Milí přátelé, 19.5.2015

25.05.2015 15:13

 

Milí přátelé,

předně malé upozornění pro ty z vás, kteří jste byli na semináři. Našel jsem, po vyklizení meditačky jednak 2 kamínky, takové křišťálky, ale hlavně, byl u toho přívěšek ve tvaru srdíčka a reliéfem "smajlíka" na tenké šňůrce, spíše niti. Tak pokud víte, koho to bylo / je, dejte jí vědět - nemusí být odběratelkou mailů. Díky!! :-) .


A co si dnes můžete přečíst a procítit: Mistr Hilarion, Kryon (LC)  - 2x (poselství a zajímavost), AA Michael, AA Sandalfon, Monty, článek o 3. oku, horoskop Petry Nel, tarotová věštba Mileny Sedláčkové, rubrika "Zdraví" - článek o psychosomatice, článek o zdravé výživě a současné psychiatrii, 2x o plastových lahvích, DIVADLO - ZASVĚCENÍ, video o "zpívajícím psu".



Mistr Hilarion se dotýká v poselství pro tento týden toho, že na Zemi probíhá mnoho energetických procesů, které někteří lidé nechápou a hledají na to odpovědi. Hovoří o tom, že se energetické  prostředí na Zemi proměňuje a vytváří skvělé "podhoubí" pro tvořivé nápady a přístupy. V lidech se stále více otevírá vnímání srdcem, což odbourává stará nepřátelství a harmonizuje se život na Zemi.Lidé jdou za svými sny a touhami, za tím, co nejlépe umí vyjádřit A to je to, co se očekává, aby zapálilo božskou jiskru.

Z Kryonových poselství skrze Lee Carrolla pro vás dnes mám jedno zvláště důležité. Má název "Zodpovědnost pracovníka světla".  A já myslím, že po uvedení již jen samotného názvu vlastně ani není nijak zvlášť nutné něco bližšího k tomu psát. Jen snad tolik, že Kryon podává informaci o tom, jaká je zodpovědnost pracovníka světla a jak ji projevit prakticky v každé životní oblasti. Nebo tedy aspoň z pohledu těch zásadních vč. toho, co to vlastně je a jak k tomu přistupovat. A z tohoto úhlu pohledu i podává náhled, výklad toho, co lze chápat pod takovými aktuálně sledovanými pojmy jako je osvícení či vzestup. Velmi zajímavé.

A "z Kryona" ještě jedna opravdová "libůstka". Nejdříve 2 stránky textu, kde si přečtete záznam a autentický popis určité události,která nastala v r. 2013 na semináři Sedona Experience. Tato událost i vzniklý dokument dostaly název "Vyzařování Já Jsem" A v závěru pak je uveden odkaz na video, o kterém Lee i Kryon hovoří. Uvidíte umělecké zpracování toho, co později (a zřejmě ještě v tomto století) uvidí vědci, jakmile "vynález bude na světě".  Určitě doporučuji se na tohle 7minutové video podívat. Je bez komentářů, textů apod.

Po měsíci opět za námi přišel AA Michael a to prostřednictvím Ronny Herman. Má název "DUCHOVNÍ FILOZOFIE PRO VYVÍJEJÍCÍ SE LIDSTVO". AA Michael nejdříve stručně hodnotí současné období, konstatuje, že mnozí z nás jsou unaveni, i zklamáni. Nicméně ubezpečuje, že "úleva ke blízko" a prosí o víru v to. Současně i vyjadřuje plné odhodlání duchovního světa být nám věrně ku pomoci. V další části předkládá skvělou pomůcku, souhrn určitých projevů kvalit i energií, jak by měly být žity duchovním člověkem ve světle a lásce. Je to asi 12 aspektů, 12 principů žití duchovního života, které doporučuje si denně procházet, uvědomovat. Ne všechny najednou, říká, že je vhodné po dvou a  takto si uvedené principy duchovnosti zasívat do své mysli, vědomí, Bytí, aby se staly naprostou přirozenou, podvědomou zákonitostí života každého z nás. Vynikající pomůcka s vynikajícím obsahem duchovní moudrosti.

Dalším, velice zajímavých textem se spoustou hodnotných myšlenek je poselství AA Sandalfona, které převzala Natalie Glassson, má název " Naša schopnosť rezonovať so Zemou" a jak patrno, do slovenštiny ho přeložila naše nová spolupracovnice Katarína.  Celé poselství je de facto postavené na Sandalfonově prohlášení "Svet sa posúva za hranice vášho poznania,". Vysvětluje oč jde, jak to chápat, a také, vyzdvihuje myšlenku, že všichni tvoříme společně se Zemí, že jsme s ní propojení mnohem více, než jsme schopni si uvědomit. A také, že za děje, které se dějí s planetou jsme také mnohem více odpovědmi, než jak si připouštíme. V té souvislosti připomíná fakt,  že při příchodu na planetu si duše stahuje Světelný vzorec Matky Země, čímž pádem dochází k výraznému propojení a Matka Země tak i ví o každém našem kroku, každé myšlence. Když se pak nahromadí větší mnořství negativity skrze lidské myšlenky, může se někde na planetě i odehrát i nějaká "katastrofa". Proto je  třeb asi mnohem více zaměřovat na lásku, vzájemné chápání, soucit, léčení, uzdravování apod. a Matka Země nám to vrátí v krásách planetárního života.  A v závěru, jak je dobrým zvykem, nabízí AA Sandalfon jednak menší meditaci a také hezkou afirmaci, o které jej může každý požádat.

Závěrečným poselstvím dnešního mailu je týdenní poselství Montyho. V tomto svém poselství Monty poukazuje na skutečnost jak je lidstvo ovládáno, manipulováno a skrytými vládci i vedeno do válek, které nejsou ničím jiným než vražděním a zabíjením jiných nevinných lidí, kterým ovšem titíž skrytí vládci vnutili nepřátelské, nenávistné myšlenky vůči jiným lidem. Nevinní a zmanipulovaní, naučení nepřemýšlet, emocionálně reagovat, jdou na porážku jako jatečný dobytek pro blaho těch, kteří jimi pohrdají. A Monty vyzývá k vyslovení jasného NE! Válce. A opětovně zdůrazňuje potřebu posílat světlo a lásku na centra moci Kabaly - Londýn, Vatikán, Washington.

Téma duchovní problematiky volně pokračuje v článku s názvem "Třetí oko má mimořádné schopnosti.Umíte ho aktivovat?". Před asi 2 lety jsem uvedl, dá se říci, speciální číslo Týdenního mailu, zaměřené na problematiku šišinky mozkové. Byla to sada článků na toto téma. Dnes bych tedy na to navázal a přidávám článek na téma 3. oka.

Horoskop astroložky Petry Nel je na tento týden opravdu "výživný", vč. výkladu energií včerejšího Novoluní. Doporučuji k pozornému pročtení.

O charakteru začínajícího týdne se můžeme něco také dočíst z výkladu tarotové prognózy Mileny Sedláčkové.

Po úvodních poselstvích, nabitých duchovní moudrostí a silou světla i lásky, a článku o 3. oku, několik článku z rubriky ZDRAVÍ.

Nejdříve článek - rozhovor s lékařkou, která se propracovala k poznání o nefunkčnosti západní mediciny jak je dnes uplatňovaná a postupně přešla k praktikování tzv. psychosomatické medicíny. O ní, ale i o zmiňované západní medicíně, o jejím pozadí a některých souvislostech je tento, opravdu zajímavý rozhovor. Článek má název: "MUDr. Jarmila Klímová - Nic není náhoda".

Dále pak článek o novém "vynálezu" zkorumpované psychiatrie", o nové psychiatrické diagnoze pro ty lidi, kteří se pídí po nezávadných potravinách, zdravém životním stylu a  snaží se vyhnout chemii v potravinách či lécích apod. Bližší si již můžete přečíst v článku: "Touha po nezávadných potravinách je duševní nemoc, tvrdí psychiatři".

Následují 2 články na téma plastových obalů nápojů. Ale, samozřejmě, že informace jsou přenositelné na plastové obaly používané pro uložení potravin obecně. První z těchto článků má název - "Plastové lahve nás tráví"  Druhý pak se jmenuje - "Nenechávejte PET lahve s pitím na slunci"

A s velikou radostí vám všem předávám zprávu, že je opět možnost shlédnout úžasné divadelní provedení románu Elisabeth Haich "ZASVĚCENÍ". Nejbližší představení se bude v Praze hrát 3.6. Cena vstupenek je 180,-Kč a začátek představení je 19:30 h. Další podrobné i potřebné informace najdete v přiloženém letáku.

Pro odlehčení a pobavení zpívající pes. Belgického "Talentu" se zúčastnil jeden účastník, který přivedl svého psa a ten "zpíval" spolu s Whitney Houston....

Dog sings Whitney Houston


přeji klidný, harmonický týden

Láďa

 

 

-->

Mistr Hilarion

Poselství pro týden 17.5. - 24.5. 2015

Milovaní,

ti, kdo čtou tato poselství, jsou si dobře vědomi událostí, k nimž dochází na planetě  na energetické úrovni  a také, proč se to děje; ale na tomto světě je mnoho jiných, kteří  hledají odpovědi a neberou v úvahu, že se to mohlo týkat osudu tohoto světa. Chtěli bychom je informovat,  že i když budou změny na Zemi v různých oblastech světa pokračovat, lidstvo jako celek přežije a bude dokonce prosperovat. Snažíme se podpořit každého, aby si udržel klidnou, láskyplnou a harmonickou mysl, protože to je velmi silná záležitost  a velmi na tom záleží. Jak se denně zarovnáváte a jak ladíte své energetické pole, pomáhá to vyrovnávat globální pole kolektivního vědomí, na něž jsou všichni na planetě napojeni a jímž jsou všichni ovlivňováni. 

K těm z vás, kdo jste zarovnáni s proudem vesmírné energie, přicházejí tvořivé nápady, volající po tom, aby byly manifestovány ve fyzické realitě.  Někteří z vás jste přímo zaplavováni různými nápady, které se mohou zúročit v umění, psaní, v nových technologiích, vynálezech a podobně. Když takové nápady přijdou do vašeho osobního pole vyjádření a zaplaví vás, pouze si poznamenejte dojmy a myšlenky,  abyste  se k nim později vrátili. Tyto  nápady proudí po nových energetických cestách a vyhledávají lidi, kteří jsou otevření a kteří s nimi souzní, aby je uchopili a manifestovali je do své reality. Ti, k nimž takové myšlenky přijdou, musí jednat tak, aby to bylo v souladu se schopnostmi a talentem, které jakožto osobnosti mají. Mnozí lidé dostanou stejný nápad a dovedou jej dál, až do manifestace - zcela novým a jedinečným způsobem, ve srovnání s jinými, kteří mají odlišné nadání a schopnosti. Vše slouží vyššímu dobru. 

Ve všech lidech se objevuje více touhy dostat se za dosavadní omezení či vnímání, aby se pokusili dívat se na ty kolem sebe s větším soucitem a porozuměním. Přejí si otevřít svá srdce  v pospolitosti a jednotě se svými sestrami a bratry, a tento trend bude každým dnem výraznější.  Stará nepřátelství a nesoulad mezi jednotlivými lidmi se začnou rozpouštět, jak se každý bude snažit rozšířit své osobní hranice, aby do nich zahrnul nezadatelné právo svého souseda vyjádřit svou jedinečnost do kolektivního pole, na které jsou všichni napojeni. Každý začne rozumět tomu, s čím souzní  a v čem se cítí nejlíp.

Život začne být opravdu sladší, což  naplní každého radostí a potěšením, když ho bude žít. Lidé znovu objeví své plány z mladých let  a budou dle nich jednat a zjistí, že tyto plány mohou nyní být vyjádřeny ve fyzické realitě. Všechny jejich dávné sny  se nyní vynoří, aby byly realizovány. To dá lidem novou vzpruhu, jak se bude v jejich každodenních životech objevovat jejich obnovená kreativita a bude nacházet naplnění. Připomenou si, že je možné snít velké sny a stále je rozšiřovat.  Uvědomí si, že nyní mají příležitost  následovat své vize a koníčky a dají je  na čelné místo svých priorit.

Každý člověk přispívá svými jedinečnými schopnostmi radostným způsobem, rozvíjí je  a zjišťuje,  že jeho nadání a talenty jsou ostatními vyhledávány pro vzácnou pravdivost a krásu, které obsahují. Tak se božská jiskra v každém člověku zažehne do jasného a stále planoucího plamene lásky a inspirace, které se šíří do nekonečna.

Do příštího týdne …
Já JSEM Hilarion 

©2015 Marlene Swetlishoff/Tsu-tana (Soo-tam-ah) Strážce Symfonií Milosti
 www.therainbowscribe.com

Pro všechny poutníky na Cestě Lásky do češtiny přeložila Mirka K. pro www.transformace.info.  Tuto českou verzi je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem za předpokladu, že nic nebude vynecháno nebo změněno a budou uvedena všechna práva a odkazy na webové stránky včetně všech zdrojů i s aktivními odkazy. Děkujeme za zařazení této poznámky.

 

 

Zodpovědnosti pracovníka světla
Tento živý channeling byl přijat Lee Carrollem v Reddingu v Kalifornii, 29. ledna 2005

Tento živý channeling byl upraven [Leem a Kryonem] a doplněn pro lepší porozumění čtenářů. Často se totiž stává, že živý channeling má v sobě energii, kterou psané slovo nenabízí. Užijte si tedy toto rozšířené poselství.

Zdravím vás, drazí, já jsem Kryon z magnetické služby. Na tomto místě je vzrušení, které je pro nás viditelné. Ti, kteří čekali, až se posadíte na židle, vám nyní vzdávají úctu. Mimo to je v každém z vás buněčná struktura, která toužíposlouchat šéfa“. [To je Kryonovo vyjádření pro to, že přebíráte zodpovědnost za své tělo a všechny jeho funkce.] Navíc je zde něco tak velkolepého, že tomu ani neuvěříte: všechny bytosti ve vesmíru, které si za závojem uvědomujete, jsou si vědomy tohoto setkání! „Úžasné,“ můžete říci. Je možné, že jsou tato slova skutečně interpretací zpoza závoje, kde podle vaší mysli existuje Bůh? Může to tak být?

Mohlo by to tak být, že v těchto tichých okamžicích je tato místnost naplněna láskou Boha? Je to možné? Je možné, že kdokoli zde může být v tomto okamžiku uzdraven? Je toho tu mnohem víc, než se zdá. A tak vás žádáme, drahé lidské bytosti, abyste právě teď použili své božské vnímání. Je to jako zvednout prst, abyste cítili, odkud vane duchovní vítr. Je to skutečné nebo ne?

Všechny bytosti, které sem proudí, chtějí stát všude kolem vás. Mnohé přišly na Zemi spolu s vámi. Existuje interdimenzionální skupina v hoře nedaleko odtud [Shasta], která také ví o tomto setkání. Oni znají vaši rodovou linii a říkají: Jsou zde Lemuřané. Ti, kteří sem neustále přicházejí, protože jsou do planety zamilovaní po celé věky.“ Mluví o lidech, kteří se nemohou dočkat, aby se sem vraceli – stále dokola, na místa, kde vytvoří rozdíl pro vesmír.

Přesto je vaše vnímání tolik jiné, ach lidské bytosti. Jste tak unavení! Opět vám říkáme, že jsme vás ve vašich nejtišších chvílích tolikrát slyšeli říkat: Jsem tak unavený! Drahý Bože, už jsem prošel tolika věcmi. Až se vrátím domů, už sem nechci zpátky. Pokud mám znovu projít vším tím úsilím, už se sem nikdy nevrátím!“ Slyšeli jsme to tolikrát, dokonce i od nejskvělejších z vás.

