznamenaný pro vás, abyste to viděli…

 

Nyní se opět vraťme sem. Chci vám říci něco o vašem těle. Je devět energií, o kterých učíme, a nejsou jedinečné, ani oddělené – některé z nich sdílejí stejné jméno a energii, takže první z těch devíti je ve skutečnosti třetí z devíti… Tři už jsme vám předali a dnes vám předáme další tři. Jsou tři sady tří. Není však nutné je rozdělovat. Především – všechny jsou v kruhu. Jsou tím, co byste mohli nazvat multidimenzionální polévkou. My je nyní rozčleníme jenom proto, abyste si je mohli vyzkoušet a prozkoumat. Nefungují odděleně, nejsou od sebe oddělené. Některá může být z vašeho pohledu slabší nebo silnější, ale všech devět je součástí jedné polévky… Dnes budeme hovořit pouze o třech. Ukážeme vám, co je to triáda – Trojice.

 

Chci, abyste teď chvíli přemýšleli o Trojicích, protože je něco, co v tom bylo vždy přítomno – Nejsvětější trojice… A najdete ji téměř v každém náboženství. I Mistr Kristus měl Otce, Syna a Ducha Svatého… To jsou tři. Tohle je intuitivní. Tři jsou i v Islámu. Spirituálně vidíte tři. Trojka je v numerologii energií katalyzátoru. Katalyzátor je to, co může změnit a pravděpodobně i změní věci kolem, ale sám zůstane beze změny. To je trojka. Je to jedno z nejmocnějších čísel, se kterými se můžete setkat. Krásné. Významné. A mluvíme o tom znovu… jsou tři části lidské biologie. „Tři bílí koně.“ A já vám o nich teď povím: Začnu tím, co je společné pro všechny tři sady tří VYŠŠÍ JÁ. Lidské tělo, které je vaší biologií, má tři hlavní části.

 

Číslo Jedna – Vyšší Já. Při posledním učení o tomto jsme vám předali tři duchovní části a jednou z nich bylo Vyšší Já. To vám říká, že pokud nakreslíte kruh, Vyšší Já bude v jeho středu. Je to kotva. Je třemi částmi z devíti. Myslíte si, že Vyšší Já je vaší Duší a máte částečně pravdu, protože to, co nazýváte Duše, je 100% božské. Patří vám, je jednotlivá a jedinečná – v určitém smyslu. Dám vám nyní informaci, která ve skutečnosti není vysvětlitelná, ale není tak moc odlišná od toho, co čekáte. Vyšší Já – ta část Stvořitele, kterou jste vy – obsahuje vše, čím jste. Je to část Boha, kterou jste. A proto je jádrem, je středem, je portálem… nechte tento portál v tuto chvíli otevřený, aby vám můj partner mohl předat tuto informaci svým hlasem a lineárním způsobem. Můj partner nikam „neodplul“. Je tu s vámi na této židli. Poodstoupil, otevřel dveře a naslouchá – stejně jako vy. To je channeling. Takhle to funguje. Může začít a skončit kdykoli. Když potřebuje biologickou pomoc – chce se napít vody či kávy, pak jednoduše zastaví a pak znovu začne. Tohle je dar překladu. A on překládá pomocí svého Vyššího Já.

 

Vyšší Já je doslova „potrubí“ vedoucí skrze Duši na druhou stranu závoje. To je spirituální a vy jste to věděli. Dovolte mi ale říct něco, co jste možná nevěděli. Pokládáte duši za jednotlivou, singulární, ale to ona není – je jedinečná, ale vždy spojená s celkem… Jak můžete mít něco, co je spojené s celkem a je součástí něčeho a přesto je jedinečné (unikátní)? A odpověď zní: ANO (Kryon se směje). Můžu vám to vysvětlit ve 3D:

 

Dám vám další předpoklad - když odejdete a vrátíte se „domů“, oslavíte to s námi. Vaše Vyšší Já, vaše Duše vysvlečená z vašeho těla a ze všeho, krom vašeho „jádra“, se vrátí zpátky nedotčená, v celé své nádheře – tohle je to, jak vás znám… nemá vaše lidské jméno, je starodávná, nemá konec ani začátek, je kouskem Boha. A Boha nemůžete rozdělit. Když říkám, že jste kouskem Boha, je to pouze pro vaši 3D mysl, nic víc – slova, která můžete pochopit, ale Boha nemůžete rozdělit. Říkám vám tím, že CELÝ Bůh - Stvořitel Vesmíru a veškeré stvoření - žije ve vašem Vyšším Já! Vaše Duše je Jedním se vším! V entanglovaném (propojeném) stavu i s nejvzdálenější hvězdou a planetou, kterou ani nemůžete vidět teleskopem. Je těžké si představit něco tak velkého a skvělého. Proto se Eliáš proměnil v samotné Světlo. Je těžké popsat, kdo jste.

 

Tady je ale něco, co neočekáváte: Ve vaší 3D představě Duše opouští planetu a jde někam – do nebe, chcete-li – což ale vůbec není místo! Je to dimenze, či spíše skupina dimenzí. Je těžké to popsat 3D bytostem. A můžete si myslet, že zde sídlí 3D způsobem, do té doby než se vrátí na Zem. A pak se znovu zrodí, stane se další Lidskou Bytostí, dostane nové rodiče a nové jméno a prochází dalším životem. Tohle je standardní vnímání. To je od vás ale děsně 3D! (Směje se.) Co když vám řeknu tohle: Jste jedinečné Duše, kousky Boha a máte jméno ve Světle, ale nejste oddělení od Boha a proto jste vždy smícháni se všemi dalšími dušemi, které kdy byly na Zemi! A tak když se vrátíte na Zemi, máte možnost zvolit si, že se stanete částí těch, co zde byli. Nechápejte to špatně – VY jste pořád VY – stále máte Duši, která se vrací a která je jedinečná a jste Duše, kterou jste bývali. Ale když jí můžete dát multidimenzionální vzor, uvidíte rozdíl. Když jste na druhé straně závoje, můžete si vyzvednout něco, co si vyberete z tohoto „jezera duší“ a vezmete si to s sebou na Zem. A tak po Zemi kráčí ti, kteří jsou přesvědčeni, že jsou kouskem reinkarnovaného Mistra Mohameda. Jsou zde ti, kteří jsou přesvědčeni, že jsou částí Matky Marie. Jsou zde ti, kteří jsou přesvědčeni, že je v nich Marie Magdaléna. A někteří jsou přesvědčeni, že jejich součástí je samotný Kristus a že jím byli! Takových je mnoho. Ach jak singulární!

 

Dovolte mi, abych vám řekl, o co jde. Je všechny – tyto energie – jste vyhledali a řekli jste: „Jsou součástí Boha a já chci tuto část,“ a vyzvedli jste si je, když jste se vraceli na Zem a stali jste se jejich částí. Cítili jste to a věděli jste to svým 3D lineárním způsobem. Nechápali jste, že jsou všude – propojeni se vším. Nečekám, že tomu budete rozumět. Jen chci, abyste to věděli – je to krásné, není to singulární, nevymýšlíte si to. Samozřejmě, jste součástí energií Mistrů – dokonce i Eliáše.

 

To je Vyšší Já. To je jedno ze tří, o kterých vám chci říct. Mluvíme o lidských biologických atributech. Jeden z nich je hluboce spirituální – Vyšší Já. A nyní se dostáváme k číslům dvě a tři. Když je zkombinujete, dostanete Lidskou Bytost. Nemusíte chápat všechny tři části. Ve skutečnosti je „nepochopíte“ – pochopíte část dvě – Lidské Vědomí…

 

Číslo Dvě – Lidské Vědomí je velmi uzemněné, je jako Gaia, je ve 3D, je pozemské… je obklopené procesy, které vytváří Gaia a krystalická mřížka. To je dvojka. Lidské Vědomí je to, co víte každý den. To vám opravdu nemusím vysvětlovat. Je to to, s čím kráčíte každý den, je to to, co jste si sem přinesli, to, co toto poslouchá. Nazýváme to Vědomí, ale je to víc než to. Je to fyzické uvědomění – jste to vy a vaše tělo, vy ve vašem těle, jste to vy, vcházející do místnosti – Lidské Vědomí. Lidské Vědomí může změnit chemii, což také trvale činí. Když se radujete a smějete, chemie se mění. Když dýcháte – ať už vědomě nebo ne – veškerá chemie se mění. Když se bojíte, chemie se mění. Když se zamilujete… musím to říkat? – Chemie se změní. No nemilujete to poslední? Když se zamilujete, nestaráte se ani o to, jestli budete kdy znovu jíst. Jak to přežijete? To vás nezajímá. (Kryon se směje.) Je vám to jedno. Vstoupíte do tohoto módu „dočasného šílenství“ a prostě jen chcete být s tím druhým… Právě jsem vám popsal to, co Bůh cítí k vám. Věděli jste to? Tolik zamilovaný do těch, kteří „chybí“! Někteří z vás jsou s ním ve spojení a jiní ne. Většina Země není. Téměř 7 miliard kousků Boha dokonce ani „nepíše domů“. Je do vás tolik zamilován!

 

Lidské Vědomí je část, kterou znáte ve 3D. A Lidskému Vědomí můžete připsat všechno, co je – zeptejte se intelektuálů a řeknou vám: „Není nic, o čem bych nemohl přemýšlet. Můžu diskutovat o čemkoli.“ Samostatný „box“ mylných představ. (Kryon se směje.) Lidské Vědomí je omezené (limitované). Ve vašem těle jde ještě o něco jiného. Není zajímavé, že s tím nejste v kontaktu? Předpokládá se, že Lidské Vědomí je vše, co je – můžete být inteligentní, můžete myslet, můžete se smát, zpívat, tvořit, říkat vtipy, brečet, ronit slzy… chybí něco? Nemáte tušení, co se děje ve vašem těle. Můžete se ptát: „Proč Bůh stvořil tělo tímto způsobem?“ Už jsem to řekl předtím – můžete mít ve svém těle nemoc, která roste, ale vy o tom nevíte. Musíte jít k doktorovi a on vám řekne, že ji máte už rok. A vaše tělo vám to jednoduše nikdy neřeklo. Existuje proces, další inteligence, stejně velká jako Lidské Vědomí. A já vám řeknu, co to je a jak funguje. Dám vám její jméno. Není to jméno, které byste měli používat. To jméno je pouze pro dnešní učení. Za okamžik vám povím proč. Už jste slyšeli o testování svalů. Má i jiné jméno – kineziologie. Dáváte těmto věcem zajímavá jména. Proč procesy pojmenováváte tolika písmeny? Proč tomu neříkáte „Hoa“ (Lemurský výraz, pozn. př.)? Kineziologie je proces, kterým vám tělo řekne věci, které nemůžete vědět – vědomě. Testování svalů vám dává odpovědi ANO a NE o látkách, které budou nebo nebudou efektivní pro vaše tělo, o alergiích, o jídle… Co děláte? Navazujete spojení s inteligentní částí svého těla, která nemá žádné jméno, ale které můžete důvěřovat a která ví to, co vy nevíte.

 

Tady je něco, co jste nikdy nezkusili: co kdybyste se zeptali pomocí testování svalů, jestli je špatně něco, o čem nevíte? Ano nebo ne – ono vám to poví! Nikdo to nedělá, že? Možná to nechcete slyšet. Možná byste to raději slyšeli od člověka v bílém plášti. Možná…

 

Uvnitř vašeho těla je NĚCO – které VÍ. Říká se tomu innate (vrozené). Pokud chcete definovat innate (to vrozené), pak by to byly věci, které ví – které chápou bez „logiky“. Ve vašem těle je systém – třetí! Zajímavé! Číslo tři – katalyzátor – innate. Řeknu vám, co to je a je to popsáno v knize, kterou můj partner napsal ve spojení se mnou a která je o dvanácti vrstvách DNA. Protože tohle má co dělat s inteligencí DNA.

 

Innate je největší inteligence ve vašem těle. Je spojené se vším, včetně Lidského Vědomí – a vy ne. Innate je pole DNA. Innate je Merkaba. A teď si řeknete: „Aha! Říkal jsi, že duchovní část je pouze Vyšší Já a teď najednou přicházíš s Merkabou – to je velmi spirituální!“ Kdo vám to řekl? Merkaba je pole Lidské Vrozenosti. Takříkajíc zná všechno o všech záležitostech. Vyšší Já je portál. Innate má co dělat ještě s dalšími věcmi. Kolem innate je pole. Vaše DNA vytváří pole. Toto pole není statické. Jak jen vám mám popsat něco nepopsatelného? DNA pole je naprosto plné informací (doslova našlapané). Je to terminál informací. 90% DNA tvoří informace. Ono pole obklopuje DNA až do 26 stop od lidské bytosti – 8 metrů plných informací. A můžete se zeptat: Jakých informací?“ Dovolte, abych vám to teď popsal. Jsou to ty informace, které potřebujete ve správnou dobu, v závislosti na tom, co toto pole zachytí.

 

Vyšší Já – Vědomí - innate. Innate zná všechno, co se chemicky odehrává ve vašem těle. Řeknu vám, co dalšího innate kontroluje (má pod kontrolou). Informace ve vašich kmenových buňkách. To je práce innate.

 

Na něco se vás zeptám: Jste si vědomi toho, že každý kousek DNA je identický? Stovky miliard, bilióny kousků DNA – tyto molekuly, naprosto jedinečné, s vaším otiskem, s vaším akášickým záznamem, s vaším andělským jménem… všechny jsou naprosto stejné! Od vrcholku vaší hlavy až po váš palec – identické. Takže jak je možné, že tvoří buňky, které jsou tak odlišné? Kůže, orgány… Protože tyto identické kousky DNA jsou informací, které hovoří s velmi malým přednastavením, které tvoří geny lidského těla. Jsou motorem závodního auta, které tvoří vaše tělo. 90% je blueprint (matrice, projekt, plán), 3,5% motor. Innate je chytré, innate je inteligentní. Můžete říct: „Ničemu z toho nerozumím. Pokud je to pravda, proč to nevím?“ A tady je odpověď: protože innate je, stejně jako vaše DNA, v kvantovém stavu. Je multidimenzionální, není ve 3D a nemůžete s ní hovořit snadno.

 

Nebylo by pěkné spojit Lidské Vědomí s innate? Nebylo by to fakt něco? Něco vám povím: Mistr, jménem Ježíš Kristus, měl plně propojené Lidské Vědomí s innate. Úplně a zcela splynuly – protože věděl JAK. A portál k jeho Vyššímu Já byl otevřen. Tři části se spojily, aby se staly  jedním. A co jste ho viděli dělat? Zaprvé – věděl vše o svém těle. Co jste viděli, že dělal? Měl moc nad hmotou! Zajímavé. Co když informace v jeho DNA byly tak kompletní, že je můžete mít i vy? On je měl. Vše bylo „uvařeno“ na 100%. Tohle jsme vám předali už dříve – procenta i věci k zamyšlení – ale teď vám říkáme, že ve vaší DNA je inteligence.

 

Jak to funguje? Kvantovým způsobem, o kterém říkáte, že je chaotický. Dovolte mi, abych vám dal pár příkladů… Ó, ještě před tím vám ale řeknu o jednom z hlavních atributů. Tady sedíte v nemocnici. Ó, Lidská Bytosti, toto je tak… tak mocné! (Leeův hlas je plný dojetí.) A časů, kdy se toto dělo, je tak málo! Je to tak krásné! Chci vám ukázat, co innate dělá. Innate řídí vaši biologii – naprosto ji ovládá! Dokáže cokoli. Může vás udržet naživu 900 let! Pokud to dovolíte. Myslíte si, že ony biblické časy byly jen výmyslem, že nemohli žít tak dlouho… ó ano, žili. Vaše innate vás o tom ujistí. Má naprostou kontrolu nad lidským tělem… Sedíte v nemocnici (v češtině by byl možná vhodnější výraz „léčebna“ pozn. př.) Dozvídáte se o nemocech, procházíte různými procesy a začínáte se děsit smrti. A nějak – nějakým kouzlem, kterému nerozumíte, které neznáte a které vám nemůžeme vysvětlit – se spojíte s innate… jenom na okamžik! Jen na okamžik! A najednou projdete tím, čemu se říká spontánní remise (náhlé uzdravení zdánlivě „bez příčiny“,  – pozn. př.). A nemoc zmizí. Imunitní systém se vzpamatuje z té výzvy a vědci jen sedí: „Jak jste to udělali?“ Možná jste byli dostatečně vyděšeni. (Kryon se směje.) To není správná odpověď. To je innate! Prostě se o to postaralo. Takhle mocné to je.

 

Kolem vaší DNA je pole. Dovolte, abych vám o tomto poli něco řekl: Je inteligentní. Říkali jsme vám, že můžete aktivovat část vaší DNA a lidská bytost to chce rozčlenit – hledá v knize o dvanácti energiích a zkoumá, kterou z nich by nejraději aktivovala. Víte, jak hloupé to je? Díváte se na nebe, vidíte duhu a říkáte si: „Mám rád fialovou – ostatní barvy, jděte pryč! Fialová, sestup dolů.“ Nemůžete se jí dotknout. Věděli jste, že duha je kruh? Většina ne. Myslíte si, že mizí v Zemi, že? Je v kruhu. A stejně tak i DNA. Vážně? Víte, že se sama se sebou může spojit? Myslíte si, že je to vlákno, ale je to kruh. Vždycky byl. Vědci už to ví, ale stále to nazýváte vláknem – netuším proč…

 

Innate vám poví, co potřebujete. Je chytřejší než vy, protože innate je spojené s Akášickou kronikou. Musí být – je to pole DNA. Takže pak můžete začít komunikovat s tou částí svého těla, která ví víc než vy a můžete říct: Přeji si aktivovat tu část DNA, kterou potřebuji nejvíc.“ Někteří z vás potřebují slyšet, že nejvíc potřebují tu část, která vyléčí jejich strach – která vás dostane do bodu, kde budete klidnější. Někteří z vás, a vy víte, koho se to týká, potřebují vrstvu léčení – potřebujete se uzdravit. Potřebujete, aby vaše tělo začalo dělat něco, co dříve nedělalo a innate se o to může postarat. A pak jsou tací, se kterými není nic v nepořádku, ale prostě jen chtějí, aby se jim vedlo lépe než dosud… A o tom chci teď mluvit, protože i tohle innate dokáže.

 

Co když chcete přestat stárnout? V tom je innate velmi dobré. Vše, co musíte udělat, je spojit se s ním. Předám vám teď proces, o kterém jsem vám říkal již dříve…

 

Jste si vědomi toho, že lidské tělo samo sebe obnovuje a omlazuje? Je konstruováno tak, aby nikdy nezemřelo. Hmm, a přesto umírá. Umírá, protože to, co je možné obnovit, není perfektní. A můžete si myslet, že přesto může být a mohlo by být, pokud byste něco dělali jen trochu lépe. Existuje důvod, proč stárnete. Tím důvodem je „otisk“ (imprint), který v sobě máte a který je založen na energii planety. Proto ti v minulosti žili 600 a 700 let a vy se dožíváte jenom 80. Něco se stalo s energií této planety. Něco, co skutečně ovlivňuje kmenové buňky. Poslouchejte! Pokaždé, když se buňka ve vašem těle reprodukuje, aby vytvořila novou buňku, objeví se otázka. Buňka se chystá k reprodukci, k roztržení, k rozdělení – udělat ze sebe další, ale těsně před tím, než to udělá, tak se vás innate ptá: Mám vytvořit stejný blueprint (program) jako vždy nebo nějaký jiný?“ A otázka je zodpovězena vždy stejně. Je zde nějaká nová informace? „Ne, vytvoř stejný.“ Dokážete si na okamžik představit moment v čase, kdy se buňka dělí, a vy řeknete: „Moment. Je zde nová informace. Chci, abys tento blueprint změnila, kmenová buňko.“ Dokážete to? A tím vytvoříte něco, co je dokonalé. Lidská bytost začne nestárnout, bude žít velmi dlouhou dobu. Pravděpodobně se vylepší váš imunitní systém.