Ach, ale toto je realita: až vás uvidím příště na tom překrásném místě, až projdete energií, které říkáte smrt, opět budete mít mysl Boha. My ten přechod nazýváme hodně jinak než smrt. Říkáme mu „návrat“. Až se opět plně probudíte a vrátíte se na „skutečnou“ stranu závoje, podíváme se na sebe a uvidíme skupinovou energii v nás „obou“. Máte svobodnou volbu příchodů a odchodů, kdykoli chcete. Ale na lidské straně závoje nevíte, co se „tam“ stane, že? [Na té straně, kterou nyní nevidíte.] Věděli jste, že na mé straně celou dobu pracujete? Věděli jste, že „za Bohem“ existuje úžasný účel? Andělé nejsou nikdy tiší; nikdy nemusí spát; vždy mají svůj účel. A váš účel je znám nám všem. Jste zamilovaní do Gaii!

Představte si na okamžik, že jste nejskvělejší malíř, který kdy žil. To by ale bylo něco, že? Myslete na ty skvělé malíře v historii – a vy jste ten nejlepší. V této předstírané vizi jste se znovuzrodili na planetu podobné této [Zemi], na které jsou lidé. Projdete svým narozením, výchovou, dětstvím a nemůžete se dočkat, až budete malovat! „Ach,“ říkáte si „umím malovat! Až budu dostatečně velký, jen mi dejte štětec a plátno.“

Pak, až se naučíte jazyk a poporostete, k vaší hrůze zjistíte, že zde nejsou žádné štětce a žádná plátna! Tyto věci na té planetě neexistují! Co uděláte? Pak dojdete k dalšímu hroznému zjištění – nikdo tu nemá ruce, ani vy ne! Kdo by si to pomyslel? Co budete dělat? Nejsou zde žádné štětce, protože nikdo nemá ruce; ani plátno, protože o malbě nikdo nikdy neslyšel – pouze v podobě zázraků.

Vítej na Zemi, anděli! Protože vaše božství je tomu velmi podobné. Vaše velkolepost je ve vás. Víte, jak se uzdravit; znáte principy léčení planety i ostatních; víte, jak vytvořit lásku, kde žádná není, a dokážete vnímat řešení, která ostatní vnímat nedokáží. Vaše božství je pohřbeno kdesi ve vás. Je to divné – máte informace, ale nepamatujete si školu, kde jste je získali. Ale veškeré znalosti jsou přesto tam.

Jste skvělý umělec, ale na této nové Zemi lidé nemají ani ruce! Co uděláte s touto situací? A my vám dáváme tuto odpověď: ty chybějící ruce, to je takzvané mistrovství. Jakmile začnete měnit svou DNA skrze svůj duchovní vývoj, začnou se věci měnit, a ruce, po kterých toužíte, vám narostoumetaforicky. Malby, které vytvoříte novýma rukama, budou skvělé! A vy je pojmenujete: „Klid tam, kde žádný klid není“, „Řešení, kde žádné řešení není“, „Láska, kde žádná láska není“.

Vaše „zázračné“ ruce se stanou světlem majáku, kterým budete. Září tak jasně, každý kolem vás uvidí vaši nádhernou malbu a to jste vy. Je skvělá a představuje vědomí mistrovství na Zemi. Její barvy jsou intenzivní, umění stále-se-měnící a jeho energie je Boží. Máte ruce umělce a spolu s ostatními začínáte malovat finální obraz s názvem „Nový Jeruzalém“.

Zodpovědnost

Chci mluvit o zodpovědnosti způsoby, o kterých jste mne nikdy mluvit neslyšeli. Svému partnerovi [Lee] jsme řekli, aby toto poselství nahrál na záznam. Pro vás v místnosti je toto nahrávací zařízení zapnuté a nahrává. Pro mne je toto poselství už přepsáno a vytištěno! Právě teď je čteno čtenáři po celé Zemi. Takto my vidíme teď. Posluchači si budou myslet, že je to hloupé. Čtenáři? No, vy to víte lépe, že? Vy jste budoucí posluchači a ti posluchači, kteří si myslí, že jsou v současnosti, jsou ve skutečnosti ve vaší minulosti. Kdo má tedy pravdu?

Opět uvedeme zřejmou nelinearitu pro lineární lidskou mysl: čtenáři, kteří jsou právě teď usazeni přede mnou v tom, co nazývají svou realitou, vás „nevidí“ jako já. Ve skutečnosti je zde hlavolam: někteří z těch, kteří přede mnou sedí právě teď, toto také čtou právě teď! Dva různé časy, dvě různá místa, ale jedno teď. Takže, čtenáři, zdravím vás, i když ti v místnosti nevědí, o čem mluvím. [Kryonův úsměv.]

Rád bych uvedl některé zodpovědnosti těch, které pojmenujeme osvícené lidské bytosti. Definujeme osvícení. Osvícení je proces, při kterém je zaručeno naplnění posvátného hledání lidské bytosti, která se podívá do svého nitra a nalezne víc, než může vidět v jednoduchém 4D. Takže je to o záměru, že? Můžete říct, že osvícení je tedy záměr objevit neviděné ve svém nitru. Není to doktrína, není to absolutní veličina a nemůže to být kvantifikováno. Je to proces. Osvícení člověka nemusí vypadat jako osvícení pro nikoho kolem, protože co lidé naleznou v sobě, je pro každého jiné. Ale je to proces, hledání neviděných věcí.

Vzestup, jak už jsme ho definovali a popsali dříve, to je lidská bytost, která vystoupí z tohoto života a vkročí do jiného, aniž by zemřela. Není to revoluční? Když to člověk udělá, vše se posune, vše se změní. Takže jaké jsou zodpovědnosti osvícené lidské bytosti? Jaké jsou atributy zodpovědnosti, jak člověk prochází tímto procesem, bez ohledu na to, kde se nachází v tzv. lineární časové ose tohoto procesu? Předáme vám několik těchto aspektů.

Je to staré učení, víte? Už jsme vám ho dali dříve. Opakujeme vám ho, abyste to slyšeli stále dokola. Ach, ale v tuto chvíli se v této místnosti něco děje. [Pauza.] Čtenáři, musím vám něco říci. Přerušili jsme toto učení, protože v této místnosti jsou dva lidé, kteří právě teď sedí přede mnou a kteří přišli pro léčení. Ach, oni nevěděli, že toto bude léčivé setkání, ale bude. A zatímco budu v příštích několika minutách mluvit o jedné věci, další bude kolovat v jejich žilách. Toto je důležitá energie, kterou je potřeba v tuto chvíli oslovit. Takže, čtenáři, zde je výzva linearity: chci vás požádat, abyste to právě teď oslavili spolu se mnou. Chci, abyste to právě teď oslavili a abyste se mnou zpívali. Oslavujte uzdravení těchto dvou zde, kteří odsud odejdou jinak, než sem přišli, protože cítí božskou pravdu v tom, co zde dnes bylo prezentováno, a dožadují se reality toho, co mohou udělat se svými těly.

Pamatujte si toto setkání, čtenáři, protože bylo dobré. Jak můžete přidat „současnou“ energii k léčení, které už proběhlo? To jsou otázky, které vám umožní pochopit, že máte ve svém vědomí mistrovství, pokud ty odpovědi přijmete. Všichni jste spojeni na nelineární úrovni, která vám ve 4D nedává smysl, ale mnozí z vás to právě teď vnímají. Zpívalo vaše srdce spolu s těmi, jejichž srdcí se toto setkání dotklo? Pokud ano, pak je anděl ve vás probuzený.

Zodpovědnost k sobě

„Kryone, jakou mám zodpovědnost k sobě? Co mohu pro sebe udělat?“ V tomto seznamu zodpovědností vám dám 4D odpovědi, ale také ty, které jsou ezoterické či duchovní. Udělám to pro vás, protože máte ve své mysli tendenci tyto dva atributy oddělovat, stejně jako máte tendenci rozdělovat svou vlastní existenci a vkládat ji do krabic poznání. Díváte se na sebe do zrcadla a vidíte jednu lidskou bytost. Takže celý váš život, všechny ty roky, jste jenom jedno já. Tento koncept je jednoduchý, skutečně pravdivý pro vaši lidskou mysl, ale není vůbec přesný. Jak jsme již popsali dříve, jste mnohonásobné energie, ale „vidíte“ jen tu ve 4D

Kolik z vás věří, že máte vyšší já? Většina. Dobrá, to už jsou dvě já. Kolik jich potřebujete pro skupinu? [Smích.] Existuje mnohem víc než jedno vaše já, ale to je to, co si chce vaše mysl uvědomovat. Být singulární se hodí do vaší reality, že? Co kdybych vám řekl, že máte mnoho já? Věděli jste, že část z vás nikdy neopustila druhou stranu závoje? Musí tam zůstat a odpovídat na vaše modlitby! Je součástí plánovacího setkání, které je pro vás takovou záhadou. Část vaší vlastní sady průvodců jste vy! Věděli jste to? Jak můžete být svým vlastním průvodcem? Složité, že?

Fyzicky je zodpovědností osvícené lidské bytosti zůstat zde co nejdéle. To by nemělo být obtížné. Je to 4D cíl. A důvod je zřejmý – milujete Gaiu nebo ne? Chápete, proč jste sem přišli? Mělo by to být zřejmé, založené na tom, co už jste udělali. Už jste si dali dohromady, že Země reaguje na vaše životy? Podívejte, co se děje na této planetě! Věděli jste, že Země ví, když jdete z jednoho místa na jiné? Cítí vaše kroky a ví, že po ní kráčí andělská síla.

Čím déle zde můžete být se svými znalostmi a svou moudrostí, majáky, tím bohatší bude tato planeta. Změňte své pozemské zvyky, pokud vás zabíjejí! [Pauza.] A vy víte, ke komu nyní mluvím, že? Spojili jste si někdy body, jak se říká, abyste si uvědomili, že váš život je pro Gaiu ještě důležitější než pro vás? Zůstaňte tak dlouho, jak to jen půjde. Studujte knihy o zdraví, pokud potřebujete. Použijte svou vlastní sílu k uzdravení. Zůstaňte zde dlouho, protože jste zde zapotřebí! Opravdu chcete odejít, vrátit se, a ztratit dalších přibližně 20 let, které jsou nejdůležitější v historii duchovního vývoje planety? Zůstaňte v radosti! Zůstaňte bez nemocí a utrpení. To je příslib, pokud si to zvolíte, pokud budete chtít. To je fyzická zodpovědnost.

Duchovně? Řekli jsme vám to před 16 lety. Pečujte o sebe! Začněte svou vnitřní cestu. Objevte božství, které je skryto ve vaší vlastní multidimenzionální DNA. Nemusíte vědět, jak funguje motor auta, abyste mohli nastoupit a jet domů. Prostě funguje. A když začnete cestu do svého nitra, je to stejné. Nekonečná škola poznání to před vámi skrývá, ale vše, co máte, se před vámi ukáže, když to budete nejvíc potřebovat.

Toto poznání vás osvítí ve chvíli, kdy ho budete potřebovat, když řeknete: „Co dál? Co udělám?“ Vnímejte v tom radost! Neexistují žádné seznamy, čím byste měli začít. Prostě to udělejte. Kousek po kousku vám budou intuitivně předávány informace, jakmile se posadíte s čistým záměrem podívat se do svého nitra, vibrovat výše, vytvořit mistrovství. Začnete uzdravovat sami sebe, hovořit ke svým buňkám, měnit dokonce i délku svého života a dokonce i svůj rod.

Vědci dokázali, že můžete měnit svůj vlastní imunitní systém pouze svými myšlenkami. Netuší, co dalšího ještě dokážete. Opět o tom budu mluvit: ženy, co je v buněčné struktuře vaší DNA, čeho se bojíte? Máte matku, sestru nebo tetu, která zemřela na nemoc, která se ve vaší rodině opakuje? A vy sedíte, uvědomujete si, že jste součástí stejné rodiny a čekáte, že tuto nemoc také dostanete? Říkáte: „Dostanu ji, ale nevím kdy.“

Dovolte, abych vám pověděl o vaší vlastní síle pohledu dovnitř. To je podruhé, co toto téma otevírám, a předám vám ho znovu jindy. Je to hluboké, přesto ne snadno pochopitelné. Je to hlavolam – je v kruhu času, který není lineární. Povím vám toto, ženy: to, co nyní děláte ve svém životě, zruší vaši náchylnost k této nemoci ve vašem rodu. Bude to hluboká výzva pro vaši rodovou linii. Tuto nemoc už nikdy během vašeho života nedostanete. A navíc ani naše dcery… ani ty, které už se narodily, ani ty dosud nenarozené! Protože to, co děláte pro sebe v tomto „teď“, se okamžitě odrazí i v nich. Není to o léčení, ale spíše o energii. Je to o skupinové karmě v DNA a ta reaguje na mistrovství ve vás. Je to o zázraku uvnitř. To je hloubka mistrovství! A tak znovu říkáme – pečujte duchovně o sebe a pokračujte v procesu osvícení, buďte i nadále majákem pro Gaiu. To je zodpovědnost, kterou máte k sobě.

Rodina

„A co má rodina? Drahý Kryone, jaká je má zodpovědnost toho, kdo je v procesu osvícení, pokud jde o mou rodinu? Některé z nich ani nemám rád! Někteří z nich nemají rádi mě. Strávil jsem spoustu času tím, že jsem se od nich držel dál. Jaká je má skutečná zodpovědnost? Připadá mi divné, být tak odtažitý.“ Dovolte, abych nyní mluvil o pokrevní rodině – bratrech, sestrách, matkách a otcích. Fyzicky je vaší hlavní zodpovědností milovat je – bez ohledu na okolnosti. Milujte je bezpodmínečně. Co dobrého vidíte v jejich osobnostech a v jejich životech? Vidíte jejich božství? Vyzývám vás. Podívejte se na to, co by mohlo být „pískem ve vaší ústřici“. Vidíte, že to má božský smysl? Týral vás někdo z nich? Dokážete v tom vidět boží plán? Milujte je! Fyzicky, bez ohledu na okolnosti. I kdyby to mělo být zdálky; i kdybyste s nimi už nikdy nemluvili, i kdybyste je už nikdy neviděli. Pamatujte si, že můžete posílat lásku i na dálku a bude to čisté a mocné. Je to energie vyslaná v kvantovém stavu skrze fakt, že jste všichni součástí Boha a spojeni po celou dobu.

Jaká je vaše zodpovědnost k vaší rodině duchovně? Povím vám, co to není. Není vaší zodpovědností dát jim Kryonovu knihu! Nedělejte to, pokud o ni skutečně nepožádají. Není vaší zodpovědností přesvědčovat je o kterékoli z věcí, o kterých věříte, že jsou přesné a pravdivé. Není vaší zodpovědností horlivě s nimi mluvit o těchto věcech. Nikomu to nijak neposlouží, kromě toho, že je to odežene od vás a od čehokoli, co byste si pro ně přáli.

Nemůžete je ani uzdravit. Žádný pracovník světla nemůže uzdravit druhé. Žádný léčitel nemůže uzdravit druhé. Můžete pouze vytvořit rovnováhu v energiích kolem lidské bytosti a umožnit jí, aby se uzdravila sama. [Proto se někteří uzdraví a jiní ne, i když aplikujete stejný proces.] Co tedy můžete udělat? Předám vám tuto informaci – informaci, která je stará, krásná, posvátná a jednoduchá: Pečujte o sebe. Dovolte, ať se neviditelná doktrína toho, v co věříte, manifestuje ve způsobu, jakým žijete svůj život!