 

Dávám vám informaci, o které vám slibuji, že ji potvrdí lékařská věda v příštích dvou desetiletích. A já vám jí dávám teď. Existuje systém inteligence ve vašem těle, který zná víc než vy a ten je připraven a čeká na to, až ho oslovíte svým Lidským Vědomím. A nastane splynutí – vás, innate a vašeho Vyššího Já – a vytvoří tělo, které téměř nebude stárnout. Nebudete se muset bát nemocí, budete moci být v míru a bez dramat. Stanete se jinou lidskou bytostí. A pokud toto spojíte, dosáhnete toho, co vám Mistři na této planetě říkali, že můžete mít. Není to jiné než to, co starověké národy znaly, o čem hovořily a co vám předaly. Tyto věci jsou před vámi v této nové energii. Co s tím můžete dělat?

 

„Kryone, pořád ještě jsi nám neřekl JAK.“ Můj partner to udělal dříve, pokud jste poslouchali. Existuje most zvaný INTUICE. Intuice spojuje lidské vědomí a innate. A někdy, když máte štěstí, dokonce i Vyšší Já. Duchovní intuice je maturitní zkouškou lidské intuice ve vašem vlastním těle. Intuice je most k innate. Takže začněte používat tuto intuitivní sílu, kterou má každý člověk. Jaký je váš první dojem, když položíte svou otázku? Nesnižujte hodnotu svého pocitu. Začněte se hodně ptát svého těla na různé věci. Nesnižujte hodnotu odpovědí, pokud vám nedávají smysl.

 

Chodíte do meditačního stavu: „Možná bychom měli změnit svět.“ Možná by to neměla být meditace. To naznačuje, že se dostáváte do jiných říší, kde jste uvolnění, zhluboka dýcháte, dovolíte věcem, aby se děly… Co kdybyste místo toho vstupovali do SOUSTŘEDĚNÉHO stavu intuitivních otázek? „Drahý Duchu, drahé tělo, drahá innate, volím si splynout s vámi v jakékoli formě, pro kterou se rozhodnete. Drahá innate, děkuji ti za to, že jsi ve mně a se mnou a mnou a že mne ochraňuješ. Děkuji ti za pole, které mne obklopuje a drží mne v bezpečí. Díky, že jsem schopný vnímat svou intuici.“ Innate vám řekne, když vám někdo lže. Innate vám umožní poznat, že tento channeling je skutečný. Innate ví víc než lidské vědomí. Innate je v kvantovém stavu. Je to kvantová část lidské bytosti.

 

To je to, co další dimenze tvoří ve vás. Zastánci super strunové teorie říkají, že jich je jedenáct. ALE je jich víc než dvacet sedm, Přijdou na to. Co je v těch dalších (dimenzích)? Innate. A vy ji máte. Informace, která může být napsána a přepsána uvnitř vaší DNA, která ovlivňuje kmenové buňky, hovoří přímo k biologii a ovlivňuje vás.

 

A to není všechno. Teď přichází celý kruh. Říkali jsme vám to. Proč neuvažujete o těžení z Akáši? Tím myslíme vyzvednutí těch věcí, které jste prožili v minulých životech, kterými jste prošli a které jste získali? Jsou tady a číhají ve vás, čekají na to, až je použijete! Ale protože jste ve 3D, myslíte si, že jsou v minulosti a že jsou to jen věci, na které se díváte. Nechápete, že jsou v kvantovém stavu, kde neexistuje čas. Použijte je! A můžete se zeptat: „Jak?“ A odpověď zní: INNATE! Ta vaše část – třetí část ze tří, o kterých hovoříme – je připravená nahlédnout do vaší Akáši a vyzvednout to, co právě teď potřebujete, protože innate ví. Nepředstírejte, že víte. Lidské vědomí je omezené 3D. Víte, co chcete, ale innate ví, CO vám umožní dosáhnout toho, co potřebujete.

 

Není to krásné? Bůh ve vás. Systém, který je větší než jste mysleli. Mnoho z těchto věcí brzy uvidíte. Nebuďte šokovaní a překvapení, pokud lékařská věda, včetně toho, co nazýváte kvantovou biologií, začne dokazovat to, co vám dnes říkám. Nebude to trvat dlouho. Další inteligence uvnitř.

 

Lidská bytost má svou míchu. Je legrační, že prý udržuje tlukot srdce. Odkud přicházejí signály? Všichni lékařští vědci vám řeknou, že je to takhle nebo takhle. Že signály přicházejí z mozku. Popíšou vám, jak to jde z mozku do svalů tady a svalů támhle. Ale tak to není. Jak je možné, že ti, co mají přerušenou míchu, mohou stále udržovat reproduktivní aktivitu? Odkud to přichází? Předpokládá se, že je to rozhodně z mozku. A odpověď, mí drazí přátelé, zní innate, protože to je propojené se vším – a vždy bylo.

 

Začínáte mít představu o celkovém obraze a je krásný. A toto je to poselství. Co s tím můžete udělat? Co takhle začít proces, kdy budete hovořit sami se sebou – hovořit pravidelně se svou buněčnou strukturou a zároveň i s Duchem a to téměř tak, jako by byli jedním. Hovořte s innate! Krásné je, že není oddělené od Lidského Vědomí. Je s ním spojené. Je to multidimenzionální část toho, co už máte. Innate jste vy, které se o vás stará nejlepším způsobem, jakým dovede. I když s ním neumíte mluvit. Najděte způsob – INTUITIVNĚ.

 

Dorazili jste na místo, drazí, kde mluvení s innate bude druhou přirozeností, prostřednictvím intuitivní části, a budete to dělat každičký okamžik dne. Tehdy dosáhnete míru. A tehdy se zamilujete – do sebe… Krásné! Možné! Uskutečnitelné!

 

A jak kráčíte po planetě, rostliny to budou vědět, zvířata to budou vědět… uvidíte, že to poznají. Je to krásné. To je naše poselství. Tohle jsme vám chtěli říct. Další vysvětlení Boha ve vás.

 

Já jsem Kryon, zamilovaný do lidstva. Odejděte z tohoto místa změněni.

 

 

A tak to je.

 

 

KRYON

 

 

 

Zdroj: MP3 nahrávka (50 minut) - www.kryon.com. Tento Kryonův channeling je vám ZDARMA k dispozici. Užijte si jej, pracujte s ním. Můžete si jej číst, tisknout a dále šířit, ovšem za podmínky, že jej budete rozšiřovat také ZDARMA. MP3 nahrávka je také volně k dispozici, ale není určena k veřejné produkci (rádiové vysílání apod.).

Pro všechny poutníky na Cestě Lásky a pro www.kryon.webnode.cz dne 17. 03. 2012 do češtiny přeložila Marie Kuchařová (www.posvatnesrdce.cz). Tuto českou verzi je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem, pokud bude připojena celá tato poznámka včetně všech zdrojů i s aktivními odkazy.

 

 

 

 

  • Síla slova

    od archanděla Zadkiela

     

    Přijala Natalia Glasson 25.3.2013

     

    Láska, Mír, Transformace a Pravda jsou vibrace, které vám přináším prostřednictvím své andělské přítomnosti, aby obklopily celé vaše bytí. Jsem zde s vámi v tomto okamžiku, abych s vámi sdílel andělské vibrace transformace ze sedmého světelného paprsku a zakotvil tyto vysoké vibrace jako semena vědomí do vaší mysli a pochopení. Chci vás podpořit, abyste se plněji soustředili na váš jazyk a slova, která vysíláte ze svého bytí do své reality.

    Já jsem Archanděl přinášející andělské vibrace nezištnosti a bezpodmínečné lásky, jsem také ztělesnění sedmého paprsku světla pod dohledem Lady Portie. Sedmý paprsek světla fialové barvy pomáhá a podporuje proces vzestupu na Zemi i celého lidstva. Sedmý paprsek světla v sobě nese vibrace, které pomáhají a podporují novou éru, která se probouzí na Zemi. Osvícení, transformace, magie a probuzení jsou jen některé z vlastností představovaných sedmým paprskem světla. Spolu s předáváním energie sedmého paprsku světla do vašeho bytí, abych podpořil všechny procesy duchovní transformace a probuzení, chci zároveň podpořit i nové možnosti úsvitu, abych urychlil vaši cestu vpřed při prožívání hlubšího spojení s vámi a Stvořitelem. Prosím, dovolte sami sobě otevřít se fialovému světlu spolu s tím, jak hlouběji vdechujete jeho esenci do svého bytí tak, aby vás toto světlo mohlo podpořit tím nejvhodnější způsobem. Až fialové světlo splyne hlouběji s vaším bytím, chci se s vámi podělit o své vědomí.

    Je mou snahou zaměřit vaši pozornost na slova, která denně používáte. Slova, která si říkáte ve své mysli, nahlas nebo si je zpíváte, nesou v sobě vibrace, které pulsují jako vlna skrze vaše fyzické tělo a všechna energetická těla. Tato slova, jsou-li vyslovena, mají mocný vliv na vaše bytí. Vaše tělo a energetická těla neustále vibrují spolu s tím, jak světlo vstupuje do vašeho bytí, vibrace vašeho těla a energetických těl se zrychlují a stávají se čistějšími vibracemi více spojenými se Stvořitelem. Jestliže potom ve své mysli nebo nahlas vytváříte negativní slova, může to vést ke snížení vašich energetických vibrací. Jako pracovníci světla byste se měli vždy soustředit na léčení sebe sama, zakotvování více světla a přivolávání božské pomoci, aby to sloužilo vašemu vzestupu. Ale jestliže potom vytváříte slova s nízkými vibracemi, povzbuzujete tím nestabilní energetické vibrace, které nebudou podporovat váš duchovní růst. Vaše slova mají mocný vliv na vaše bytí, protože tento aspekt vašeho bytí je spojen s vaší schopností tvořit a spoluvytvářet společně se Stvořitelem. Vaše slova mají schopnost přetvářet vaši realitu a dokonce i vaše fyzické tělo.

    Abyste dosáhli bezpečných a stabilních povznášejících vibrací, je třeba sledovat slova, která denně používáte k hlasitému vyjadřování a ve své mysli, a to nejen pouze slova, ale i tón a způsob, jakým je předáváte ostatním. Je načase, jak věřím, očistit své myšlenky a slovník, abyste mohli vnést větší objem světla a lásky do svého bytí skrze proces myšlení a mluvení. Je důležité, aby každý projev každé formy z vašeho bytí byl hluboce milující směrem k sobě i k ostatním. Dovolte sami sobě myslet ve vzorcích lásky a hovořit nejen s nesmírnou láskou proudící z vašeho srdce, ale aby každé slovo, pečlivě vámi zvolené, bylo také nejvyšší vibrací lásky.

    Možná se ptáte, jak poznat, zda slovo má v sobě negativní nebo pozitivní milující vibrace. Po pravdě řečeno, všechna slova a výrazy v sobě nesou vibraci Stvořitele a jsou proto milující vibrací, ale v průběhu času lidstvo kladlo důraz na interpretaci slov buď jako negativní nebo pozitivní, a tím vytvářelo pro každé slovo vibrační úhel pohledu. I když by toto hledisko, vytvářené po celé generace, mohlo být vyléčeno a vyčištěno, je mnohem snazší zaměřit se na svůj vlastní duchovní růst a zajistit, aby negativní slova a vibrace byly eliminovány z vašeho bytí. Zapamatujte si, že myšlenka, která je byť i pouhou vteřinu ve vaší mysli, může přetrvat ve vašem aurickém poli navždy, pokud není vyčištěna nebo uvolněna. Když dovolíte sami sobě otevřít svou srdeční čakru, představujíce si, že vdechujete a vydechujete skrze svou srdeční čakru, zatímco dovolujete slovům s milujícími nebo neutrálními vibracemi, aby se projevily ve vaší mysli a prostřednictvím vašeho hlasu, potom budete vždy udržovat a rozvíjet své energetické vibrace.

    Když mluvím o negativních slovech, mám na mysli slova, která v sobě nesou negativní, hodnotící, bázlivé nebo destruktivní zabarvení. Taková slova a dokonce i posuzování sebe sama a ostatních, může být běžným a můžeme se na ně dívat jako na určitý způsob vyjádření, ale po pravdě řečeno, je možné vyjádřit vše, co chcete s vibracemi lásky a pravdy. Čím více bude láska vyjádřena myslí a hlasem při komunikaci, potom si lidstvo všimne projevu většího množství lásky na Zemi. Aby se dosáhlo lásky v mysli a skrze hlas, je jednoduše třeba nejprve sledovat své myšlenky, vibrace a povahu toho, co vytváříte, co si nesete ve své mysli a vyjadřujete svým hlasem. Potom dovolte sami sobě bezpodmínečně se milovat, oprostit se od jakéhokoliv posuzování; Porozumějte nebo si uvědomte, jak můžete změnit svůj slovník, jazyk nebo zabarvení hlasu, abyste obdrželi vyšší a rychlejší vibrace. Je důležité neomezovat svůj projev, i když se může zdát, že byste s tím měli začít jako s první věcí, ale vy nastoupíte nádhernou a novou cestu sebevyjádření a přitom budete také léčit staré negativní návyky mentálního posuzování či zneužívání sebe sama nebo ostatních.

    Spolu se soustředěním na vaše slova, která v sobě nesou sílu vašich vibrací, fyzického bytí a reality, vás chci zavést do jedné komnaty na vnitřních pláních v ašrámu sedmého paprsku, který má v sobě sílu zmnožování. Je to Komnata Sedmého Paprsku Zmnožování. Mnozí Nanebevzatí Mistři a světelné bytosti navštěvují tuto komnatu, aby dosáhli zmnožení svých energií, léčení a čehokoliv na co se v té době soustřeďují. Chci vás povzbudit, abyste během meditace navštívili tuto Komnatu Zmnožování. Radím vám, abyste pronášeli slova s milujícími vibracemi, ať už se jedná o jednotlivá slova nebo o celé věty, zatímco jste v této komnatě, za účelem zmnožení vibraci slov, abyste mohli opravdu cítit, vidět a uvědomit si jak reálně ovlivňují vaše bytí. Nejen že zažijete vibrace slov, ale také zvýšíte svou energetickou vibraci a zaznamenáte vibraci slov mnohem silněji ve svém bytí a realitě. Je to nádherná zkušenost rozšířit porozumění vibracím slov, ale může to být i nástroj, který umožní a pomůže vám ve zmnožení energií ve vašem bytí, aby se pomohlo projevení. Například, jestliže máte něco, co si přejete manifestovat ve svém bytí nebo realitě, můžete navštívit tuto komnatu a říkat v duchu nebo nahlas, že už máte, co jste si přáli realizovat, a přitom se soustředili na klíčová slova, která označují kvalitu, kterou chcete ztělesňovat, abyste mohli realizovat své přání. To potom obohatí sílu vašeho projevu a dovolí vám zažít a zakotvit všechno, co jste chtěli promítnout do svého fyzického těla tak, abyste se stali tou vibrací a tím ji promítli do své reality, abyste ji mohli plně prožívat.

    Klidně seďte, soustřeďte se na svůj dech a vstupte do hluboké meditace.

    Řekněte nahlas nebo v duchu, “prosím milující vibrace, podporu a přítomnost Archanděla Zadkiela a Lady Portie, aby přistoupili k mému bytí, podělili se a zakotvili svou lásku, andělský a sedmý paprsek do mého bytí.“

    Představujte si, prociťujte nebo vezměte na vědomí naše světlo, které vás obklopuje, a přitom zhluboka dýchejte.

    Řekněte nahlas nebo v duchu, “prosím Archanděla Zadkiela a Lady Portii, aby mě přenesli do Komnaty Zmnožení v Ašrámu Sedmého Paprsku, děkuji vám.”

    Představujte si, berte na vědomí nebo prociťujte vaši přítomnost v této komnatě. Je důležité, abyste dýchali energie této komnaty a uvědomovali si, že každý aspekt vašeho bytí včetně vašich myšlenek bude zmnožen.

    S pozorností upřenou na své myšlenky vyjadřujte jasná, přesná slova s vysokými vibracemi nebo věty, které v sobě nesou podstatu toho, co chcete vyjádřit.

     (Pro svou první návštěvu můžete shledat užitečným zapsat si některá slova, která chcete použít v komnatě nebo si zvolit jedno slovo, na které se soustředíte po celou dobu v komnatě)

    Jednoduše se soustřeďte na dech při energii zmnožování, abyste naplnili celé své bytí a přitom sledujte vliv vašich slov na vaše energetické vibrace, na vaše fyzické a energetická těla.

    Toto je nádherné místo k experimentování a sledování vlivu různých slov na vaše energetické vibrace.

    Až budete chtít opustit komnatu, jen požádejte Lady Portii a mě, abychom vás přenesli zpátky do vaší fyzické reality.

    Dovolte svým slovům, aby se stala silou při vašem procesu vzestupu.

     

    S andělskou Láskou,

    Archanděl Zadkiel

     

    © Natalie Glasson, https://www.omna.org/Home.html

     

    Pro všechny poutníky na Cestě Lásky, do češtiny přeložila Iva M. (www.transformace.info). Tuto českou verzi je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem, pokud bude připojena celá tato poznámka včetně všech zdrojů i s aktivními odkazy. 

 

 

  •  

 

Vy jste Slovem Božím

Jennifer Hoffman

 

Jste Slovem Božím, výrazem božského světla a bezpodmínečné lásky v lidské formě. Mise, na niž jste se vydali v tomto a všech životech, se netýká slepého následování Slova Božího, toho, že byste měli dělat to, co se vám řekne, a následovat stezku, již pro vás nebo za vás někdo vytvořil.

Vaším posláním je Být Slovem Božímcoby ojedinělé a výjimečné vyjádření Božského Zdroje v lidské podobě. Toto Slovo je vaším  jedinečným spojením k energii Zdroje a právě skrze toto Slovo tvoříte nebe na Zemi a ukazujete své dary světu. Jako Slovo Boží ztělesňujete ve světě  jedinečné světlo.

Jakým slovem si přejete být a jak si je přejete ztělesnit? Volba je na vás. Slovo vám dodává sílu.  Způsob, jímž se ho rozhodnete ztělesnit a používat, vám umožní získat přístup k jeho síle a energii.

Vaše lidská bytost je plavidlem pro vaši duši, je nádobou na sílu světla a pravdy, že svět se potřebuje povznést nad svou lidskou podstatu a s láskou přijmout své božství. Není to psáno jako Slovo Boží, jež by mělo následovat celé lidstvo, je to vytvářeno prostřednictvím  jednotlivých světel, jako jste vy, coby Slovo Boží. Každé z nich je božským vyslancem světla, který přináší světu božské světlo a pravdu. Bez vás by duše neměla do hmotného světa přístup. Bez duše se necháváte vést egem a nemáte přístup ke svému božskému záměru či vedení. Jako Slovo Boží vtělujete a ztělesňujete duši, poskytujete jí záměr, zaměření a vyjádření. Vy jako Slovo Boží jste Božským Zdrojem v činnosti.

Slovo, jímž jste, si volíte sami, můžete ztělesnit jakýkoliv aspekt energie Zdroje, který si vyberete: radost, klid, lásku hojnost...  Uvědomte si, že energie Zdroje nikoho nesoudí, takže Slovo je přítomno i v těch, kteří se učí prostřednictvím strachu a oddělenosti. Cílem této mise je obnovení spojení a vzestup, a toho lze dosáhnout mnoha různými způsoby.