Pokud jste četli Kryonovu knihu a to poselství lásky pro vás něco znamenalo, pokud jste viděli principy života, které jsme vám dali, pak je aplikujte do své vlastní buněčné struktury. Umožněte, aby vaše rodina uviděla světlo, které přichází od vás, ne doktrínu nebo knihu. Namalujte nejkrásnější obraz na Zemi, aby ho ostatní mohli viděta ať jste tím obrazem vy. Pak se připravte, protože někteří z nich vás za to budou nenávidět, protože nechtějí vidět tuto energii nebo nechtějí přijmout světlo, které nesete. A pokud se to stane, nechte to být, protože to je svobodná volba. Můžete se s nimi rozejít a přesto je milovat z dálky a stále být zodpovědní. Není nic, co by vám říkalo, že s nimi musíte zůstat celý život. Pravidla, která to říkají, byla vytvořena lidmi a vůbec nepředstavují moudrost.

Pak jsou ti, kteří by nikdy nepřišli na setkání, jako je toto, ale rozhodně uvidí vaše světlo a zamilují se do něj! Na určité úrovni pochopí. Někteří z nich budou činit rozhodnutí díky vašemu světlu, bez něj by je nikdy neudělali. Jak reagujete na rodinné problémy? Je to jiné než dřív? Jste stabilní? Jste klidní? Vidíte krásu ve všech věcech? Posloucháte? Jste fér?

Zde je další příslib, drazí: vaše světlo od vás odežene ty, kteří s vámi nemají být, a přitáhne ty, kteří s vámi být chtějí. Při tomto procesu nikdy nebudete kázat žádné lidské bytosti. Jednoduše budete příkladem toho, co dokáže způsobit Boží láska v životě člověka. Vaše děti si toho všimnou. Váš partner si toho všimne. Je to stejná energie, jakou zaznamenalo a milovalo lidstvo u každého mistra, který kdy kráčel po Zemi.

Zodpovědnost k partnerovi

„Kryone, jaká je má zodpovědnost k mému partnerovi, který je pro mne důležitý a se kterým jsem?“ Povím vám to. Fyzicky – největší dar, který můžete svému partnerovi dát, je to, když mu budete naslouchat. Věřte tomu nebo ne, vaše naslouchání je pro něj nejúžasnější dar. Jeho život je drahocenný. Věci, které se dějí v jeho životě, vás možná nezajímají, ale jste spojeni takovým způsobem, že když mu nasloucháte, spojí vás to ještě víc. To je fyzická část.

O té duchovní části už jste slyšeli předtím: duchovně pečujte o sebe. Chystám se vám povědět o začátku vytvoření skutečné lásky. Skutečná láska je vytvořena, když na plátno života malujete mistrovské dílo, kterým jste vy. Tento život září tak jasně a tak nádherně, že ten, kdo je s vámi, se do vás bude zamilovávat každý den! Je to proveditelné. Je to pravda. To dokáže mistrovství. Nekřičí: „Jsem lepší než ty!“ Místo toho křičí: „Zajímám se o tebe!“ Nevychvaluje se a nezaujímá stanovisko. Je jemné a umožňuje božskou společnost - jako pohodlná židle, na kterou se prostě musíte posadit! Také není třeba, aby oba partneři byli v procesu osvícení. Je to o lásce, ne o doktríně.

„Kryone, co udělám, když to nefunguje? Zkoušela jsem to a věřím, že jsem v procesu vytváření světla, přesto se zdá, že se mi můj partner každým dnem vzdaluje.“ Tento svět je o svobodné volbě. Váš důležitý partner s vámi není nezbytně pro celý život. Ve schématu věcí, které je větší, než si myslíte, někdy lidští jednotlivci ve vašem životě přicházejí a odcházejí kvůli lekcím a zlepšení pro vás oba. Dokonce i pravá láska existuje proto, aby vám dala dary, a pak se posune dál. Takže byste měli požádat o moudrost a intuici poznat, která to je. Je možné, že by pravá láska existovala pouze na chvíli? Ano, někdy to tak je. Ale ve všech případech pokračujte se svým světlem dál.

Většina z vás je natolik moudrá, aby si uvědomila, jak to funguje. Zůstat ve vztahu, který každý den ničí vaší sebeúctu, je jako jíst jed ze své vlastní zahrady. Víte, kdy je načase posunout se dál, že? Pak to udělejte. Duch tolikrát používá tyto situace, aby vám oběma umožnil růst. Nejčastěji, když je lekce naučena, pokročilí se posunou dál. Nevěnují se stejné lekci den co den, stále dokola. Pokud učiníte moudré, i když obtížné rozhodnutí, které je pro vás správné, pak povznese vás oba.

Nicméně pochopte toto: duchovně nerovní partneři mohou společně žít v lásce celý svůj život, pokud se vzájemně respektují a naslouchají si. Jeden může být v procesu osvícení, i když druhý si nemusí přát projít tím také. Ale ten, který vyzařuje své světlo, to bude chápat, a stejně tak i ten, na kterého toto světlo září. Pravá láska je ta, kde oba navzájem vidíte Boha ve vás, ne vaše individuální cesty. Není to o tom, kdo je duchovně probuzený. Protože lásku Boží můžete vidět v každém člověku, pokud to umožníte. Nechť se vaše vlastní božství stane vaším nejlepším přítelem. Pak se nikdy nebudete cítit sami, ať se stane cokoli.

Jedno z nejobtížnějších uspořádání, o které jsou lidé žádáni, je soužití člověka s člověkem – když spolu žijí den za dnem a snaží se vidět Boží lásku v tom druhém. Je to Boží úkol, ale zároveň i takový, který vám přinese velkou radost a klid, když jej plníte s čistým záměrem.

Ti kolem vás, kteří nejsou rodina

„A co ti kolem mne? Jaká je má zodpovědnost k těm, se kterými mám být? Každý den chodím do práce a trávím více času s lidmi, které jsem si vážně nevybral, než s mými milovanými.“ Dovolte, abych opět promluvil o pracovnících a pracovišti. Tak často slyšíme: „Drahý Bože, jsem na místě, kde nechci být, dělám práci, kterou nemám rád. Co bych s tím měl udělat? Opravdu to zlepšuje můj život?“ Já se na oplátku ptám: „Proč? Co se stalo, že ses tam ocitl?“ A odpověď by zněla: „No, na to místo mě dostala série okolností. Vážně nevím, jak k tomu došlo. Ohlížím se zpět a ptám se sám sebe, proč jsem se sem přesunul, co jsem udělal, že jsem den co den trestán tím, že musím chodit do práce s těmito lidmi, kteří jsou tak temní. Myslí si, že jsem blázen a neváží si ani mě, ani mého života. Je to těžké!“

A má odpověď bude opět tato: Takže si myslíš, že to vše je náhoda? Nebo že jsi trestán? Pak jsi nepochopil velkolepost majáku. Majáky nejsou stavěny na bezpečných místech. Volí si, že budou tam, kde jsou bouře! Nejsi trestán. Jsi brán na obtížná místa, abys svítil.

Řeknu to znovu. Co byste měli dělat fyzicky? Mohli byste je milovat? Nedávejte jim Kryonovu knihu. Naslouchejte jim! Poslouchejte, co se skutečně děje v jejich životech. Považujte si každého dne, kdy máte příležitost vytvořit světlo na temném místě. Sledujte změnu v postojích. Můžete jim připadat „divní“, ale oni vědí, že představujete integritu.

Duchovně – opakuji, jste světlem na temném místě a divíte se, proč tam jste? Není to vždy o vás. Myslete na ně! Nejste trestáni, je vám dána příležitost. To je práce, kterou jste sem přišli vykonat, a není to navždy. Být na místě, kde nechcete být, pracovat s lidmi, se kterými nechcete být – to je práce majáku. Co když jste jediné světlo, které kdy uvidí?

Co když se jednoho dne ohlédnete zpět a uvidíte, že jste chodili do práce, tolerovali jste to a to bylo vše? Bylo by to pro vás v pořádku? Bylo by pro vás v pořádku, pokud byste si celou dobu stěžovali Bohu? Dokážete si představit skutečný maják na skále v bouři – bez světla, v temnotě, který křičí: „Dostaň mě odtud?“ Je to absurdní představa, že? Tady je, vybudován na pomoc v dobách tmy, ale ani netuší, proč tu je – sedí ve tmě a stěžuje si, ačkoli je baštou síly, ukotvenou na skále, se zásobou světla připravenou ke svícení, o které však neví, že ji má. Jaká to představa!

Takže vám říkáme: duchovně se probuďte! Buďte trpěliví a držte to velkolepé světlo. Malujte obraz radosti na obtížném místě. Oni všichni tu nechtějí být, tak jim dovolte, aby viděli vaše reakce na problémy v  práci i ve vašem životě. Jak byste si poradili s problémy, které mají oni? Co děláte jinak než oni? Pečujte o sebe a své vlastní světlo. Nechte své světlo zářit tak jasně, že k vám jednoho dne někteří z nich skutečně přijdou a řeknou: „Nevím, co to máš, ale povíš mi o tom?“ A pak jim můžete dát Kryonovu knihu. [Smích.]

Zodpovědnost k vládě

„Kryone, jaká je má zodpovědnost k mé vládě?“ Nyní hovořím v Americe. Tuto informaci o místě zdůrazňuji pro čtenáře, kteří nemusí vědět, kde se toto učení odehrává. Takže nyní řeknu Američanům něco, co by měli slyšet: chcete vědět, proč tato vláda setrvala tak dlouho s principem svobodné volby? Dám vám nápovědu. Když jdete na místo, kterému říkáte okres Kolumbie, jsou zde vystavěny památníky k uctění vašich předchůdců. Podívejte se na důležité historické zápisy. Slova ve vaší Deklaraci nezávislosti, z nichž některá jsou vyryta do zdí, aby vám pomohla pamatovat si vaši historii, byla předána božským způsobem. Tato slova byla „channelována“. Byla v té době velmi pozoruhodná, vytvořena a editována vědomím skupiny.

Nikdo nikdy neviděl nic jako tyto koncepty poskládané takovým způsobem – a jejich výsledkem byla země, která vzešla s úžasnou svobodou volby. Lidská bytost je ve vaší zemi prvořadá a to je i nadále vaší doktrínou. Není náhoda, že se to takto stalo.

Jaká je vaše zodpovědnost k vaší vládě? Povím vám to. Fyzicky – vědět, co se děje. Nezalézejte do skříně a nemyslete si, že se vše o sebe postará samo. Nepostará. Je to o volbě! I nadále je potřeba vedení skupinového vědomí, které ji založilo – a to je v jejích občanech. Nedovolte, aby se božské principy svobodné volby vypařily. Může to znít jako politické prohlášení, ale i tak to řekneme: vaše země je pouze tak dobrá, jako její vedení. A dokud se nebudete podílet na procesu nastavení jejího vedení [svým volebním hlasem], dostanete stejnou energii jako u ostatních vlád v historiivšechny časem zničily samy sebe.

Duchovně, vám povím toto, majáky: vykřesejte své světlo a posílejte ho svému vedení. Dělejte to denně. Protože kudy kráčí, tam dělají rozhodnutí pro Zemia tisíce životů závisejí na rovnováze. Vyzařujte světlo, aby mohli vidět věci, které dříve vidět nemohli. Ozařujte místnost, ve které se nacházejí. Dá jim to možnost svobodné volby, aby si mohli vybrat nové věci, které uvidí díky jasněji ozářené oblasti volby. Abyste to mohli dělat úspěšně a abyste ještě více rozzářili své světlo, pečujte o sebe. Sami ve svém prostoru, s introspekcí své božskosti, vytvářejte mistrovství, které ucítí i ve vesmírui v oválné pracovně. Neposílejte jim nové myšlenky. Pouze je osvěcujte světlem, pomáhejte každému, kdo tam je, aby činil lepší volby díky majákům, které pomáhají navádět tyto vůdce do bezpečného přístavu moudrosti a vhodnosti.

Zodpovědnost k lidstvu

„Kryone, jaká je má zodpovědnost k lidstvu?“ Už jsem to channeloval dříve a mému partnerovi se to nelíbilo. Dovolte mi to vysvětlit. Jste vytvořeni, abyste se starali (pečovali). Jste navrženi s radostí ze života. Byli jste navrženi, abyste pečovali. Přesto je toto systém, o kterém jsme hovořili dříve, který přesahuje vaše vnímání a je mnohem složitější, než myslíte.

Můj partner se mne před pár týdny ptal na nedávné tsunami. Řekl: „Jaký je smysl v tom, že téměř 200.000 lidí zemřelo během jediného dne? Jaké dobro může vzejít z toho, že byl zničen sirotčinec a většina dětí musela 8 hodin sledovat ostatní mrtvé ve vodě, než byli zachráněni? Jaký je v tom smysl?“ Má odpověď ho nepotěšila tehdy a nepotěší ho ani teď. Drazí čtenáři a posluchači, pochybuji, že skutečná odpověď potěší vás. Protože dokud jste lidské bytosti kráčející ve vaší realitě, jste vytvořeni, abyste pečovali o život.

Existuje zde větší obraz a my jsme vám o něm řekli mnohokrát. Na určité úrovni všechny tyto drahocenné duše věděly, že souhlasily s tímto potenciálem pro tento život. Vytvořily tím soucit, který Gaia v té chvíli tolik potřebovala! Jejich smrt skutečně změnila předivo energie planety. Stálo to za to? Proč se nezeptáte jich? Na mé straně závoje je právě teď mnoho šťastných tváří na oslavě, kterou si nedokážete představit – v radosti, kterou si nedokážete představit – připravují se na svůj návrat a pokračování v tom, co začali. Dívají se na vás a jednohlasně říkají: „Odvedli jsme svou práci, nyní se postarejte o to, aby to za to stálo. Odveďte tu svou.“ Ty, které zde zanechali s tím pohledem, o kterém jsi mluvil, ty to změní na celý život a ne nezbytně negativním způsobem, protože budou vyhledávat další, kterým budou pomáhat a mnozí z nich se stanou léčiteli a konzultanty.

Ovšemže to bylo vhodné a vytvořené jako potenciál, který mohl být manifestován. A to také byl. Ale díky tomu se stejně necítíte líp, že ne? Takže, lidé, prociťte, co musíte cítit. Odejděte z tohoto místa bez pochopení. Je to v pořádku, protože je to vaše základní reakce. Ale uvítejte to, že existuje něco většího, co v těchto věcech funguje.

Andělé zvaní lidé, hrají každý večer divadelní hru. Je to komedie, je to tragédie. Publikum reaguje křikem, smíchem i pláčem. Pak opona spadne a ten, kdo byl pobodán, se zvedne… protože to byla jen hra. Pak mají všichni večírek – herecký večírek – všichni se sejdou a říkají: „Bylo to skvělé! Pojďme to udělat znovu, ale tentokrát bodnu já tebe, ne ty mě. Ty zahraješ tu scénu s umíráním. Já ji hrál tentokrát.“ Další noc se opona opět zvedne a oni to hrají znovu. Jak se opona zvedá a padá, stále si mění role.

Lemuřané, posloucháte? Lidé jsou ve 3D. Myslí si, že jsou singulární (jednotliví) a že je pouze jediný život, ale už zde byli a prošli tím vším už tolikrát! Opona se zvedá a padá, zvedá a padá. A pokaždé, když se zvedá, je zde tolik utrpení a tolik nedorozumění. Ach, příště, až půjdete na obřad, kde uctíváte něčí život, proč nemáte odvahu se smát? Proč neotevřete jeho rakev a neřeknete: „Díky! Dobrá práce! Zakrátko tě znovu uvidím. Pojďme to udělat znovu.“ To je pravda o tom, jak věci jsou a jak je vidíme my. A jak je vidíte i vy, když jste na naší straně závoje.

Takže vaše zodpovědnost k lidstvu je v tom, že máte kráčet svým životem s moudrostí a pochopením. Opatrujte život a udržujte ho jako drahocenný. Plačte při utrpení, ale chápejte, že toho je víc, než se zdá. Nehněvejte se na Boha za proces lásky, protože jste to tak sami stanovili a souhlasili jste, že se na tom všem budete podílet.