Být Slovem Božím znamená poznat svou vlastní božskou podstatu a být ochoten toto božství vyjádřit ve světě – skrze život, jenž žijete, skrze vaše volby a záměry. Nevyžaduje to od vás, abyste  byli dobří či ,,svatí“, máte uznat sebe sama jako celistvé, ztělesnit své lidství i své božství, to vše v spolu-tvůrčím partnerském vztahu, jenž  umožní to nejvyšší vyjádření vašeho spojení se Zdrojem a záměr být pohárem božské energie a světla.

Vyberte si Slovo, jímž chcete být, a  osvojte si jeho energii. Svou volbu měňte dle inspirace, abyste byli ve větší míře v souladu se svým záměrem tvořit společně se svým božským spojením. V nekonečném a hojností překypujícím vesmíru existují nesmírné a   hojné příležitosti se učit, léčit, transformovat a vzestoupit, a zatímco toto činíte v rámci své vlastní stezky, vytváříte to i pro svět. Neexistují žádná omezení vaší schopnosti vyjádřit energie Zdroje -  když jste tím nejlepším nejsilnějším a nejvyšším vyjádřením sebe sama coby božského člověka, a plavidla pro Zdroj a Zdroji náležejícího, jste tím nejvyšším a nejmocnějším Slovem Božím, vyjádřeným ve vaší podobě.

 

Copyright ©2013 Jennifer Hoffman & Enlightening Life OmniMedia, Inc.
https://enlighteninglife.com

(Reprodukce českého překladu v nezkrácené podobě je povolena pro jakékoliv médium, pokud je připojen aktivní odkaz na původní zdroj a tato poznámka - pro www.reiki-centrumpraha.cz přeložila Lucka K.) 29. 03. 2013

 

 

Klaus má pravdu. Profesor odhalil důvod ožebračování obyčejných lidí

ROZHOVOR Podle přírodovědce, profesora Miroslava Kutílka, člověk za globální oteplování není odpovědný. Je to jen nástroj, jak ožebračovat obyčejné lidi, aby si jiní narvali kapsy, což je i příklad solárních panelů.

Čím to je, že máme už skoro konec března a je tak hrozná zima? Že by opatření proti globálnímu oteplování začala konečně fungovat, nebo holt příroda nehledí na opatření Bruselu a Mezinárodního panelu pro klimatickou změnu (ICCP) a nenechá poručit větru, dešti?

Není to jen Brusel, IPCC, ale taky naše všechny vlády, kdo se nejen seknul, to by bylo jen jednou, ale kdo se sekal napořád po dobu víc než jedné a půl dekády, kdy naši politikové bojovali proti oteplování a my, obyčejní občané, to odnesli rostoucí drahotou. Ale nebyli jsme si v tomto boji rovni, to by smrdělo socialismem, a tak někteří z nás na boji velice zbohatli. Proč je letos tak dlouho zima, to dokáží šikovní meteorologové vysvětlit na základě proudění v atmosféře až dodatečně, když je po všem. Na otázku, proč dochází občas, a to dlouhodobě, k tak neobvyklému typu proudění, ale nikdo zatím zodpovědně neodpověděl.

Nemůže nám nakonec spíše hrozit globální ochlazování? Nepřijde doba ledová?

Až bude přicházet doba ledová, tak to nikdo nepoznáme. Na konci dvou minulých meziledových dob trval přechod do ledových dob po deseti-tisícovku let a byl nejen pomalý, ale doprovázený teplými periodami s každou trvající až stovku let. Nevím, proč by tomu teď mělo být jinak.

Jak to ale tedy s tím globálním oteplováním je? Dochází k  němu? Je způsobeno člověkem? Nebo spíše záleží na aktivitě Slunce či vzdálenosti Země od Slunce?

Asi vás překvapím a hlavně alarmisty. Přestože je letos protivná a dlouhá zima a přestože za posledních 15 let v průměru nedocházelo ke globálnímu oteplování, tvrdím, že se pořád otepluje, i když s různými výkyvy počasí. Charakteristika klimatu se stanoví statistickými metodami. Zjednodušeně se jedná o průměry dat o počasí za 30 let. Ten počet let je stanovený dohodou. Ale je možné vyhodnocovat klima za 100 let nebo 1 000 let. Takže jeden nebo pět chladných let ještě neznamená konec oteplování. Nebýt globálního oteplování za posledních 150 až 200 let, tak bychom měli celkem pravidelně mrazivější zimy, než je letošní, a to po celý život. Známe celou řadu faktorů, které zásadně ovlivňují změny klimatu. Člověk zatím k těm nejdůležitějším nepatří.

Nedocházelo již v minulosti přirozeně ke změnám klimatu, kdy za Karla IV. bylo tepleji a pěstovalo se v Čechách víno a v době Václava IV. a husitských válek se citelně ochladilo? Není přirozené střídání dob ledových a meziledových?

Kolem letopočtu 1 000 po Kristu bylo opravdu tepleji než teď za posledních 30 let. Byla to Středověká teplá perioda. Pak přišla takzvaná Malá doba ledová, která skončila někdy kolem roku 1850. Letopočet se dost různí podle oblastí. Ale se skutečnou dobou ledovou, glaciálem, neměla nic společného. Jednak byla na glaciál pořád ještě moc teplá a trvala taky kratičkou dobu. Glaciály trvaly za posledních půl milionu let přes sto tisíc let.

Bojovníci proti globálnímu oteplování označují oxid uhličitý za škodlivý plyn. Není CO2 nakonec ale spíše prospěšný plyn, který napomáhá fotosyntéze a větším výnosům v zemědělství?

Mám dost kamarádů a kamarádek po světě, kteří změřili a popsali, jak prospěšný je CO2 pro naše kulturní rostliny nejen v dnešních koncentracích, ale dokonce i v koncentracích podstatně vyšších. A přitom čím víc CO2, tím rostliny spotřebují méně půdní vody na produkci například jednoho kilogramu rostlinné hmoty, nebo na jeden kilogram pšenice. CO2 není v dnešních koncentracích zlý přítel. Bohužel v rozměru desítek milionů let ho bude ubývat.

Neukazuje se tedy, že měl Václav Klaus nakonec pravdu?

Nejen on ji měl, ale menšina vědců a zemědělských praktiků. Zdůrazňuji slovo menšina.

Mohou opatření EU v boji s globálním oteplováním – podpora obnovitelných zdrojů energie včetně fotovoltaiky místo fosilních paliv a tak dále na klimatu vůbec něco změnit?

Vůbec nic, kromě ožebračování obyčejných lidí. Kam se poděla jedna ze základních tezí kapitalismu, že se nové technologie musí projevit novou vyšší kvalitou výrobků a navíc také svou lácí a dostupností svých produktů pro většinu?

Odpovídal Miroslav Kutílek, profesor pro obory půdní fyziky, pedologie a tím zprostředkovaně také odborník na klimatologii, protože klima je jedním z hlavních faktorů, které způsobují obrovské rozdíly ve vlastnostech půd. A to nejen v současnosti, ale také v minulosti, z níž nám zůstávají porůznu zbytky půd starých nejen statisíce, ale někdy dokonce miliony let. A to jsou hodnověrní svědci také o minulém klimatu. Napsal například knihy   Racionálně o globálním oteplování (2008) a Půda planety Země (2012). Dlouhodobě přednášel na univerzitách v Bayreuthu, Davisu (v Kalifornii), Chartúmu a na ČVUT v Praze.

 

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/Klaus-ma-pravdu-Profesor-odhalil-duvod-ozebracovani-obycejnych-lidi-267210

 

 

 

  •  

     

     

     

     

     

     

     

     

    Jak být už konečně šťastný
    Milan Vidlák

     

    Na dovolenou nevyrazil do exotiky, dokonce ani nevytáhl paty z bytu. A přesto se vydal na dalekou cestu. Redaktor ZENu Milan Vidlák se kterým AC24.cz spolupracuje totiž tři týdny nic nejedl.

    Jak dopadl jeho pokus o půst, kterému v době všeobecného nadbytku holduje čím dál víc lidí?

    Zatímco většina lidí spojuje svou ideální dovolenou s hodováním u tabulí obtížených francouzskými sýry nebo aspoň moravským uzeným, já jsem letos v červenci jednadvacet dní ani jednou neotevřel lednici. Přesto to byla ta nejfantastičtější dovolená. Nenechte se mýlit, o dietu mi nešlo. „Hladovění“ je totiž skvělé hlavně pro vaši psychiku.

    Na začátku textu je třeba vydat varování, že patřím mezi ty, kteří se soustavně zabývají svým duchovním růstem. Jako v té staré bohnické anekdotě „všichni jste blázni, jenom já jsem letadlo“ jsem totiž dospěl k názoru, že 99 % lidí vlastně chodí životem v polospánku, opakují naučené floskule a nežijí své životy… A že kultovní film Matrix, kde je hlavní hrdina Neo postaven před volbu, jestli zůstane i nadále ovcí („Nevědomost je blaženost“), nebo se dozví o světě krutou, leč osvobozující pravdu, není až takové sci-fi.

    Již praotec dnešní medicíny, slavný doktor Galenus, říkával: „Duše je rdoušena příliš velkým množstvím krve a tuku a tehdy již není schopna získat přehled o božských a nebeských záležitostech.“ A věděl to i Mohamed, Ježíš, Buddha, ale také Hippokrates. I zvířata či malé děti reagují na choroby odmítáním potravy. Rüdiger Dahlke, německý autor bestselleru Nemoc jako symbol, píše: „Půst přináší sebedůvěru, s níž si dokážeme přiznat, že za sebe musíme nést veškerou zodpovědnost, kterou již nelze delegovat na lékaře, psychology, politiky a další ,specialisty‘.“ Dahlke, německá předloha českého bojovníka proti medicínsko-farmaceutickému komplexu Jana Hnízdila, praktikoval osmdesátidenní půsty. Až nakonec zjistil, že člověk na určitém stupni uvědomění fyzickou potravu nepotřebuje vůbec. Lidí, kteří žijí „ze světla“, je na světě na 30 tisíc a rychle přibývají. Možná si myslíte, že kecám z hladu, ale realitu života bez jídla začínají potvrzovat i respektovaní kvantoví fyzici (viz box níže).