Zodpovědnost vůči Zemi

„Kryone, jaká je má zodpovědnost vůči Zemi?“ Povím vám to. Je to snadné: jen pochopte, že tu zodpovědnost máte! Většina lidstva vnímá Zemi jako kus hlíny. Pokud mají štěstí, dostanou z ní diamanty a ropu, a o tom to je. Nechápou, že je Gaia živá. Je to skupinová bytost. Ví, kudy chodíte, a ví, kdo jste. Oslavuje váš život a pomáhá nastavovat mřížky.

Gaia je překrásná ženská energie, která vás zná a miluje. Vaše zodpovědnost? Věřte tomu! Až odsud půjdete, třeba i ke svému autu, do kterého nasednete, vaše nohy se mohou skutečně dotknout hlíny či trávy. Gaia vždy ví, kudy kráčíte. Je to podpůrná skupina, víte? Jako my všichni na této straně závoje. Gaia je andělská, nádherná, živá a je hráčem ve vašem životě.

Mohli byste jí dokonce každý večer děkovat, když odpočíváte. Za něco nemožného: že vám navzdory všemu dodává systém, který vás udržuje naživu a vyrovnává vás. Sytí vás, dává vám vzduch, který dýcháte, a nadále pracuje v božském cyklu spolu se slunečním systémem způsoby, jejichž samotnou existenci popíráte. Chrání vás před ostatními, o kterých ani nevíte, že tu jsou, a zná jméno každého člověka na planetě. Udržuje Akášické záznamy v bezpečí, čistotě a andělské kvalitě. Vaše zodpovědnost vůči Zemi? Milovat ji!

Zodpovědnost vůči Bohu

Konečně: „Kryone, jaká je má zodpovědnost vůči Bohu?“ Jsme šťastní, že vám můžeme říct, že to už děláte! Chápete? Už svou přítomností na této planetě přijímáte a pracujete s touto zodpovědností. Kráčíte po obtížné cestě a jste stateční.

Co kdyby vám někdo právě teď řekl: „Lidská bytosti, vezmeme ti půlku mozku. Až skončíme, nebudeš vědět, kde jsi, ani kdo jsi. Pak tě umístíme někam, kde to pro tebe bude naprosto cizí, a uřízneme ti ruce a nohy. A tvým úkolem bude co nejvíc se snažit.“ Řekli byste: „Proč bych vůbec s něčím takovým měl souhlasit?“ Velmi se to podobá situaci, kdy se vydáváte na tuto úžasnou planetu – nádherná stvoření, kterými jste. Toto je situace, kterou jste vytvořili pro sebe. Jste andělská stvoření, která jsou částmi Boha, a která přišla na Zemi kulhající a nevědomá – je to smysluplná cesta z důvodu, který vám uniká, zatímco kráčíte po této planetě, o vše se zajímáte a děláte, co můžete, abyste tím prošli. Nejen že jste to dovolili, naplánovali jste to.

Když jste se nakláněli do větru zrození, ptali jsme se vás, jestli jste připraveni udělat to znovu. Byli jsme tam. „Myslíš to vážně?“ ptali jsme se. Pak jsme vám připomněli: „Až se dostaneš na Zemi, nebudeš mít tušení, kdo jsi. Budeš si myslet, že existuje jen jeden život. Budeš si myslet, že nad ničím nemáš kontrolu. Možná dokážeš sám objevit všechno dobré, ale možná ne. To je zkouška. Síla, kterou máš coby anděl, bude pryč, a přesto o těchto věcech budeš intuitivně vědět a budeš kvůli tomu frustrovaný.“

Dále jsme vám připomněli, že v prvních letech po narození si to všechno budete pamatovat, ale nebudete ještě umět mluvit, takže budete jen brečet a breptat a mávat rukama ve snaze říci svým rodičům, kde jste byli, kdo jste a kdo jsou oni. Ale až vám budou tři, mnoho z toho zapomenete – pochopitelně pokud nejste Indigo. [Smích.] Indiga si pamatují dost na to, aby způsobila, že systém staré energie nebude kompatibilní s jejich životem. [Kryon se usmívá.]

A tak jsou vaše zodpovědnosti kompletní. Jste na správném místě ve správnou dobu, drahé lidské bytosti. Čtenáři, poslouchej: vím, kdo jsi. Není tu žádná záhada. Nejsou zde žádní cizinci a žádná podivnost. Je to láska Boha, která vás v tuto chvíli navštívila. Je to láska Boha, která se vás ptá: „Dokážeš si vzpomenout?“

Odejděte odsud jiní, než jste přišli. Není náhoda, že jste sem dnes večer přišli, žádná náhoda, že čtete tato slova. Je to součást toho, co jste plánovali, když jste řekli: „Pokud je to vhodné, ať ve svém životě naleznu pravdu. Dovol mi dozvědět se víc o lásce rodiny a o tom, jak mohu vytvořit více z toho, kým opravdu jsem, zatímco tu jsem.“ A to se také stalo.


A tak to je.

Kryon
 

Zdroj originálu: https://www.kryon.com/  - přepis – The Lightworker Responsibilities

 

Poznámka ke kopírování:

Pro všechny poutníky na Cestě Lásky do češtiny přeložila Marie Kuchařová (www.kryon.webnode.cz) Tuto českou verzi je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem, pokud bude připojena celá tato poznámka včetně všech zdrojů i s aktivními odkazy. 

 

 

 

Vyzařování Já Jsem

Tento živý channeling byl přijat v roce 2013 na semináři Sedona Experience

Jde o úryvek ze semináře Lee Carrolla pro skupinu Crimson Circle. Jedná se o nečekaný osobní channeling pro Andrého Ferrellu, „evolučního umělce Ducha“, který měl prezentaci krátce před tímto channelingem. (V závorkách jsou uvedeny poznámky překladatele)

Lee Carroll:

My channeleři jsme neustále „na příjmu“. A čím déle toto děláme, tím více jsme „na příjmu“ v momentech, kdy na příjmu ani být nechceme. (Smích publika.) A to se děje právě teď, když se vám chystám ukazovat diapozitivy a pokračovat v učení. Všechny ty věci, které jsem si nachystal. Jsem připravený se do toho pustit na plno, když v tom se ozve Kryon a říká (hlubokým a klidným hlasem): Zastav! (Opět smích publika.) A pokaždé, když to udělá, tak mu říkám (na oko nešťastně): „Kryone, ale já mám nachystané diapozitivy…“

André, mohl bys prosím přijít na pódium? (André přichází.) Vidíš tu zelenou židli? Prosím, posaď se na ni. (Lee se přesouvá k Andrému.)

Kryon ještě nikdy neprováděl osobní „čtení“. Nikdy! Až dnes. (Potlesk.) Nezačneme s channelingem, ten má přijít až na konci dnešního dne. Ale Kryon mi řekl: „Zastav.“ A tak jsem zastavil, odkládám své hodinky a brýle a dělám to, co dělám pokaždé, když channeluji. Nejsem si vůbec jistý tím, co se nyní stane. Nevím proč, ale Kryon říká, že musíme mluvit o tom, co jsme právě viděli. (André Ferrella předtím ukázal video, na kterém je zaznamenáno vyzařování Já Jsem. Odkaz přidáme na konec channelingu.)

Nejsem překvapený. Tento rok je pro to vhodný a budeme o tom ještě hovořit - o tom, co cítíme, o odhaleních, která přicházejí. Včera jste slyšeli o překvapeních ve vašich životech a dalších věcech, o kterých hovořil Adamus. Odehrává se zde skutečná rekalibrace. Všichni se kvůli tomu cítíme trochu neklidní. A to se začne měnit. Proto nejsem překvapen ani tím, že zde nejspíš máme něco, co nám pomůže identifikovat, co se zde skutečně odehrává a co potřebujeme vidět. (Mluví o tom, co André prezentoval.) Myslím, že to zapůsobilo na nás všechny. Na mne to udělalo velmi silný dojem a jsem velmi rád, že jsi zde, abys to mohl předvést nám všem. Tolikrát, kolikrát to bude možné.

Tak tedy. Když se dostávám do meditativního stavu, tak nestojím a neprocházím se kolem. (To dělá channeler Adamuse.) Nikdy jsem to nedokázal, tak žárlím. (Směje se.) Tak se tedy dostaňme na to „místo“. (Zavírá oči a chvíli se soustředí.)

Kryon:

Zdravím vás, drazí, já jsem Kryon z magnetické služby. Toto je doba, kterou vaši předkové předpověděli, kdy staré duše vytváří změnu na planetě Zemi. Nedávno jsem k vám hovořil v této místnosti. Předal jsem vám technické, fyzické a vědecké informace. Říkal jsem vám, že splynutí lidské duchovnosti v kombinaci s vynálezy pomůže vyobrazit velkolepost lidské bytosti. Říkal jsem, že přichází vynález, a že to vše závisí na tom, co uděláte, protože jste za to zodpovědní. Ale ten vynález, který bude zkombinovaný s kryotechnologií bude kvantovým filtrem, který lidstvu umožní vidět kvantové pole. Je to vynález fyziky a bude objevem století. Umožní lidem vidět to, co nikdy neviděli, pouze tušili, co v něm je – metafyzicky a duchovně. Když lidé otočí tento vynález na hvězdy, uvidí věci, o kterých si nikdy nemysleli, že je uvidí. Když ho však někdo „náhodou“ otočí na lidskou bytost, můj příteli (oslovuje Andrého), pak uvidí to, co jsme právě viděli.

Dovolte, abych vám vysvětlil, co to je, protože zde sedíme s Andrém, což není jeho jméno, i když je pod ním znám celý život. Je to stará duše. Je to evoluční umělec. To, co se mu přihodilo teprve v posledních letech a ukázalo se až v minulém roce a on to nyní může ukázat na tolika místech, na kolika jen bude chtít – to chci nyní identifikovat. Chci ti dát jinou perspektivu (obrací se na Andrého), protože ty vidíš to, co ukáže ten filtr. Vidíte zde stát lidskou bytost (při vyobrazení). Co jste viděli v průběhu 17 minut, to bylo shrnutí jednoho lidského života. Proto se barvy měnily tak rychle. Chci vám vysvětlit, co jste viděli.

DNA má v sobě kvantové pole. Když vezmete biliony molekul naráz, dostanete kvantové pole kolem lidské bytosti. To, co jste viděli na obrazovce, bylo omezené. Musí to být větší, André. (Publikum se směje a André s radostí a vděčností říká: „Ano. Ano. Ano!“) Protože se díváte na Merkabu. A Merkaba měří 8 metrů. A dovol mi, abych ti řekl (dojatě), co tyto duše mají vidět, André. (Dále se obrací k publiku.) Někteří z vás už to vědí a vaše komentáře byly dobré. Jeden z vás řekl: To jsem já! Ty jsi to viděl, že? Dovolte, abych vám všem řekl, co jste viděli.

V kvantovém poli kolem lidské bytosti je vše, co je. Zároveň ale odhaluje i atributy lidské bytosti. Nejen emoce, ale i duchovní probuzení. A ukazuje i dualitu. V těch 17 minutách jste viděli momenty, kdy byl téměř konec. Viděli jste momenty, kdy dualita téměř převzala kontrolu. Viděli jste probuzení, strach, žárlivost a viděli jste lásku. To všechno tam je. Můžete v ní vidět velkolepost Boha. To vše tam je. Hudba zní pravdou, protože ta se příliš nemění. Umožňuje vám vidět, co tam je. Je toho mnohem víc, než vůbec dokážu popsat, co vám kvantový filtr umožní vidět. A dlouho před tímto filtrem zde máte evolučního umělce, aby vám to ukázal. Je načase, abyste viděli svou velkolepost. Je načase, abyste viděli sebe tak, jak vás vidíme my.

Můj partner zavírá své oči, když channeluje, a už dvacet let se snaží publiku vysvětlit, co viděl, proč ho to rozptyluje a proč zavírá oči. Teď už to víte. Jaké to rozptýlení! (Smích Kryona i publika.) Tolik světla… Evoluční umělec, kterým (André) je, je mistr světla! Jeden člověk předurčený k tomu, aby vám ukázal, jak vypadáte. Nejsou to bytosti vycházející z vás. Nejsou to andělé na nebesích, není to mistr. Jste to vy! Takto pro nás vypadá každá lidská bytost. A nyní víte, proč bude kvantový filtr vynálezem století. Kvůli tomu, co fyzici udělají s touto informací, až uvidí, o čem jsou lidské bytosti. Tehdy začnete přecházet přes most mezi vědou a vírou, který vede na druhou stranu závoje. Bůh je mistrem fyzikem. A je na čase, aby mistr fyzik představil celou fyziku. Nejen její lineární část.

(Obrací se k Andrému.) Gratuluji ti, příteli. Ve správnou chvíli, na správném místě a se správnými nástroji, Lemuřane.

A tak to je.

Lee Carroll:

Nyní Kryon říká: „Pokračuj.“ (Smích.)

Zdroj originálu: You Tube kanál André Ferrella

Původní 17 minutové video, o kterém Kryon hovoří, již není k dispozici, ale zde je 7minutová verze: https://www.youtube.com/watch?v=P5CMq83avI4

 

Pro všechny poutníky na Cestě Lásky do češtiny přeložila Marie Kuchařová (www.kryon.webnode.cz). Tuto českou verzi je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem, pokud bude připojena celá tato poznámka včetně všech zdrojů i s aktivními odkazy.

 

 

 

„DUCHOVNÍ  FILOZOFIE PRO VYVÍJEJÍCÍ SE LIDSTVO“

AA Michael prostřednictvím Ronny Herman květen 2015

 

Milovaní mistři, mnozí z vás se cítí, jakoby byli v poslední části dlouhého, náročného závodu, a vaše energie a nadšení s tím nedrží krok. Jste stále více rozčarovaní z kouzla toho, že jste na světě, a věci, které vás obvykle vždycky nadchly, vypadají tak nějak zbavené lesku a nudné. Je to tak proto, že přeskakujete mezi dvěma dalece rozdílnými realitami nebo několika dimenzemi najednou. Také se systémy vašich čtyř nižších těl (fyzického, mentálního, emocionálního a éterického) snaží přizpůsobit oněm mnohým Stránkám vašeho Vyššího Já, které vstřebáváte se zrychlenou pravidelností, a držet s nimi krok. To do vaší pozemské loďky vnáší hodně stresu a zátěže.

Obrovské množství z vás udělalo a připravuje se udělat kvantový skok do vědomí Páté Dimenze, v němž odpadává váš starý svět Stavu Bytí daleko rychleji, než stačíte vstřebávat pročištěné a zjemnělé energie/vibrace a koncepty svého nového Bytí ve vyšší frekvenci. Jak si začnete být vědomi toho, co se děje, nebudete tak stresovaní a zmatení. Prosím, věřte nám, když vám říkáme: „Úleva je blízko“. Jedním z našich největších přání je pomáhat vám s tímto procesem, abyste vašeho posunu dosáhli jednoduše a s grácií.

Většina informací, meditací a cvičení, které jsme vám dávali po mnoho minulých let, byla zaměřena na přeměnu negativních energetických vzorců a na rozvinutí a zjemnění vaší vědomé pozornosti. Tento proces je nezbytný k tomu, abyste udělali cestu infiltraci a vstřebání vzácných buněk Světla Stvořitele – mocným novým vysokovibračním Paprskům Individualizovaného Vyjádření, které vyzařují ze vzácných říší Nejvyššího Stvořitele.

Během těchto časů, které nikdy předtím neexistovaly, vám nabízíme širokou paletu vyšších pravd, aby vám pomáhaly v procesu vývoje, který je  teď v plné síle. Některá z těchto pokročilých učení byla předána dříve, ale jsou dostatečně důležitá na to, abychom je zopakovali. Navrhujeme, abyste se každý den zaměřili na jeden nebo dva koncepty, abyste je mohli pevně zasít do svého vědomí, až dokud se nestanou součástí vaší nové DUCHOVNÍ FILOZOFIE PRO MISTROVSTVÍ SEBE.

* Jak se postupně sjednocujete se zbývajícími Stránkami svého Já Duše vyšší Čtvrté dimenze, učíte se žít ve vzestoupeném stavu vědomí. Přesouváte se ze stavu, kdy se stáváte, do STAVU BYTÍ, což znamená, že se učíte žít v okamžiku TEĎ své „Boží Moci“. Jak rozvíjíte jasné vidění a čistý záměr, mlha iluze vás už více nebude ovlivňovat. Jak pomalu zjemňujete a pročišťujete své schopnosti spolutvořit, začínáte tvarovat a vytvářet své nejvyšší vize a touhy, uložené v úložišti Andělských Semínek myšlenek neprojeveného potenciálu. Postupně se vyvíjíte ve sjednocenou, zářící DUCHOVNÍ BYTOST V LIDSKÉ PODOBĚV OSOBNOSTI NAPLNĚNÉ DUŠÍ.

* Mistrovství sebe je nekonečný proces, jak se učíte vstřebávat a začleňovat do sebe více a více dobrých vlastností a kvalit a znaků našeho Boha Otce/Matky. Vyžaduje to neustálou bdělost a praxi; nicméně, odměna je nezměrná.

* Je čas, abyste si vzpomněli, proč jste na Zemi. Pamatujte, jste prodloužením nebo Stránkou našeho Boha Otce/Matky, kteří jsou zase většími Stránkami Nejvyššího Stvořitele. Obejměte nadšení své nové reality, když vytváříte ve svém osobním světě více a více harmonie. Snažte se plně využít výhodu své nově harmonizované a povznesené reality – vychutnejte si všechny vjemy a hodnotné zkušenosti, které Pozemská pláň může nabídnout, a užijte si přitom také krásu, divy a kouzlo vyšších říší.

* Světlo, zvuk a barva jsou různé druhy léčení, a jsou nástroji a rekvizitami, které vám mají pomoci v rozšiřování vašeho vědomí a v čištění a zjemnění osobní reality. Duchovně zaměřený žák/učedník na Cestě k vyššímu vědomí se musí naučit používat některé hlavní nástroje mistrovství Sebe, protože jsou součástí vašeho Božství a vašeho vrozeného práva. Upevnit a naučit se používat Svaté zvuky a mantry vám pomůže opravit a napravit mnoho symptomů stresu a nemocí, které momentálně zažíváte, protože vám budou pomáhat postupně přeměňovat vaše éterická, emocionální a mentální těla do harmoničtějšího stavu Bytí.

* Každý z vás má schopnost přispět něčím osobním a jedinečným do Božího Plánu, který byl navržen pro budoucnost lidstva a pro Zemi. Náš Bůh Otec/Matka vám dal neobyčejný dar – Boží privilegium účastnit se tvoření  svého vlastního osudu. Každý z vás má potenciál stát se vylepšeným smrtelníkem. Stáváte se smrtelníky naplněnými Duchem, což vám zajišťuje stále se rozšiřující nesmrtelné postavení, nesmrtelný status. Máte mnohačetné stránky a vědomí na mnohem více úrovních, než nyní můžete pochopit. Jste Nesmrtelná Duše se smrtelnou myslí a tělem. Jste v procesu rozpuku Duše, v němž získáváte schopnost vstřebávat a začleňovat do sebe dávky frekvencí vyššího Světla.

* Existuje vesmírný čas, který je tekutý a tvárný a poddajný, a existuje smrtelný čas, který je lineární, strukturovaný a zaměřený na události. Učíte se žít jako Duchovní Smrtelníci, kteří mohou dosáhnout tekutosti a velkoleposti Vesmíru. Existují školy Vesmírné Filozofie, kde jste studovali, a ze kterých budete moci znovu čerpat, znovu do nich vstoupit, jak získáte schopnost projít vyššími říšemi vyjádření.

* Existují Strážci Osudu, kteří vás mají vést a ukazovat vám cestu. Požádejte o jejich pomoc a oni se stanou vašimi oddanými služebníky. Bytosti Světla představují mnoho různých úhlů pohledu a mají mnoho rozličných osobních zkušeností, stejně jako smrtelníci.

* Pravá duchovnost nevyžaduje určité rituály nebo nepružné druhy víry; je to způsob žití své nejvyšší pravdy s oddaností celého srdce. Máte hledat směs své nejvyšší intelektuální, emocionální a Duchovní Filozofie života.

* Jste Boží Jiskrou, a měli byste ctít sebe a ostatní a dát sobě i jim vysokou hodnotu. Zneucťujete našeho Boha Otce/Matku, když tak nečiníte. Vždy byste měli hledat svobodu a pravdu pro sebe i pro ostatní.

* Jak zjistíte, že jste se přesunuli do Stavu Požehnání? Budete to vědět, když vám ostatní budou zpátky odrážet krásu vaší Duše. Budete to vědět, když k vám začne proudit hojnost. Budete to vědět, když se vaše srdce bude rozšiřovat láskou pro celé Stvoření, a když se vaše Píseň Duše bude rozléhat vaší Bytostí, a ven, bude znít okolním světem a vyššími říšemi. Budete to vědět, když nebudete moci zůstat v klidu a bude vás to nutit podělit se o své radostné zkušenosti s kýmkoli, kdo bude ochoten poslouchat. A budete to vědět, když bude vhodné být tichým svědkem.

* Meditujte dnem i nocí, ještě lépe, staňte se žijící meditací, aby byl každý okamžik probuzení zaměřen na nejvyšší účel pro všechny. Potom shromážděte svou lásku a moc, abyste vytvořili meridiány Světla a zaměřenou energii, aby vaše síla cirkulovala vaší fyzickou loďkou, a pak zářila z vašeho Solárního centra síly nahoru do ráje, do nebe, ven k celému lidstvu a dolů do centra Matky Země.

* Máte přijmout povznesený projev mistrů: klidně, jemně, s láskou přítomných, ale nezasahujících, pozorujících, pomáhajících, když je potřeba, ale umožňujících, nesoudících (neodsuzujících), neboť víte, že vše, co se děje, je z nějakého důvodu a vše, co se objeví má vyšší účel.

* Rozšiřte své milující Světlo a přítomnost tak daleko, jak jen je možné, drazí. Poraďte těm, kteří jsou k vám přivedeni. Podle činů budete poznáni, a ti, kteří budou potřebovat vaše Světlo a moudrost k vám budou přitaženi.

Nikdy nezapomeňte, jste věční a nesmrtelní. Vaše fyzické tělo je dočasným chrámem, ve kterém přebývá Andělská Stránka Boha. Svaté Srdce je chrámem Duše. V něm je esence Života, kde sídlí pravá Láska, a kde začíná vaše vědomí Nekonečnosti. Boží Buňka Diamantového Jádra ve Svatém Srdci obsahuje Dvanáct Paprsků Božího Vědomí pro zkušenost tohoto Pod-Vesmíru. Tyto Boží Jiskry jsou mocné ATOMY BOŽÍCH SEMÍNEK BÍLÉHO OHNĚ – éterické krystalické hranoly lomeného Světla nazývané PAPRSKY – které neustále vyzařují Esenci Lásky/Života našeho Boha Otce/Matky skrz na skrz tímto Pod-Vesmírem.

 

Abyste zhmotnili své sny, vize a vytvořili si osobní ráj, musíte být vždy ve střehu a snažit se se vyladit na šeptání Duše a Vyššího Já. Toho dosáhnete vstoupením do frekvencí své NadDuše/Vyššího Já, a tím, že si začnete být vědomi svého nejvyššího potenciálu. Mistrovství Sebe je moc kontrolovat svůj život a svůj osud, a moudrost používat je pro nejvyšší dobro všech. Když to budete dělat, je životně důležité, abyste, když budete fungovat v realitě Třetí/Nižší čtvrté dimenze,  byli pevně uzemnění a vyrovnaní v přijatelném rozsahu duality. Když se snažíte aklimatizovat se na prostředí mentální pláně Nižší Páté dimenze, musíte se také snažit nastolit emocionální harmonii a klid ve svém světě iluzí vyšší Čtvrté dimenze

Jakmile jednou rozšíříte svou osobní linii Života Božího Světla – éterickou rouru Světla – která je vaším přednostním spojením s vaším Atomem Božího Semínka/ Přítomnosti JÁ JSEM., vaše přeměna na mistrovství Sebe, stejně jako proces vzestupu, se budou velmi zrychlovat. Jste také v procesu opětného nastolení spojení s Řekou Života prostřednictvím své osobní Antakarany (Duhového Mostu Světla), která obsahuje Esenci Stvořitele nazývanou Adamantinové Částice Světla Stvořitele. Po mnoho let mělo lidstvo svým přičiněním zmenšené spojení s Řekou Života/Světla, takže u mnoha lidí z ní zbyl jen malý pramínek stařešiny nazývaný „STŘÍBRNÉ VLÁKNO“.

Každý z vás má kolem své fyzické formy kouli záření, kterou vytvářejí vibrační vzorce ve vašem Aurickém Poli a vaše Vesmírná Píseň Duše. Vzestup znamená uvést do rovnováhy celý tělesný systém čaker, což ulehčí projasnění, čištění, zjemňování a vyrovnání Éterického Těla/ Aurického Pole. Důležitou součástí vašeho cíle Vzestupu je zaměřit se na proces opětovného návratu Éterického Těla a Aurického Pole k Božímu Plánu, který je lidským plánem pro vaši původní tělesnou formu nazývanou  Světelné Tělo Adama/Evy Kadmona. Pozorujeme vás prostřednictvím pruhů barev ve vašem mnohačetném systému těl, fyzickém, mentálním, emocionálním a Éterickém, které byly vytvořeny vašimi myšlenkami, akcemi a činy během mnoha životů věky nazpět.

Drahá srdce, žádáme vás, abyste sami sebe vychovávali k tomu, abyste více než kdykoli dříve věnovali pozornost své fyzické loďce a signálům nebo zprávám, které vaše moudré tělo Elementála k vám vysílá. Jak si budete užívat krásný svět lásky, radosti a hojnosti, který vytváříte, když vaše drahocenná fyzická loďka nebude zdravá a plná života?

Připojte se k nám ve své Pyramidě Světla, mí stateční, a dovolte nám, abychom vám pomohli projít tímto procesem s lehkostí, grácií a velkou radostí. Ať se na vás vylije záření našeho Boha Otce/Matky a naplní vás Světlem Věčného Života. Vězte, že my jsme věčně blízko, abychom vás vedli a chránili.

JÁ JSEM Archanděl Michael

www.ronnastar.com

Poznámka ke kopírování:

Pro všechny poutníky na Cestě Lásky, do češtiny přeložila Markéta N. ( www.transformace.info). Tuto českou verzi je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem, pokud bude připojena celá tato poznámka včetně všech zdrojů i s aktivními odkazy.

 

 

 

  Naša schopnosť rezonovať so Zemou  
 Archanjel Sandalfon

přijala Natalie Glasson – 17-04-15

 

"Svet sa posúva za hranice vášho poznania," toto je prehlásenie, ktoré si želám zdieľať s vami a pre vás, pre uvedomenie si vašej vnútornej perspektívy. Nie je na vás, aby ste pochopili zmeny, ktoré prebiehajú a budú prebiehať na Zemi, možno si ich dokonca ani plne neuvedomíte. Dôležitejšie je rozpoznať ako tieto zmeny, ktoré prebiehajú vo svete ovplyvňujú vás v rámci vášho bytia. Keď hovorím o svete, nemyslím tým Zem ako takú, ale myslím tým skôr na svet ponímaný vami a z vašej perspektívy. Svet ktorý vnímate a v ktorom žijete je odrazom vášho pohľadu naň. Je to výtvor zrodený z toho, čo si nosíte v sebe, s čím rezonujete a čo označujete ako seba samých. Zem je v súlade s vami a vašou vnútornou perspektívou. Výsledkom je manifestácia vašich vnútorných presvedčení a vnútorného pohľadu na svet do reality.

Predstavte si teraz Zem v jej skutočnej kráse a sláve. Predstavte si aká dych berúca a veľkolepá táto perspektíva je. V tomto momente Zem už skutočne existuje v jej absolútnej kráse, je uzdravená a nikdy jej nebolo ublížené alebo nikdy nebola skutočne poškodená. Jediná bolesť, škody a chaos objavujúci sa na Zemi, sú iba výsledkom manifestácie vašich vlastných vnútorných nastavení. V skutočnosti hlavný vplyv na skúsenosti ktoré na Zemi zažívate, ako aj vašu schopnosť rozpoznať pravdu Matky Zeme, má tá vízia, ktorú ste sa vy rozhodli vidieť, cítiť a plne si prežiť. Pokiaľ sa teda rozhodnete vnímať jej krásu, rozvinie sa táto verzia Zeme, naplnená velkolepostou a úplným uzdravením. Je to len vaše presvedčenie o vlastnej potrebe vyliečiť sa alebo, že nerezonujete v jednote so Stvoriteľom, čo ovplyvňuje váš pohľad na Zem.

Moje prehlásenie na začiatku tohto posolstva je veľmi silné. "Svet sa posúva za hranice vášho poznania," to znamená, že je potrebné, aby ste posunuli vašu doterajšiu perspektívu a predstavy o Zemi. S vaším súčasným presvedčením už viac nebudete schopný rozpoznávať a chápať pravdu o vás, o Zemi a Stvoriteľovi. Nie je to tak, žeby Zem vzostupovala natoľko, že nie ste schopný rozpoznať jej skutočnú podstatu a formu. Ide tu skôr o potrebu vášho osobneho posunu, v záujme rozpoznania a uvedomenia si pravdy o Zemi a o Stvoriteľovi. Pravdu, ktorá tu bola vždy prítomná.

Spomedzi všetkých aspektov vzostupu je práve vaša túžba vidieť, cítiť a poznať až za hranice vášho súčasne ohraničeného vedomia tou, ktorá vám umožňuje cítiť sa ako keby ste vzostupovali, zatiaľ čo v skutočnosti iba rozpoznávate pravdu, ktorá bola vo vás vždy prítomná. Aby ľudstvo pochopilo, že Zem v skutočnosti vzostúpila, je potrebné upustiť od bojov a konfliktov. Tento počin umožní akceptovať krásu Stvoriteľa. Keď si ľudstvo uvedomí, že všetko čo potrebuje k plnému prežitiu vzostupu je vidieť, cítiť a priať ho bezhranične s otvorenou mysľou, zúčastneným načúvaním a pozorným sledovaním, potom pochopí, že vzostup na Zemi započal už dávno predtym. Avšak je to práve načúvanie, videnie, cítenie a uvedomovanie si tohoto hlbokého poznania, obrovského rozvoja a túžby získať pravdu i keď sa nachádza za hranicami vašich súčasných mentálnych možností.

Prosím, ponechajte si toľko času koľko potrebujete k zamysleniu sa nad mojim výrokom "Svet sa posúva za hranice vášho poznania" a vnútornému stotožneniu sa s ním. Uvedomte si, že svet, ktorý tvoríte a želáte si zažívať, je ďaleko väčší ako vaše očakávania, predstavy a presvedčenia pochádzajúce z neotvorenej mysle. Tieto sú limitujúce a už nemajú miesto vo vašom vedomí a realite.