    Povzneste se

    Na počátku bylo světlo. Fascinující film rakouského režiséra P. A. Straubingera, který kompletně převrací pohled na to, o čem jsme si mysleli, že je prostě dané. Pohled na jídlo. Ve filmu hovoří doktoři, půstaři i rakouský vědec Michael Werner, který už 11 let nejedl a nikdy nebyl zdravější. Na konci mluví i kvantoví fyzici, kteří vše srozumitelně vysvětlují.

    Ve filmu Kvantový aktivista sdílí fyzik Amit Goswami svůj pohled na potenciál vědomí jako podstaty všech cítících bytostí.

    Na videu, jež najdete pod heslem «mastering alchemy with jim self pt2», vás Jim Self naučí «zhmotnit» a vnímat vlastní energetické pole. Tento Američan kdysi vybudoval a prodal dvě korporace, nyní bývá označován za učitele učitelů a léčitele léčitelů. A poutavě dovede vysvětlit, co se na Zemi poslední dobou děje, a hlavně co se bude dít.

    Něco“ se děje

    U křesťanů i muslimů hrával půst nezastupitelnou úlohu, i když si ho někdy vykládali po svém. Jedni během ramadánu nejedí a nepijí od východu do západu slunce, pod rouškou tmy se ale utrhnou z řetězu tak, že si koledují o žlučníkový záchvat. Křesťanští mniši se zase rádi postili nalití „postním“ ležákem vlastní výroby. Načež si řekli, že ryba není maso a za rybu prohlásili vše, co plave – tak třeba vyjedli bobry v celém Bavorsku.

    Přestože při půstu (neplést s dietou) člověk nepřijímá vůbec žádnou potravu, jde o zcela jinou zkušenost než při vynuceném hladovění. Když vám někdo sebere jídlo, budete trpět čím dál víc. Při dobrovolném hladovění po několika dnech naopak hlad mít přestanete. Při své dovolené jsem shodil 13 kilo, skvěle jsem si odpočinul četbou chytrých knih doma a v parku a moc mi nevadilo, že mě okolí považovalo za magora.

    S půstem jsem ale nezačal jen tak. Netuším sice, jak to staří Mayové měli se svým kalendářem, ale po událostech léta páně 2012 a pečlivém studiu pramenů bych si vsadil, že nějak věděli a vypočítali, že v tomto období bude končit jeden dlouhý cyklus. Já jsem si jej pracovně označil jako „fáze ega“. Takže jestli má přijít konec světa, bude to nanejvýš konec starých pořádků. Bez ohledu na kalendář se každopádně „něco“ děje. Lidstvo balancuje na hraně kolapsu ekonomiky i ekosystému. Mizí důvěra ve staré autority, rozpadají se vztahy a lidé začínají přemýšlet o věcech, které by ještě před pár lety považovali za čiré bláznovství.

     

    Buď hodný chlapeček

    V únorovém ZENu jsme otiskli rozhovor s psychologem a léčitelem Janem Jílkem, kde mluví o tom, že většina lidí má nízkou hladinu životní energie, která je základem správného fungování organismu a proudí i všude kolem nás. Pročež jsou unavení, zničení a nemocní. Hnán zvědavostí jsem chtěl samozřejmě vědět víc. Jílek mi tehdy řekl, že během své dlouholeté práce s bioenergií, čakrami či pránou vyvinul techniku, kterou nazval Akumulátor energie a kterou se prý naučí i malé dítě. Opravdu je tak primitivní, až mě trošku znepokojilo, že se něco takového musím učit v dospělosti. No nic. Už pár dní poté mi místo obvyklých osmi hodin stačilo spát pět a celý den jsem od té doby čilý jako rybička.

    Nevím, zda to bylo nárůstem energie, magií 2012, bohem Šivou nebo malými zelenými mužíčky, jisté však je, že jsem přehodnotil řadu svých zdánlivě jasných názorů. Coby přesvědčený demokrat a globalista jsem náhle začal vnímat, že EU je možná nebezpečná struktura moci, že rozdíl mezi Čínou a Amerikou je jen zdánlivý, boj s terorismem je podvodná fraška a Západu jde v Libyi, Sýrii či Íránu o všechno možné jen ne o demokracii. A začal jsem psát poněkud protikapitalistické eseje o tom, jestli je fakt tak bezvadné, že bohatí dnes stále bohatnou a všichni ostatní chudnou. Přiznám se, že kdyby k takovým věcem nedocházelo i mnoho byznysmenů, finančních poradců, novinářů či právníků, se kterými o tom otevřeně debatuji, asi bych se přece jen nechal vyšetřit.

    A k tomu všemu mi na jaře přestalo chutnat maso i pivo a začal jsem mít pocit, že já nejsem tak úplně já. A vy nejste vy. Respektive že existuje ještě jiné, „Vyšší Já“, které chce ke vší smůle něco úplně jiného než naše ego neboli nižší já. Ono Vyšší Já touží po všeobjímající harmonii, neboť podstatou světa je věčná energie (kterou můžete dle libosti nazvat také láskou, Jednotou, Bohem, Zdrojem atd.) Já vím, zní to hrozně pravdoláskařsky, ale ke stejnému názoru dospěli i autoři tisíců knih a seminářů po celém světě.

    „Buď hodný chlapeček.“ – „Když budeš zlobit, přijdeš do pekla.“ – „Musíš být lepší než druzí.“ – „I ty nešiko.“ A tak dále, znáte to… Někdejší pedagog na Cambridgi, slavný a věčně usměvavý filozof Eckhart Tolle píše: „Myšlenky, které slyšíš v dětství, jsou malé energetické formy, něco jako entity, které se zachytily v tvé hlavě a odmítají odejít. A čím víc jim věříš, tím hlouběji se usadí. Většina lidí je připoutána k odsuzujícím a nepřátelským entitám, které nosí v hlavách, a věří, že to je to, kdo jsou, a tak neustále útočí a napadají sami sebe. Anebo ostatní.“

     

    Jen si vzpomenout

    Je to jako začarovaný kruh: Mnoho rodičů nebylo opravdově přijato svými rodiči, což v nich zanechalo hluboko usazenou bolest. Když mají sami dítě, zkouší vyléčit svá emocionální zranění prostřednictvím vztahu se svým dítětem, a tak dítě nevědomě využijí jako náhradního rodiče – má jim dát onu lásku, kterou v dětství nedostali… A jejich dítě si logicky poplete význam slov láska a emocionální závislost a už to jede nanovo.

    Takové děti si pak vytvářejí různé „strategie přežití“ jako reakci na stará zranění. A protože jsou „pobytem“ na Zemi více či méně poškozeni všichni, tyto nevědomé strategie a vzorce si vytváří každý z nás. Někdo pije, jiný si vybírá pořád stejné typy nefunkčních vztahů nebo se „obětuje“ pro druhé, někdo před sebou utíká tak, že běhá maraton, jiný zase nutkavě shromažďuje miliardy. Jde vlastně o závislosti, kterými ono „zraněné dítě v nás“ utišujeme, a vůbec netušíme, že nám celý život diktuje a my jen reagujeme. A ze všech sil se snažíme onen strach, že nejsme dost dobří a dost milovaní, odehnat. Nejvíc na světě, víc než diktátorů i nezaměstnanosti, se totiž bojíme jedné jediné věci – pohlédnout sami sobě do tváře. A proto je také svět takový, jaký je.

    O takových a různých věcech jsem na jaře 2012 dumal, když jsem se dočasně odstřihl od přátel, rodiny, televize a všeho, co mě rozptylovalo, abych mohl uslyšet, co se mi moje duše a tělo vlastně snaží říct. Jakmile o tyto zdánlivé „jistoty“ neboli závislosti moje ego přišlo, nastal docela hukot – náhle začaly samy od sebe znovu vylézat zranění z dětství, vina i stud hluboko potlačené uvnitř, ale i vztek a agresivita, o které jsem neměl ani tušení. Skoro jsem se styděl vlézt i do tramvaje.

    Bylo to „na prášky“, ale já si samozřejmě žádné nevzal, to by pak nebyla ta správná zábava. Jedinou oporou mi tak byla new age literatura, ve které se sice dočtete taky spoustu blbostí, ale občas narazíte na perlu. Třeba na knihu, v níž (domnělý, či skutečný?) Bůh alias Vyšší Já říká: „Vy nevíte, kdo doopravdy jste, a domníváte se, že jste mnohem míň. A jak jste na to přišli? Od jediných lidí, kterým ve všem věříte. Od své matky a svého otce. Tito lidé vás milují ze všech nejvíce. Proč by vám tedy lhali? Většinou nechcete připustit, že se vaši rodiče, vaše škola, vaše náboženství a posvátné knihy mýlí – a proto popíráte svou vlastní zkušenost ve prospěch toho, co vám bylo řečeno, abyste si myslili. Vaším úkolem na Zemi není učit se, vaším úkolem je rozpomenout se na to, čím jste. A rozpomenout se na to, čím jsou ostatní. Všichni velcí duchovní učitelé to dělají. V tom je smysl vašeho života.“

    No, a někdy během četby těchto řádek jsem se rozhodl, že dovolenou strávím jen o vodě. Vlídného čtenáře, jenž dočetl až sem, snad pobaví mé zápisky:

    1. den: 9. července. Výška: 194 cm. Váha: 98 kg. V předvečer začátku půstu, v neděli 8. července, ještě vyklízím z lednice potenciální pokušení, rituálně dokuřuji poslední cigaretu, požitkářsky převaluji čokoládový bonbon a snažím se naznačit svému solidně vykrmenému pupíku, že od zítřka se může těšit na docela jiné zacházení.

    2. den: Na jazyku se mi dělá hnusný povlak. Začínám mít hlad, ale jen v době oběda a večeře kručí v břiše. Obrovské množství energie, kterou tělo spotřebovává na trávení a které se teď postupně zastavuje, systém využívá na zvýšení činnosti vnitřních orgánů. Přechází na endogenní výživu, takže nestrádá. Kdybych pozřel byť jen sousto, trávení se nezastaví a půjde pouze o drastickou dietu, což je něco úplně jiného. Začíná detoxikační fáze a vyplavování humusu, který se za ta léta nastřádal.