Zdá sa vám, ako keby Zem vždy zvyšovala a rozvíjala svoju rezonanciu s následnou transformáciou. A tak to je, všetky formy života sa vyvíjajú a rastú, dokonca aj božský Stvoriteľ. Nemôžu pomôcť a vyvíjajú sa. Je to prirodzený aspekt existencie. Energetická a štrukturálna transformácia Zeme často nemôže byť rozpoznaná vďaka unikátnemu prepojeniu ľudstva so Zemou. Zem je súčasťou vášho bytia a formy. Ste s ňou prepojený viac ako by ste si mohli predstaviť. Keď duše vstupujú do ľudskej formy stiahnu si svetelný vzorec od Matky Zeme, čo je takmer to isté ako keby si v sebe uchovali aspekty DNA samotnej Matky Zeme. Tento svetelný vzorec zostáva prítomný počas celého života danej bytosti. Napomáha vám zostať ukotvení so Zemou. Povzbudzuje vás k aktívnej spoluúčasti na vašom božskom pláne a účele vašej duše, spolu so Zemou. Sveteľný vzorec Matky Zeme je esenciálnym prvkom pre existenciu veškerého života na Zemi. Niektorí ľudia, cítiaci hlboké prepojenie so Zemou a prírodným kráľovstvom aktivovali ich svetelný vzorec Zeme s vyššou intenzitou. Toto je zvyčajne charakteristicke pre duše, ktoré sú predurčené a povolávané pracovať spoločne s Matkou Zemou počas ich existencie na Zemi. Niekedy, keď si ľudia uvedomia, že sú v nerovnováhe, alebo zažívajú ťažkosti, je to výsledkom odmietania, alebo zanedbávania ich spojenia s prírodou a Zemou samotnou. Vtedy dochádza k zníženiu intenzity svetelného vzorca, dôsledkom čoho tu nie je dostatočná energia potrebná pre podporu ich predurčenia. Keď sa takáto bytosť vedome usiluje stráviť čas v prírode, pocíti ako nadobúda rovnováhu a taktiež sa zvyšujú energie v nej prítomne. Je to dôsledok obnovy svetelného vzorca zrodeného z Matky Zeme.

Keď Zem zasiahnu katastrofy súčasne s nimi môžete zažívať neidentifikovateľný smútok, alebo dokonca pocit ujmy. Všimli ste si, ako práve v týchto okamihoch svetlo vášho srdca pohasína? Je to práve preto, že v sebe držíte svetelný vzorec energie Matky Zeme, ktorý vás s ňou prepája. Váš súcit teda nepramení z akejsi náklonnosti, ktorú prechovávate k Zemi, ale z toho, že Zem je súčasťou vás samotných. Vaše prepojenie so Zemou je omnoho väčšie ako si možno dokážete predstaviť a je spriaznené s posunom vášho tela a bytia.

Katastrofy sú taktiež budíkom pre ľudstvo, odkazy ktoré posielate sami sebe. Vy, spoločne s Matkou Zemou, sa podieľate na procese neustálej spolutvorby. Prostredníctvom vašich myšlienok a túžob, ako aj myšlienok a túžob celého ľudstva, dochádza k vytvoreniu prílivovej vlny zámeru ukotvovaného hlboko vo vedomí Zeme. Spoločný výtvor je skrze energiu Zeme manifestovaný a šírený po celej planéte. V podstate hovorím o tom, že strach ľudstva môže dať vznik katastrofám. Keď sa k vám dostanú informácie o katastrofe, či už malej alebo veľkej, situovanej vo vašej blízkosti alebo ďaleko od vás, dovoľte sami sebe so súcitom a jemnosťou identifikovať tento incident ako signál pre prebudenie sa. Prevezmite zodpovednosť za každú myšlienku, alebo obavu ktorú ste v sebe mohli živiť, alebo živíte. Tým, že ju udržujete pri živote, stávala sa súčasťou súboru energií kolektívnej spolutvorby manifestovanej do daných situácií prostredníctvom Matky Zeme. Uvedomte si prosím, že je potrebné preskúmať, uzdraviť a uvoľniť všetky formy nevyvážených myšlienok, obáv a emócií. Keď sa tak stane, Matka Zem už viac nebude musieť tvoriť na základe vašich nevyvážených myšlienok a emócií. Uvedomte si, že môžete a dokážete urobiť mocný posun vo vašom bytí, vašich perspektív, sveta ktorý vnímate a rozpoznávate. Jednoducho začnite s posielaním lásky najprv sebe samým, aby ste túto energiu umocnili v sebe. Následne posielajte energiu ľudstvu vo forme odpustenia a ubezpečenia, že ľudstvo je a bude naveky milované. Nakoniec pošlite vašu lásku a energiu uzdravenia i konkrétnej situácii. Matka Zem príjme vašu lásku, liečivú energiu a súcit. Spoločne s vami sa tak bude podieľať na rozšírení, úplnom a vedomom prežití týchto posvätných energií po celej planéte.

Čím viac sa bude ľudstvo zameriavať na lásku, uzdravovanie, súcit a všetky tie nádherné kvality Stvoriteľa, tým viac sa bude posúvať za jeho doterajšie hranice. Matka Zem je obdarovaná nádhernými energiami a zámermi s ktorými môžete pracovať a podieľať sa tak na vedomom tvorení, vedomom posune. Potom skutočne uvidíte posun sveta za hranice vášho doterajšieho poznania.

"Archanjel Sandalfon, žiadam ťa, aby si ma obklopil tvojimi Anjelskými Vibráciami a hlbokou rezonanciou s Matkou Zemou. Ako tvoje svetlo prestupuje skrze celú moju bytosť, žiadam ťa, aby si aktivoval a zharmonizoval môj svetelný vzorec Matky Zeme. Nech môžem existovať a tvoriť v harmónií a miery spoločne s Matkou Zemou, plne si uvedomujúc krásu a vzostup môj ako aj vzostup Zeme. Ďakujem Ti."

Doprajte si hlboký nádych, prijmite moje svetlo a sledujte ako sa svetelný vzorec vo vás aktivuje a dostáva do rovnováhy.

"Tu a teraz si vyberám tvoriť spoločne s Matkou Zemou lásku, mier, harmóniu, krásu a radosť, rozpúšťajúc tak všetky škodlivé energie v mojom bytí, aby som mohol zažívať a vnímať prirodzenú krásu Zeme. Tu a teraz a navždy."

Toto je nádherná afirmácia ako aj zámer ktorý zabezpečuje, že uvedomelo prevezmete zodpovednosť za vaše myšlienky a vnímanie zdieľajúc tak krásu vášho bytia s Matkou Zemou. Aby ona mohla manifestovať túto energiu pre všetkých po celej Planéte.

Vedzte, že rezonujete a tvoríte spoločne s Matkou Zemou a to je poznanie, ktoré nemôžete zanedbávať.

S pravdou a v pravde,

Archanjel Sandalfon

     

Zdroj: https://www.omna.org/Home.html

 

Poznámka ke kopírování:

Pro všechny poutníky na Cestě Lásky do slovenštiny přeložila Katarína G. pro www.transformace.info. Tuto českou verzi je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem, pokud bude připojena celá tato poznámka včetně všech zdrojů i s aktivními odkazy.

 

 

 

Poselství od Montyho
Montague Keen a Veronika Keen – 17. května 2015  

 

Propagandistická válka, kterou nyní zažíváte, je posledním pokusem Sil Zla, které se snažily odstranit lidstvo ze Země. Ukazují vám, jak to dělaly prostřednictvím VÁLKY; a vy jste jim dobře sloužili. Viděli jste, jak muži hrdě ukazovali své medaile, což je důkazem,  kolik bližních lidských bytostí zavraždili. Potřebujete si uvědomit a přijmout skutečnost, že jste JEDNA LIDSKÁ RODINA, ovládána sílou tak ZLOU, že nemůže ukázat svou tvář. Tato síla vás ovládá prostřednictvím lidské nemoci – RAKOVINY - je to jejich velmi úspěšná zbraň. Používají strach z rakoviny, jakož i nemoc samotnou, jste tím denně bombardováni.

Vše, co potřebujete, je pít horkou vodu, citronovou šťávu a trochu sody bikarbony, tak jak to dělá každé ráno Veronika, abyste jí (rakovinou) nikdy neonemocněli. Tak je to jednoduché. Přírodní postupy jsou v ničení rakoviny úspěšné.

Rakovina mysli, stejně jako rakovina těla jsou velmi úspěšné zbraně proti lidstvu. Stali jste se svým nejhorším nepřítelem. Tak rychle uvěříte každé lži, co je vám řečena o vašich bližních lidských bytostech. Za každou válkou je JEDNA SÍLA, která tahá za nitky loutek, kterým v každé zemi dali moc, aby lidé mohli být vybičováni do fanatické nenávisti a averzi, a byli zpracováni k tomu, aby toužili poslechnout své ďábelské pány. Šíří nemoc, zatímco světu říkají, že jsou zde, aby pomohli; a vy, nevinní, jim v tom pomáháte. Ničíte svou vlastní rasu. I když zkoušeli všechno, nemohou zabránit světlu, aby se šířilo, a tak jsou odhalováni oni i jejich činy. Oni nemohou existovat ve SVĚTLE.

Naše Nadace doufala, že v této době bude již naše Centrum v Irsku hotové, aby vám pomohlo vyrovnat se s traumatem, které budete zažívat v průběhu přechodu. TROLOVÉ, kteří si předsevzali, že tomu zabrání, se jednou budou zodpovídat za to, jak obrovskou cenu lidstvo zaplatilo  za jejich neblahou činnost. Lidstvo musí být připraveno, protože nic z toho, co dnes považujete za běžné, nezůstane. Kabala zničí všechno, protože nedovede dobře prohrávat. Pečlivě naplánovali každou etapu přebírání moci a nepočítali s tím, že se Člověk může probudit a říct: NE, tohle nechci.

Řím je hlavou této okupace. Hrál tuto roli, zatímco vždy pamatoval na to, aby předstíral lásku a mír, když se všichni skláněli k jeho nohám. PROČ? Vždy jsem vám připomínal, že „nic není, jak se zdá“. Nemůžete nic posuzovat dle zdání. KABALA POTŘEBUJE VÁLKU a použije jakoukoliv záminku, aby se to naplnilo. Využijí všechnu svoji moc, aby vám zabránili VIDĚT, KDO JSOU A CO DĚLAJÍ.

Řekněte NE válce. Již nikdy nedopusťte, aby vás nějaká falešná událost svedla k válce. Vaše oči nyní jejich válečné hry vnímají. Odmítněte zabíjet kvůli nim vaše bližní.

Nepovažujte jednu národnost za odlišnou od  jiné, jenom vizte, jak se ČLOVĚK CHOVÁ NELIDSKY K ČLOVĚKU. Podporují obě strany všech válek; pro ně je to jenom hra.   Vzpomeňte si na zbraně hromadného ničení v Iráku, přitom byl po mnoho let  Irák součástí plánu Kabaly. Neustále vám lžou. Je čas probudit se a čelit pravdě. Hypnotizujícím prostředkem, který vás drží pod kontrolou, je vaše televize, spolu s novinami. Všechno vlastní Kabala. To vše bylo pečlivě naplánováno.  Nic neponechali náhodě a všude se infiltrovali.  Jsou za vším špatným, co se kdy ve vašem světě stalo.

Neustále napadají moji drahou ženu.  Má velké problémy s plícemi. Povedlo se jim poškodit jí plíce před několika lety, kdy se pokoušeli zastavit její spolupráci se mnou. Její život se stal jakýmsi bojem, ale ona je Irka, takže se nevzdá. Dříve, než se ke mne připojí na této straně života, chce vidět, jak je lidstvo obrozeno a  schopno žít v míru a harmonii. Veronika bojuje o přežití. Potřebuje si uzdravit plíce, aby se mohla soustředit na založení Center, které pomohou obnovit život na Zemi v podobě, jak by to mělo být – v míru a harmonii pro všechny.  Již nikdy žádná omezení. Prosím, pomozte nám toho docílit.

Opět vás prosím, abyste posílali světlo a lásku do Londýna, Říma a Washingtonu, aby bylo lidstvo osvobozeno z otroctví.  Vaše práce s ley liniemi je velmi cenná. Prosím, pokračujte v tom, protože uvolňujete světlo. Děkuji vám.

Moje drahá, potřebuješ si odpočinout a dát dohromady. Potřebujeme, abys´ byla silná, abys´  mohla založit Centra, pro zajištění expertů, kteří budou učit lidstvo, jak přežít pád Kabaly a všeho, co s tím souvisí.

Ty a já budeme pokračovat, jak dlouho to bude potřeba, moje drahá. Je to naše poslání.

Tvůj navždy oddaný Monty.  


Website:  The Montague Keen Foundationhttps://Galacticchannelings.com/


Pro všechny poutníky na Cestě Lásky do češtiny přeložila Mirka K pro https://Galacticchannelings.comwww.transformace.info.  Tuto českou verzi je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem za předpokladu, že nic nebude vynecháno nebo změněno a budou uvedena všechna práva a odkazy na webové stránky včetně všech zdrojů i s aktivními odkazy. Děkujeme za zařazení této poznámky.

 

 

Horoskop na období od 18.5. – 24.5. 2015

Bohatství Ducha

Nastává Novoluní v Býku 18. 5. v 6 hodin na symbolu: „Alchymista při práci v laboratoři; na stole mnoho zlata. Stupeň úspěchu.“

Novoluní symbolizuje nový počátek, aktivitu a počátek. Tím, že novoluní stojí v Býku, je to spojené se zakotvením, stabilizací a zakořeněním, které přinese výsledek, hojnost. Novoluní je ve třetí dekádě Býka, kde se využívá hojnost, která přichází z nitra. Býk je často spojován s materiální hojnosti, pevností, ale taky se lpěním a potřebou shromažďovat majetek. Ve třetí dekádě znamení symbolizuje vědomého Býka, který využívá bohatství své Duše a Ducha. Duch ukotvený ve hmotě, projevené božství ve hmotě, které přináší hojnost, radost a slavnost života. Slavnost je slovo, které má význam SLÁVA CTNOSTÍ. Zhmotněné ctnosti v pozemském životě, který tím přináší naplnění, radování a hojnost skrze projevení božské jiskry v Býku – Bohatství. Je tvořeno skutečně z božské podstaty Bohatství Ducha. Tento Býk už nelpí a neshromažďuje majetek, ale jeho bohatství leží vnitru a vše ostatní je mu přidáno. To je čisté projevení božství skrze Býka.

Slunce v Býku zůstává do 21. 5. do 11 hodin, následně vstupuje do znamení Blíženců a vytváří konjunkci s Marsem v opozici se Saturnem. Je zde velký příliv energie, se kterým je potřeba velmi moudře zacházet. Velká mentální aktivita, rozhodování a konání je pod kontrolou Saturna ze Střelce, který zpomalí, přinese překážky, abyste měli dostatek času dostat se více do hloubky. Je zde potřeba trpělivost, pokora a dostatek rozjímání. Zároveň nás můžou zahltit povinnosti, zodpovědnost a pocit omezování a tíhy, které vás povedou k tomu, řešit pouze to, co skutečně je podstatné a důležité. Začnete využívat větší systematičnosti, konstruktivnosti, pravidla a řád. Bude tolik práce, že bude potřeba vše roztřídit, udělat si pořádek.

Doznívá aspekt hlubokých citů a bezpodmínečné lásky a Venuše vstupuje do opozice s Plutem a kvadratury s Uranem, kde se vynesou stíny, žárlivost, závislost, majetnictví, touha, strach z opuštění, ze samoty, to vše se může spustit, když podlehnete strachu, že o své hluboké city, lásku a sladkosti života přijdete. Můžete spadnout až do extrému destruktivního vlastnění druhého. Na druhé straně, když si prožijete bezpodmínečnou lásku, prochází se právě oproštění od těchto pocitů a strachů. Rychlé a náhlé změny, potřeba se osvobodit od všech omezujících a nezdravých forem vztahů. Rychlá ukončení a náhlá zamilování. Tak nebo tak procházíme transformací v citech, v lásce, hodnotách, v hojnosti, radosti, tvoření a bezpečí.

Přeji vám požehnaný týden. Petra Nel

S Láskou Petra Nel

 

https://www.astrologiepetranel.cz/category/horoskop/

 

 

 

Třetí oko má mimořádné schopnosti.
Umíte ho aktivovat?