    3. den: Mám fakt hlad a hodlám dodržet jen třídenní půst, kterým se doporučuje začínat. Při vyplavování toxinů se cítím jako chemická laboratoř. Detaily vynechám.

    4.–10. den: Změna plánu. Jede se dál. Hlad je pryč a cítím prudký nárůst energie. V euforii tancuju na Toma Waitse. Čtu si bestseller Andělé v mých vlasech. Spím čtyři hodiny denně a desátý den mám tolik energie, že si jdu jako úplný pošuk o půlnoci zaběhat do parku.

    11.–17. den: Čistí se mi pleť a zuby tak, že jen zírám. Povoluje jakési drobné napětí, které jsem už za ta léta ani nevnímal. Zjišťuju, že vztah k jídlu je další z mnoha závislostí, jež si vytváříme, abychom to nějak doklepali do smrti. Proč bychom jinak byli tak tlustí? Vybavují se mi zážitky spojené s jídlem, různé oslavy a různé chutě. Hlad ale stále nemám.

    18. den: Drobná krize, cítím lehkou přešlost a smutek, poprvé si musím přes den trochu odpočinout. Jdu si koupit nové kalhoty, pásek už nestačí.

    19.–21. den: Cítím se čím dál líp, skoro jako Bůh, přichází pocit nesmrtelnosti a nenadálé návaly štěstí. Už se nebojím, že někdy umřu hlady. Co kdybych už nikdy nejedl?

    Vzhůru na pohotovost

    Půst sám o sobě byl vskutku fantastický. Ale prosím, nezkoušejte to po mně bezhlavě, protože po půstu přišly malé potíže. Začal jsem znovu jíst, ale asi ne úplně ideálně. Rady půstařů se různí, já zvolil hrst napařené zeleniny. Asi jsem měl jíst v dalších dnech o něco víc nebo přidat šťávy, protože týden po skončení půstu jsem šel s váhou ještě trochu dolů. Nezkušenost mě trestá. Osmý den „návratové diety“, kdy musíte vynechat sůl a jíst tuze opatrně (měla by trvat stejně dlouho jako půst), se objevuje můj starý problém, na který jsem dávno zapomněl – vždy jsem míval potíže s křečemi v nohou. Dahlke píše, že půst zvýrazňuje symptomy, a ještě předtím, než se s problémem tělo definitivně vypořádá, příznaky se zhorší.

    Křeče se zhoršují, v noci nemůžu spát ani sedět, jen chodit. Půsty se mají začínat postupně, po jednom, třech a sedmi dnech přichází patnáctka a pak teprve jednadvacítka. Právě kvůli složité cestě návratu k normální stravě a velkému znečištění našich těl. Zjišťuji, že jsem pěkný panikář a mám strach z bolesti. Desátý den od konce půstu před šestou ráno mířím na pohotovost nejmenované nemocnice. Leží hned vedle hřbitova.

     

    Zase člověkem

    Na interně nevypadám zdaleka nejhůř, ale kdybych se přežral ovarovým kolenem a dostal koliku, dočkal bych se úsměvu a snad i politování. Když řeknu, že jsem tři týdny nejedl, jako bych zakřičel Allahu Akbar v americkém letadle. Je to komická situace – vyjma porodnice a jednoho omdlení kdysi v horku jsem poprvé v životě v nemocnici, ale personál mnou opovrhuje. Není ale náhodou osmdesát procent všech nemocí z jídla?

    Ježišmarja, to je blbec, takovouhle dietu, slyším zpoza rohu. A z náboženských důvodů! Doktoři evidentně netuší, co znamená slovo půst, natož slovo duchovní, ale nejsem v pozici, kdy bych chtěl cokoli namítat. Dostávám kapačku hořčíku a draslíku, s klidem snáším jejich názory i nenávistné výpady a myslím si svoje. Každopádně díky moc a sbohem.

    Teď, po osmi týdnech od začátku půstu, si sice už nepřipadám jako Bůh a myslím, že jídlo ještě budu nějakou dobu potřebovat, ale zdravotně jsem se nikdy necítil líp. Stabilizovala se mi váha (o devět kilo míň než před půstem a devatenáct oproti začátku roku), přestal jsem kouřit, naučil se vařit dýňovou polívku a pohankovou kaši a dozvěděl se o sobě i o světě víc než kdy dřív. A hlavně – zjemnily se mi smysly, všechno se zjednodušilo a poprvé v životě jsem (alespoň většinou) vnitřně klidný bez ohledu na to, co dělají nebo říkají ostatní.

    Zatím bych nemohl tvrdit, že už jsem zcela uzdravil své „falešné ego“ a žiji jako duchovní mistr v bezpodmínečné lásce a harmonické jednotě se vším, co existuje, ale raději budu člověkem, který přemýšlí sám a pochopil, že nejdůležitější ze všeho je vlastní zkušenost, než ustrašeným cynikem, který dělá až do smrti jen to, co od něj očekávají ostatní.

    Možná mi jeblo. Možná ne. To víte, rok 2012 je rok 2012.

    Milan Vidlák

 

 

 

Horoskop na období od 2.4.2013 do 7.4.2013

Je lehké naplnit žití ve spokojenosti, v čistotě, v pravdě a v lásce, když ve svém nitru jste bohatí a naplnění díky prožívání vděčnosti.

Slunce, Venuše a Mars se pomalu odpoutávají od Urana, a tím se vliv Urana bude zeslabovat. (Viz. minulý horoskop)

Větší vliv je prozatím ještě mezi Sluncem a Plutem do 5. 4. Slunce ozařuje nevědomí, bolest, mocenské principy a pocity bezmocnosti proti osudu. Co vás v nitru bolí? Nalezli jste již svoji vnitřní sílu? Tento aspekt nabádá k poklonění se před vnitřní silou, schopnosti přerodu z nižšího do vyššího. Leží zde potenciál, ale záleží, z jaké perspektivy ho uchopíme: buď z té mocenské – tedy nízké, nebo vnitřní síly, která se použije pro blaho celku – tedy použití perspektivy té vyšší. Je to stejné, jako když najdete poklad. Když ho upotřebíte jen pro sebe, probudí ve vás neřesti – pýchu, lakomství, přezíravost, sobectví, strach atd. Nebo poklad použijete pro blaho celku, půjdete a investujete tam, kde je potřeba, pomůžete tam, kde peníze chybí. Podpoříte rozvíjení ducha. Rozvinete v sobě ctnosti a toto bohatství ve vás zůstane, ve vaší duši. Proto se budou objevovat „zkoušky“- nástrahy, abyste prošli uvědoměním, jak moc máte v sobě aktivní žádostivost, a jak máte v sobě rozvinutou šlechetnost. Příznivý aspekt od Jupitera podporuje právě šlechetnost, optimismus, hojnost a radost.

Dokud v sobě neobjevíte prožitek vděčnosti za vše, co máte, a to myslím za úplně „obyčejné“ věci, nikdy se nebudete cítit naplněni a šťastni. Vždy vám bude něco chybět. Poděkujte za vše, co máte, že máte tělo, pocity, kde složit hlavu, co jíst, co si obléci, že si můžete v klidu a v míru sednout a dívat se na televizi, číst, odpočívat, můžete jít v míru ven….

Když projevíte v sobě vděčnost, prožijete ji, zaplaví vás pocit blaženosti a velkého bohatství. Moderní společnost je utvářena konzumně a stále je nám předkládáno, co ještě nemáme, co ještě potřebujeme, jaký nový model atd. Stále je nám předhazováno, co bychom nového-lepšího měli mít, uměle je v nás vzbuzován pocit nenaplněnosti a nespokojenosti jen proto, abychom jsme se stali konzumními a odevzdávali svou energii v podobně pěněz institucím, které chtějí mít nad námi moc. Jim ale nejde o naše blaho. Když prožijete vděčnost za to, co teď již máte, stanete se naplněnými a vysvobodíte se z vlivu konzumu, a pak se svobodně rozhodnete, co skutečně potřebujete koupit.

Zároveň se ve vás rozvibruje vnitřní hojnost a začnete dávat, rozdávat své dary osobnosti, přirozeně druhému pomůžete, dáte přednost…. Svou vibrací začnete přitahovat hojnost, radost a naplněnost. Vaše spokojenost se stane bohatstvím, která přirozeně podpoří vaše ctnosti. Je lehké žít v čistotě, v pravdě a v lásce, když ve svém nitru jste bohatí a naplnění díky prožitku vděčnosti. Ideál se stane skutečností.

Slunce, Venuše a Mars podporuje tvořivost, radost ze života. Po skončení aspektu s Plutem se projeví čistý vliv této trojkonjunkce. Inspirace, tvořivost, přitažlivost, jiskření, navazování vztahů, oživení lásky, romantiky a touha poznávat nové věci. Jen opatrně ať nepropadnete vášním, využijte tvořivé jiskření k vytváření, aktivaci nové tvorby. Máte možnost tvořit svůj život s láskou a radostí, tak jako dítě, které se těší ze svého hraní na pískovišti.

Do 20. 4. Slunce v konjunkci doprovází Venuše a Mars. Světlo (Slunce – Bůh), láska (Venuše – Bohyně), čin (Mars – tvoření, dítě). Trojjedinost.

 

Zdroj: https://www.astrologiepetranel.cz/

 

 

 

Astrolog Messany dává současné vládě půl roku. A potom...

 

18.11.2012

Astrolog Petr Messany dokázal odhadnout i politické události vypadající zcela nepravděpodobně. Nyní vyjevil pro ParlamentníListy.cz politickou prognózu příštího roku. Podle něj bude rok 2013 v politice zlomový. V jeho polovině prý dojde ke konci současného společenského konsensu a odchodu značné části politické reprezentace.