 

Třetí oko, duchovní, mystické oko má schopnosti mimosmyslové vnímání. Představuje mimořádnou možnost vnímání, předvídání, jasnozřivosti, jasnovidectví. Jedná se o fenomén, který je zmiňován v historii napříč různými kulturami. Třetí oko je oko, kterým nevidíme, ale můžeme jím prohlédnout to, co svýma běžnýma očima vidět schopni nejsme.

Dle vědeckého výkladu se jedná o šišinku mozkovou neboli epifýzu. Tento orgán je nepárový, umístěn uprostřed mozku, součást mezimozku. Je to endokrinní žláza, která mimo jiné své funkce produkuje spánkový hormon melatonin. Tento hormon ovlivňuje cirkadiánní biorytmy, spánek a bdění a rovněž činnost pohlavních žláz.

Schopnost mimosmyslového vnímání spojují staré civilizace i novodobí mystikové s činností a tzv. aktivací třetího oka, jehož sídlem je právě stejné místo, kde se nachází zmiňovaná epifýza.

Třetí oko znali už ve Starém Egyptě

Zřejmě nejstarší zmínku o třetím oku nalézáme ve Starém Egyptě.  Z Egypta je známý symbol Hórova oka. Bůh Hor (také Horus) je ve starověkém egyptském náboženství symbolem boje Světla proti Temnotě a nabádá ke spravedlnosti. Dle legendy při soupeření s tyranem Sutechem (také Sethem) ztratil bůh Horus oko (nebo obě oči), a tak stvořil další, přímo na čele uprostřed mezi obočím. To mu posléze umožňovalo vidět to, co je běžným očím skryto. To, co se nachází pod povrchem věcí a událostí. Tzv. Hórovo oko dohlíželo nad náboženskými obřady a zákony. Nejvíce asi známe symbol třetího oka z hinduismu. Nositelem třetího oka je zde Bůh Šiva, který představuje nejvyšší moudrost, pochopení zákonitostí světa a nadpřirozené schopnosti. Někdy je nazýván také Trinetríšvara = Pán se třema očima. Bůh vášně Káma byl spálen třetím okem Šivy, když se jej snažil přerušit v meditaci.

Když zabrousíme dále do legend a starého vyprávění, pak se se třetím okem setkáme u bájných bytostí – Kyklopů. Kyklopové jsou zmiňováni i ve Starém zákoně. Byli vysocí, velcí a měli pouze jediné oko uprostřed čela. Tento orgán uměly tyto bytosti mistrně ovládat, komunikovaly mezi sebou výhradně telepatickým přenosem. Později, vlivem hmotného světa, se vyvinuly oči dvě, které umožňují vidění v běžném pozemském světě.

Olmécká kultura, jedna z nejstarších známých objevujících se ve střední Americe, zobrazuje některé své bohy s rýhou na čele, zřejmě se zde také jedná o znázornění třetího oka.

Ve védské tradici je třetím okem šestá čakra. Symbolizuje emoční inteligencí, intuici, intelektuální schopnosti, poznávací funkce. Díky této čakře můžeme slyšet hlas vyššího já a vidět různé vize.

Staří Číňané třetí oko nazývali nebeským okem. Taoisté užívají názvu palác niwan a filozof Descartes definoval šišinku jako sídlo naší lidské duše. Novověcí učenci předpokládali, že šišinka je sídlem schopnosti obrazotvornosti a díky ní má naše duše a mysl vliv na fyzické tělo.

Je skutečně možné, že tento malý orgán ukrytý v našem mozku představuje potenciál k nahlížení do nepoznaných míst a má schopnosti, které věda nedokáže tak jednoznačně pochopit?

Třetí oko z pohledu současné vědy

Krom toho, že epifýza neboli šišinka mozková vykonává řadu důležitých funkcí, jako je ovlivňování sexuálního vývoje člověka, výroba melatoninu, řízení metabolismu a denního rytmu, pak u ní byly objeveny vlastnosti, pro které jednoznačné vědecké vysvětlení není tak jednoduché. Lékařská věda objevila, že krom výše zmíněných funkcí obsahuje tato žláza i fotočidlové buňky. Má důležitou fotosenzorickou funkci, tj. vědecky uznávaný tělesný proces.  Kdybychom odstranili obě oči a anatomickou část v přední části šišinky bychom následně vystavili světlu, pak by tento orgán stále byl schopen reagovat na podněty, podobně jako to umí naše oči. Tato skutečnost vede některé vědce k úvahám, zda není šišinka mozková víc, než jen zakrnělé oko. Je možné, že mnohé z dosud nepochopených procesů mozku sídlí v tomto kónickém prostoru. Dle názorů některých vědců souvisí aktivita šišinky blízce s psychickou aktivitou spojenou s meditací či zvýšenou představivostí. Šišinka je zodpovědná za vylučování DMT – dimethyltryptaminu, nazývaného také jako molekula duše. Uvolňování této molekuly je považováno za jeden z nejsilnějších známých halucinogenních neuropřevaděčů.

Třetí oko – sídlo intuice

Intuice znamená vhled nebo náhled, označuje schopnost rychlého chápání a rozhodování, které není podpořeno žádným logickým uvažováním a rozhodováním, přičemž je však provázeno pocitem jistoty a rozhodnosti. Je to schopnost vnímat a vyhodnocovat reálné i skryté motivy a situace. Otevřením třetího oka se otevírá rovněž kanál intuice. Pokud tuto schopnost získáme, pak je potřeba naslouchat intuici, vnitřnímu hlasu. Tyto impulzy postupem času nepřicházejí pouze v záblescích a krátkých myšlenkách, ale stávají se přesvědčením provázeným radostí a pocitem správného jednání. Když se nám podaří odstranit nefunkční systémy, které nás obklopovaly a brzdily v našem konání a jednání, pak jasnost našeho vědění zvýší naše sebevědomí i jistotu v konání.

Třetí oko je sídlem nejen intuice, ale i telepatických schopností. Otevřením třetího oka získáváme možnost vytvářet nové reality na fyzické a hmotné úrovni a ty staré rušit. Otevřením třetího oka získáme a zesílíme schopnost odpovídat sami za sebe. Mnoho lidí je velice odpovědných ve vztahu k ostatním, ale na sebe zapomíná. Jejich vlastní duše jsou pak velmi nenaplněné. Každý z nás má třetí oko, ale málokdo ho umí používat. Aktivování třetího oka slouží především pro vlastní duchovní rozvoj a vývoj, pomáhá nám lépe si poradit s vlastním životem, správně se rozhodovat, rozvíjet svoje schopnosti a intuici.

Občas se můžeme setkat se zvýšenou citlivostí jedince na okolí a na materiální svět. Tato citlivost se projevuje nošením tmavých brýlí, patka nebo vlasy do čela, oči zakrývající si rukama. Tito lidé bývají vnitřně, i když třeba nevědomky přesvědčeni o tom, že v tomto světě nelze dosáhnout harmonie. Tito lidé bývají zranitelní a citliví na kritiku. Otevření třetího oka jim může velmi pomoci, třeba právě tím, že si uvědomí svoji vlastní hodnotu a schopnosti. Takovýto typ lidí potřebuje být ujištěn o tom, že je s nimi vše v pořádku a že se nemusí již dále schovávat.

Nemoci a problémy spojené s problematickou funkcí třetího oka:

·      bolesti hlavy a migrény

·      problémy s viděním, ať už krátkozrakost nebo dalekozrakost

·      záněty horních cest dýchacích

·      problémy s dutinami

Otevírání třetího oka

Pro otevírání třetího oka existuje celá řada cvičení a postupů, které vycházejí z různých filozofií a zkušeností. Setkat se tedy jistě můžete i s mnohými jinými, než zde uvedenými. Veskrze však jakékoliv cvičení na podporu otevření třetího oka by mělo mít pro vás pozitivní vliv. Stupňovat, podporovat a obohacovat vaše duchovní schopnosti a síly. Centrujete svoji energii a zároveň podporujete svoji lepší náladu a rozháníte depresivní stavy a nálady.

 

Cvičení pro podporu otevírání třetího oka

Aktivace třetího oka v meditaci

Posaďte se do své oblíbené meditační pozice, případně se položte na podložku. Soustřeďte se na svůj dech a začněte pomalu nadechovat a vydechovat nosem a zavřete oči. Očima se jakoby dívejte a soustřeďte na bod dva prsty nad kořenem nosu mezi obočím (oči stále zavřené, cvik provádíme „za víčky“). Abyste podpořili soustředění na tento bod, nejdříve se tohoto místa dotkněte nebo jej i mírně sevřete prsty. Oči musíte mírně obrátit, je možné, že to pro vás bude mírně nepříjemné, ale zkuste vydržet.

Zhluboka se nadechněte a vydechněte, přitom však nezadržujte dech. Zkuste tuto pozici vydržet tak dlouho, jak jen je pro vás možné bez velké námahy. Posléze oči opět uvolněte, ale neotvírejte ihned.

Toto cvičení můžete opakovat několikrát za den, stupňují se takto vaše duchovní schopnosti a síly. Dochází k centrování energie a lepšímu hormonálnímu hospodaření. Toto cvičení můžete praktikovat také při silném psychickém vypětí, prospěje vám a rovněž pomůže rozhánět deprese a špatné nálady.

Aktivace třetího oka hleděním do zrcadla

Hleďte na svoji tvář v zrcadle se světlem tlumeným v pozadí. Trénujte jen v případě, že nejste úplně unavení, avšak drobná fyzická i mentální únava není ke škodě věci. Hleďte na svoji tvář v zrcadle a zkuste se uvolnit. Zaměřte se na jeden bod na vaší tváři, nejlépe na tzv. místo třetího oka a pohled již neměňte. Vydržte se na tento bod soustředit tak dlouho, jak jen to bude možné.

Za pár chvil ucítíte vibrace a teplo v oblasti krku a nad ním. Možná začnete cítit pulzující energie. Pokud pocítíte jakékoliv změny, které pro vás budou složité nebo namáhavé, můžete zavřít oči a potom je znovu otevřít. Buďte klidní a uvolnění. Staňte se pouze pozorovatelem, nesuďte a nezkoumejte to, co vidíte. Pokud po dvou až třech minutách tohoto cvičení nepocítíte změnu, pak cvičení přerušte a nechte na jindy. Hledění do zrcadla provádějte po dobu maximálně deset minut.

Aktivace třetího oka drahými kameny

Drahé kameny, které nám mohou pomoci aktivovat třetí oko, jsou ametyst, azurit, a chryzokol. Tyto kameny přikládáme na místo třetího oka, když jsme klidní a odpočíváme, dýcháme klidně a soustředíme se na svůj dech.

·      Ametyst je fialově zbarvená odrůda křemene. Jeho název pochází z řečtiny a znamená opojný. Je symbolem čistoty, klidu, lásky, ochrany a štěstí. Svou energií nás dokáže hluboce uvolnit a uklidnit. Pomůže navodit klid nutný k přijímání energie.

·      Typická barva azuritu je modrá. Má detoxikační účinky, pomáhá při problémech s kostmi a klouby, léčí rovněž kůži a je vhodný i při potížích s krkem. Celkově čistí čakry, odbourává stres a mírní obavy. Umožňuje nám lépe se ponořit do meditace, zvyšuje intuici a podporuje duchovní růst.

·      Chryzokol pochází z Peru, jeho barva je modrá až smaragdově zelená. Vyrovnává emoce, zmírňuje neklid a vtíravé pocity, učí trpělivosti, nadhledu, toleranci a klidu v řešení vypjatých situací.

·      Další kameny, které můžeme přikládat jsou sodalit, vltavín a křišťál.

Zdroj: https://www.spektrumzdravi.cz/treti-oko-ma-mimoradne-schopnosti.-umite-ho-aktivovat

 

 

MUDr. Jarmila Klímová
Nic není náhoda

 

Lékařka Jarmila Klímová se původně věnovala psychiatrii. Oboru, který má údajně léčit lidskou psychiku, a tedy i duši. To, co jí při praxi neustále chybělo, byl ucelený pohled na lidskou osobnost a vše, co ji obklopuje. Vysvětlení jevů a jejich příčin a pohled skrytých souvislostí, které nejsou jen v naší hlavě, ale všude kolem nás. Obor, který jí na otázky odpověděl, se nazývá psychosomatická medicína.

V čem je tolik důležitý psychosomatický přístup?

Když se začnete dívat na širší podstatu toho, co se nám děje v těle a co se odehrává kolem nás, musíte nutně dospět k závěru, že neexistuje nemoc, která by psychosomatická nebyla. To ale neznamená, že je vhodné všechny nemoci psychosomaticky léčit. Občas si můžeme dovolit říct, že mám opravdu jenom rýmu, a vzít si acylpyrin, protože tyhle povrchnější nemoci jsou jenom situační, krátkodobou reaktivní záležitostí na nějaký sociální diskomfort a nemusíme zkoumat, jestli někdo někde škrtil našeho pradědečka. Úplně jiná situace nastává, když se nemoc vrací a z opakovaného průběhu se stane průběh chronický. Pak je vhodné se začít zamýšlet nad tím, že to patrně nebude náhoda. Že ta nemoc má nějaký svůj kontext. A to vyžaduje práci s individuálním příběhem každého klienta. Je nutné najít základní vzorec, matrici, na jehož principu nemoc vzniká, tak může začít proces uzdravování.

Co to konkrétně může být?

Může to být třeba vzorec, který nám nechtíc, ale o to s větší impresí, předala naše maminka a který se jmenuje: „Rosteš pro šibenici, holenku, a nikdy z tebe nic nebude.“ Takové sebepojetí se pak při opakovaných neúspěších začne zrcadlit na fungování našeho těla. Sem patří třeba celá rodina autoimunních onemocnění, poruchy imunity, které jsou ze 70–80 % příčinou ostatních nemocí, stejně tak veškerá onkologická onemocnění, primárně vycházející z oslabení protinádorové imunity.

Mluvila jste o chronických a opakujících se nemocech…

Západní medicína, která pro takové nemoci nemá vysvětlení, jim říká genetické nebo také esenciální či idiopatické. To v překladu znamená nevysvětlitelné nebo zničehonic vzniklé. Ale když se dobře podíváte na světové genetické studie, nebyla až na tři čtyři velmi vzácná genetická onemocnění nikde prokázaná genetická součinnost.

Jak tedy takové chronické nemoci „léčit“?

Musí se přerušit předávání konkrétního nemocného způsobu myšlení z generace na generaci. To není předávání v zápisu nějakého genomu, chromozomu, ale je to předávání mentálních vzorců. A pak to z toho neuvědomovaného vytáhneme do vědomé roviny, a to neodprožité, bezemoční, si prožijeme. Klient si po třiceti letech odpláče nebo odvzteká nějakou křivdu, dojde k napravení emočního deficitu, a především dojde ke změně postoje k tomu, co se stalo. Samozřejmě nemůžeme měnit historii ve faktech, ale můžeme k historii měnit postoj.

Zní to jednoduše, ale jak se té skutečné příčiny, která to všechno po generace způsobuje, dopátráte?

Většinou stačí, když se dopátráme dvě tři generace zpátky. Ale ne vždycky je nutné jít tak daleko, někdy se stačí vrátit o deset let. Někdy je naopak potřeba zajít ještě dál do historie, a na to jsou potřeba jiné metody, jako například kineziologie, která se přes buněčnou informaci a svalový test dostává k informačním potenciálům, které jsou mimo naše bdělé vědomí. To, co vnímáte a vidíte, není veškerý vesmír. Informační kanály vedou i tam, kam už vědomou myslí nedosáhnete, takže je vlastně nemůžete ani potlačovat. Nemáte to totiž ve své moci. A jsme zase zpátky u somatiky. Pokud nemáte něco ve své moci, nemůžete to ovlivnit. A moc získáváme informacemi, věděním, změnou postoje. Jestliže dnes ovlivníme změnou postoje historii, která se odehrála před sto lety, pak zpětně měníme přítomnost. Víme, že naše dnešní přítomnost je výsledkem historie. Obtížnější je si představit, že když postojem změníme historii, změní se přítomnost i na skutečné, materiální bázi. Je to velmi prosté cestování v čase.