 

 

 

Astrolog Petr Messany dokázal pro ParlamentníListy.cz předpovědět i nepředpokládané zvraty naší pestré politické situace. V červnu 2011 by nikoho nenapadlo, že Víta Bártu, který právě ustál „vzpouru“ bestie Kristýny Kočí, za rok úspěšně podrazí Karolína Peake. A přece Messany tehdy pro ParlamentníListy.cz věštil budoucnost superguru Věcí veřejných takto:

„Podle horoskopu, který této straně vychází pro nejbližší období, je však pro véčkaře nebezpečím i jejich nová předsedkyně poslaneckého klubu Karolína Peake. Hvězdy na ní ukazují jako na možnou nebezpečnou figuru véčkařů. Pokud je můj výklad správný, mohla by být osobou, která je schopná kvůli cíli jít takzvaně přes mrtvoly. A v tom spočívá to nebezpečí,“ varoval tehdy Víta Bártu astrolog, který v minulosti pracoval pro řadu politiků.

Potápějící se loď, z které všichni bezhlavě utíkají

Současnou situaci astrolog přirovnal k potápějící se lodi, ze které všichni bezhlavě utíkají a snaží se zachránit sami sebe. „Společenská situace už je neudržitelná a nejspíš se z ní již nemůže vyklubat nic rozumného,“ obává se Messany.

Podle něj už v politické reprezentaci vládne snaha zachránit hlavně sebe samotného. Zatímco ještě před rokem mezi politiky existovala určitá snaha o dohodu, teď však jednoznačně jede každý sám na sebe. A tato situace prý nemůže v politice vydržet dlouho.

 

Podle astrologa se ještě nějakou dobu může současná situace držet, ale po určité době nastane krach současného systému v podstatě klidného soužití politické reprezentace a obyvatelstva. Nebude to však prý mít podobu nějaké krvavé revoluce. Spíše se bude jednat o sabotování státu a snahu postarat se o sebe na jeho úkor.

„Lidé si uvědomí, že si své věci musí obstarat sami, jinak je ta celospolečenská situace sešrotuje,“ odhaduje. To prý může mít fatální důsledky. „Podnikatelé začnou podvádět. Ta aféra s tím metanolem byl jenom začátek,“ varuje astrolog.

Ti, co mají na současné situaci podíl, se vyvléknou

Podle něj ti, co na této situaci mají největší podíl, tak to už dávno pochopili a ze zodpovědnosti se vyvléknou. Messany v této souvislosti výslovně jmenoval muže jménem „Íčko“.

Hvězdář Messany odhaduje, že současná situace by se mohla držet ještě zhruba půl roku. V lednu rozpad systému trochu zpomalí prezidentská volba, díky které lidé získají určitou naději, která však vyprchá. V létě se proto dá čekat rozpad systému.

V důsledku toho se lidé mohou začít naprosto nevyzpytatelně upínat k různým více či méně pochybným autoritám. „V létě přijdou noví lidé,“ slibuje astrolog. „Ochutnávku“ takové volby jsme podle něj mohli vidět v letošních krajských volbách ve Zlínském kraji, kde lidé vykroužkovali z posledního místa až do čela kandidátky Františka Čubu. „On vrátil lidem povědomí, že lze něco dokázat,“ myslí si hvězdář.

Chemik radši sám odejde

Reakce politiků na tuto novou společenskou situaci podle něj bude různorodá. Někteří pochopí, že jejich role skončila, a stáhnou se. Jako příklad takového jednání vidí ministra financí Miroslava Kalouska. Ten si prý nepochybně je vědom, že jeho role končí.

„On je chemik a lidi vnímá jako chemické prvky, se kterými dělá pokusy,“ ohodnotil astrolog „reformního bouráka“ současné vlády. „A s chemií se dají dělat úžasné věci, ale také pěkné prasárny,“ varoval astrolog, který je sám původní profesí chemikem.

Kalouska prý jeho profese poznamenala tak, že jeho vize a představy nejsou koncipovány podle reálných potřeb a možností české společnosti, ale spíše podle univerzálnějších představ nadnárodních institucí. A tyto pokusy mu však překvapivě vycházejí.

I vicepremiérka Karolína Peake, kterou kdysi pro ParlamentníListy.cz diagnostikoval jako ambiciózní nebezpečí pro Víta Bártu, si podle něj racionálně uvědomuje, že dosáhla svého vrcholu a nyní se jako inteligentní žena připravuje na případný pád.

I John prozíravě opouští palubu potápějící se lodi

Rovněž třeba Radek John prý pochopil, že jej v politice žádné štěstí nečeká a že své dovednosti a poznatky lépe zužitkuje jako novinář. I on podle Messanyho patří mezi ty, kteří prozíravě opouštějí palubu.

„Ti lidé se připravují, že skončí. A výsledek bude překvapující pro celou společnost,“ odhaduje tajemně Petr Messany.

 

Zdroj:
https://www.parlamentnilisty.cz/parlament/vlada/Astrolog-Messany-dava-soucasne-vlade-pul-roku-A-potom-253970

 

 

 

 

Astrolog pro rok 2012: Stereotypy finančních diktátorů budou rozbity

1.1.2012

Pohledy a výhledy pro rok 2012 mají jedno společné. Žádný z nich neslibuje růžový rok plný optimismu. Okolnosti politického i ekonomického vývoje v Česku i ve světě přehlížet nejde, a tak chtě nechtě musí i nejvíce pozitivně naladění jedinci připustit, že tento rok bude náročný. ParlamentníListy.cz se zeptaly astrologa Petra Messanyho na to, zda třeba hvězdy nemají nějaké příznivější zprávy.

 

Astrolog Petr Messany hned v úvodu připomněl, že dříve, než se rozeběhne rozhled na dané téma, tak je třeba  podat trochu informací, jak se na astrologii vůbec dívat a co od ní lze očekávat.

„Astrologie je kulturní souputník člověka od doby co si uvědomil, že žije podle chronometru přírody. Střídáním nebeských těles na obloze (den, noc) začalo prvé uvědomění, že je tu řád, který je nutno dodržovat k přežití člověka. Astrologie je filozofie přírody, není to bezduché věštění budoucnosti. To co se prezentuje v novinách a časopisech jako předpověď hvězd není astrologie, ale umělý výklad přání a touhy nerozhodných lidí. Máme před sebou rok 2012, rok obestřený mnoha legendami a záhadami. Ano, jde o konec věků dle mayského kalendáře, ale nikam zeměkoule nespadne, ani neuletí do vesmíru, přesto se budou asi dít věci prapodivné,“ nastínil Petr Messany svoji  vizi pro čtenáře ParlamentníchListů.cz.

 A připomněl, že morální a duchovní propad společnosti je zřetelně  znát již nyní.  

Rozbijí se stereotypy diktátorů

Zlom má začít začátkem věku nového, prý od 21.12.2012.  Dojde totiž k rozbití stereotypů finančně mocných a globalizačních diktátorů. Planeta se k této restrikci již připravuje několik let. Od roku 1995 se rodí čím dále více tak zvaných indigových, křišťálových a duhových dětí, které budou zachraňovat naší planetu. Dokonce i genetici objevili nějaký nový přílepek v genetickém řetězci u tohoto nově se rodícího pokolení. Bude to generace s novými, a snad lepšími ideály. Již nyní vidíme ve světě snahu o plošné zlepšení sociálních podmínek života,“ pokračuje dál astrolog ve svých prognozách z hvězd.

Protože však vychází z toho, že ParlamentníListy.cz jsou politickým webem a je tedy důležité směřovat předpověď i z pohledu možného vývoje a sledu událostí v politice, nenechal ani tuto důležitou oblast stranou zájmu či zahalenou tajemstvím.

Kalousek a John jsou střelci

„Vrátíme-li se do našeho všedního žití, musíme začít u naší vlády. Ona řeší vše na úkor těch nejchudších, protože zde to jde velmi lehce, stačí nařízení, nebo nový zákon. Vláda prozatím nemá ve hvězdičkách žádný propad, až na malé přesuny, škatulata hýbejte se, tak nikdo nemusí přijít o křesla a prebendy. Naopak premiér Nečas má sice klikatou, ale stále pozitivní cestu vpřed. Ministr Kalousek a e předseda VV John jsou Střelci a od jara se budou přetahovat o Jupitera, planetu štěstí, se znamením Blíženců. Je zde velké nebezpečí, že ekonomičtí diktátoři mají snahu strhnou pozornost na sebe vybudováním takové strany, která bude slibovat práci a sociální jistoty. Vedení státu má být podle nich, jako prosperující podnik. Zde potom ale hrozí, že to sklouzne do modelu hitlerovského nacionálního Německa. Stát totiž potřebuje nejen finance, ale i kulturu, vědecké zázemí a demokratické myšlení lidí. Toto vše dokáže trojkoalice, protože i když je jako třínožka s jednou nohou kratší, přesto se nekýve. Proto stabilita vlády i přes houpavé vlny přečká jaro i léto a teprve na podzim mohou přijít falešné podněty a klamavé reklamy na lepší zítřky,“ vidí v budoucnosti Čechů v roce 2012 Messany.

Upozorňuje však i na další riziko – a za něj považuje bující  islám.

Konec světa nebude, nečekejte ani pád režimů

„Ten (islám) má zachycené drápky v západní Evropě a bude se snažit nám Evropanům diktovat jejich zákony šaria. Záleží na těch státech, kde žijí dvě, nebo již tři generace přistěhovalců, jak jim budou ustupovat. Toto nebezpečí je nezvratné,“ varuje astrolog.

A vrací se ve své předpovědi k proklamovanému konci světa.  Podle něj nebude. A ani se nezmění režimy.

„Nezmění, pouze se bude stále něco zvolna upravovat. Společensko-kulturní změny se budou vyjasňovat a přesouvat až do roku 2023. Bude lépe? Optimisté říkají ano a pesimisté jim tiše závidí a doufají v skrytu duše, že se to přeci jen povede. Vánoce 2012 budou totiž  pro každého z nás vesmírným svátkem,“  slibuje pro čtenáře ParlamentníchListů.cz astrolog.

https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/Astrolog-pro-rok-2012-Stereotypy-financnich-diktatoru-budou-rozbity-217247

 

 

 

 

—————

Zpět