Cesta k uzdravení každého člověka tedy vede přes znalost takzvaného kontextu svého života…

Když přišel dřív obvoďák na vesnici za babičkou a snažil se zjistit, kdy se jí objevily žaludeční vředy, musel si vyslechnout, jaké bylo posvícení a jak se k nim stěhoval švagr a jak babičce umřela loni na podzim koza. Pro tamějšího doktora to byla možná ztráta času, pro nás je to ale rajská hudba, protože takto získáváme kontext. Víme, že nic není náhoda, že spolu všechno souvisí, ale ve spojitostech, které nám nejsou v tom běžném komerčním uvažování dostupné. Logiku, kterou potřebujeme dohledat, nám dává jen kontext. Takže jestliže zjistím, že babičce zemřela koza, kterou milovala, a že se tam v té době ještě nastěhoval švagr, kterého babička nemůže vystát, je jasné, že to s ní nějak zahýbalo. Zvlášť když ty emoce nejsou vědomě odprožité.

Takže za každou nemocí stojí konkrétní zážitek?

Kontext vzniku nemoci nemusí být pouze z toho, že se něco jednotlivého strašného stalo, ale my často dohledáme, že se něco důležitého nestalo. Že jsme byli nemilovaní, nevšímaní, neakceptovaní… Nebo že tam někdo chyběl. A naopak obecně oblíbená představa, že se musela stát nějaká strašlivá věc v minulosti, která nemoc vyvolala, je také zavádějící. Stačí, že se stalo málo méně strašlivých věcí, ale pak se s nimi třeba nějak v rodině zacházelo, různě se to mytizovalo nebo se to cíleně potlačovalo, zakazovalo se o tom mluvit, až se to ukotvilo někde v mysli. Ale také v té buněčné inteligenci, která si pamatuje každou vteřinu našeho života.

Vzpomínky jsou tedy ukryté i v našich buňkách?

Každá buňka má svoji celoživotní biochemickou nevymazatelnou paměť. Naše mysl může vzpomínky potlačit, ale naše tělo a naše nevědomé a předvědomé a prožitkové složky mysli si to všechno pamatují. A to, že je to obsaženo v naší mysli, znamená, že je to obsaženo i v naší přítomnosti. Všechno, včetně emocí, se zapisuje do materiálních struktur. Emoce není nějaké nehmotné povzdychnutí, emoce je definovatelná bílkovinná struktura. To, že prožíváme na nějaké úrovni radost, smutek, úzkost nebo jinou emoci, mění v tu samou vteřinu strukturální složení našeho buněčného těla.

Takže kdyby babička mrtvou kozu rovnou oplakala a řekla švagrovi, co si o něm myslí, neměla by vředy?

Zjednodušeně řečeno – ano.

 MUDr. Jarmila Klímová

Jak těžké je najít tu základní příčinu původu onemocnění?

Pokaždé vstupujete do nového příběhu, a i když máte léta praxe, nemůžete nic pouze odhadovat. Odhadnout a dopátrat se je něco úplně jiného. Dopátrat se znamená, že v tom společném procesu porozumění nemoci v životním příběhu přebírá aktivní léčivou sílu do rukou klient sám. My zůstáváme průvodci, kteří ukazují vhodný směr cesty.

Můžeme něco sami odhadnout podle klasických psychosomatických pouček typu: bolest zad znamená, že si toho moc nakládáme?

Samozřejmě existuje něco jako výkladový slovník psychosomatiky, ale berme všechny tyhle pomocné orientační metody nebo návody opravdu jen jako pomocné v nejširším slova smyslu. Když vám tady bude stát deset lidí s chřipkou, pokaždé bude kontext nemoci jiný podle času, věku, životní situace, společenské úrovně, inteligence atd. Z tohoto důvodu nebude psychosomatika patrně ještě dlouho uznaná jako věda, protože jedním ze základů vědeckosti je dokazatelnost a opakovaná ověřitelnost. A to tady samozřejmě nepadá v úvahu. V psychosomatice také neexistují takzvané doporučené postupy, kterými se řídí západní medicína. Je to v podstatě žonglování se zodpovědností, která se vznáší někde mezi lékařem a jeho pacientem.

Psychosomatika ale také postupuje podle nějakých pravidel…

Psychosomatika má své doporučené postupy, a to je přesně vymezit roli a odpovědnost klienta, který do procesu léčení vkládá svoje aktivní chování a jednání, a terapeuta, jenž nepřesahuje životní kompetence svého klienta. A dalším doporučeným postupem pro terapeuta, který se mně jeví obzvlášť jako efektivní, je používat mozek. To se hodně vyplatí. Pochopitelně, že celá psychosomatika není jen o tom, že někomu vykecáme díru do hlavy. I tady jsou vhodné medikace, biomodulační preparáty typu bylinná léčba, energetická léčba, masáže atd. Člověka můžeme vnímat jako kosmickou jednotku. Všechno, co je nad ním, tedy rodina, stát, planeta, vesmír, je makrokosmos a všechno, co je menší, tedy v těle obsažené orgánové a buněčné systémy, fyziologické pochody a tak dále, je mikrokosmos. A všechny tyto vrstvy obsahují svoji vlastní inteligenci, dokonalým způsobem ve svém zmenšení produkují a napodobují celky nadřazenější. Moderní medicína ale stojí na svých specializacích, takže si tyto vzájemné souvislosti vůbec nedává dohromady. To, že onemocnění plic souvisí s patologií tenkého střeva, by ještě mohlo zajímat internistu před sedmdesáti lety, ale dnes máme oddělení plicní a oddělení gastroenterologické. Jak chcete dávat dohromady souvislost?

Proč se podle vás moderní medicína vydala tímto směrem?

Evropa je v posledních 600 letech výrazným způsobem ovlivněna křesťanským nazíráním na svět. A z výchovného hlediska nás tahle křesťanská filozofie historicky učí, že nemoc je trest boží. Například australští Maorové nebo amazonští indiáni něco takového vůbec neznají. Ale jestliže my vnímáme nemoc jako trest boží, budeme se k ní také tak vztahovat: jsme potrestaní a bezmocní. Tento postoj se pochopitelně, obtiskl do moderního zdravotnictví, ve kterém je pacient oběť a lékař všemohoucí bůh, který ví, co a jak pacienta bolí, jak ho léčit. Bez ohledu na to, jak se pacient cítí a co si myslí. Pacient zustává zcela pasivni veden cestou, kterou nezná, s cílem, kterému nerozumí, za pomoci prostředků, na které nemá možnost se zeptat. A většinou s výsledkem: —To máte, pani, na zbytek života, s tím se musíte naučit žít.“

 MUDr. Jarmila Klímová

Kdy se objevil psychosomatický přístup?

Psychosomatika není žádná novinka ezoterických pavěd, které dostaly prostor se exhibovat v postmoderní Evropě. Je to prazáklad toho, jak vůbec historicky vzniklo léčení. A to vzniklo v momentě, kdy pračlověk snědl první bylinu a zjistil, že se mu udělalo lépe. Od samotného prapočátku se každý lékař díval na nemocného jako na komplexní psychosomatickou bytost. To se začalo dramaticky měnit na přelomu 14.–15. století, kdy se tady začíná ze dvou stran polarizovat boj o moc nad člověkem. Z jedné strany je to církev, z druhé věda. To platí o všech vědních i politických systémech, ve kterých tyto mocenské proudy byly, jsou a budou.

Na psychosomatické léčbě by ale společnost mohla jedině ušetřit…

Rozhodně by neušetřila nadnárodní farmaceutická lobby, která byla ještě před dvaceti lety na žebříčku objemu obchodu na čtvrtém místě. Na prvním místě byl obchod se zbraněmi, na druhém s drogami, na třetím obchod s bílým masem. Pokud soutěžíte s těmito soupeři, je asi potřeba nalézt mimořádně špinavé prostředky k tomu, abyste se dostali na první místo, na kterém je farmaceutický průmysl dnes. Z hlediska lokální mikroekonomiky je psychosomatická léčba náročnější, protože ji nehradí pojišťovny. Z hlediska makroekonomiky je ale mnohonásobně ekonomicky výhodnější, protože postupně eliminuje dlouhodobé, často celoživotní užívání velmi drahých léčiv. Dalším faktorem je nemocnost. Z dlouhodobého hlediska se lidem v psychosomatickém léčení snižuje počet zameškaných hodin v práci, protože se jim přestávají opakovat a vracet jejich takzvaně chronická onemocnění, kvůli kterým stráví průměrně 6–8 týdnů na nemocenské za rok při běžné medicínské péči.

S jakými potížemi k vám chodí klienti nejčastěji?

Nejčastěji chodí s tím, co se jim nedaří vyléčit, a je úplně jedno, jestli jde o lupénku, onkologické onemocnění, chronický kašel, lymeskou borreliózu, ADHD nebo roztroušenou sklerózu. Klient, který k nám přichází, je často unaven, znechucen a degradován dlouhodobým navštěvováním různých medicínských oborů, ve kterých stále nenachází odpověď na to, proč se mu ty které příznaky dějí, proč se stále cítí nemocen, a na postupných vyšetřeních dochází k tomu, že nemá žádnou zjevnou dohádatelnou příčinu nemoci. Přesto bere léky, které mu nepomáhají, a ještě je tímto systémem označen za potížistu a hypochondra.

Ordinací s takzvaně celostním přístupem ale přibývá a uvažuje se o zařazení psychosomatické medicíny jako oficiálního oboru.

V úctyhodné snaze zařadit psychosomatiku jako oficiálni uznaný lékařský obor do zdravotnictví vidím velké riziko. Obávám se, že se tak z psychosomatického přístupu stane okleštěné torzo a paskvil, který bude mít s transoborovým poznáním jen málo společného, a dostane se to na úroveň, před kterou neustále varujeme, a sice do nebezpečné věty typu: „Paní, to máte ze stresu.“

Ale spousta nemocí přece vzniká ze stresu?

To je ono. Když se začne žonglovat s něčím tak bezobsažným, jako je pojem stres, dostaneme se k bezobsažnému výsledku. Stres je jakékoli vychýlení, ať už fyzikální, chemické, mechanické, biochemické, strukturální, sociální, psychologické, historické, kulturní nebo finančníVychýlení z optimální rovnováhy. Je tedy něco, co žijeme a není to stres? Stres je všechno. Jde jenom o to, že společnost v komercionalizaci jazyka zachází s tímto pojmem zcela neuváženě, bez náhledu hloubky, co ten pojem vlastně obsahuje. Věty „paní, to máte ze stresu“ nebo „musíme pozitivně myslet“ jsou naprosto bezobsažná vágní sdělení, která klienta dostanou ještě do většího stresu, protože ho ještě víc vychýlí z možnosti poznání, přiblížení se kontextu jeho nemoci.

Jaká je podle vás tedy budoucnost psychosomatické medicíny?

Žijeme v éře hroucení se velkých systémů, včetně farmaceutického průmyslu. Už se mluví a píše o tom, že jsou jejich preparáty neproduktivní, poškozují zdraví, začínají padat první soudní žaloby. Na světlo se dostávají všechny lži a výmysly o cholesterolu, všechny bludné diagnózy, které stály životy milionů lidí, včetně obětí onkomafie, která naprosto bezskrupulózně zbavuje lidi životů pod záminkou smrtelné diagnózy.

Tedy rakovina je podle vás něco jako výhodný byznys?

V rámci farmacie není výnosnější byznys, než je rakovina. To je nejvýnosnější komodita zdravotnictví. Do člověka se nacpe obrovské množství léků s tím, že je musíte brát do konce života, jinak budete zastrašováni tím, jak příšerná smrt vás čeká.

Ale proč se tahle nemoc stává pandemií v dnešní moderní společnosti?

To je jednoduchá odpověď: Protože je velice efektivně vyrobená. Jednak propagandou na té psychoúrovni a jednak chemickou devastací životního prostředí.

 

MUDr. JARMILA KLÍMOVÁ

Psychiatrička, psychoterapeutka a koučka, která se ve svém oboru specializuje především na problematiku mezilidských vztahů, párovou a rodinnou psychoterapii a psychosomatiku. Vystudovala Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy v Plzni. V roce 2000 dokončila čtyřletý výcvik v rodinné terapii a psychosomatice u MUDr. Vladislava Chvály v Liberci. Je vedoucím a garantem konzultačního a terapeutického institutu AKTIP v Praze, který se zaměřuje na psychosomatickou péči s biomodulačními léčebnými metodami.

 

Zdroj: https://zeny.e15.cz/clanek/pro-zdravi/mudr-jarmila-klimova-nic-neni-nahoda

 

 

 

Touha po nezávadných potravinách je duševní nemoc, tvrdí psychiatři

V pokusu zamezit masovému honu za změnou jídelníčku a reformě dala psychiatrie zelenou reklamní kampani, mající rozšířit do povědomí jejich nové heslo „orthorexia nervosa“, definované jako „patologická posedlost biologicky čistou a zdravou výživou“. Jinými slovy, experti říkají, že naše poptávka po výživné a zdravé stravě je duševní nemoc, která musí být léčena.

 

CNN, Fast Company, Popular Science a další přední publikace začaly vytrubovat tyto řeči relativně nedávno:

Orthorexia nervosa je nálepka přišitá těm, kdo se starají o zdravé stravování. Je charakterizována chorobným pojídáním poháněným přáním „čistého“ či „zdravého“ jídla a lidé diagnostikovaní touto nemocí se příliš zajímají o živinnou skladbu toho, co jedí.

V krátkosti, pokud se obrátíte zády k nízko kvalitním korporátním potravinám obsahujícím toxická aditiva známá tím, že způsobují rakovinu, od firem s bohatou historií neupřímnosti zakořeněné v modu operandi neustálého „upřednostňování zisku před lidmi“, pak trpíte duševní nemocí. Třešničkou na dortu je, že pokud máte pseudo-vědátory vymyšlenou nemoc orthorexia nervosa, budou vám předepsány známé toxické farmaceutické drogy od stejných konglomerátů, kterým se pokoušíte vyhnout právě zdravým stravováním.

Orthorexie si zatím nenašla cestu do posledního vydání psychiatrické bible, Diagnostického a statistického manuálu duševních nemocí (DSM), avšak je běžně brána s dalšími nemocemi souvisejícími s jídlem. Když se podíváme na ty, kteří nám tuto věc cpou, vidíme vysoce pochybné motivy.

Psychiatrie jako taková je hluboce v kapse farmaceutického průmyslu, který vyrábí „léky“ pro „léčbu“ všech těchto „nemocí“. Jsou to často tyto společnosti, které uplatňují vliv za oponou, aby se vymyslely další kategorie duševních nemocí, na které jsou jejich drogy pak odpovědí. Tento poslední mediální tlak na popularizaci orthorexie coby duševní nemoci má za cíl marginalizovat či vyšinout potravinovou revoluci a zardousit ji tak v zárodku.

Psychiatrická komunita zařadila do duševních nemocí dokonce i kreativitu.

Jak lidé pokračují v útěku od nefunkčních lékařských a zemědělských/potravinových systémů, jako od jakéhokoliv škodlivého vztahu, výrobci potravin jsou ochotni udělat cokoliv, aby si udrželi svoji mizící kontrolu. Organické a ne-GMO potravinové trhy v posledních 5 letech explodovaly, a to natolik, že jakákoliv korporace, která nechce tento trend následovat, riskuje finanční problémy nebo krach. Navíc farmaceutické společnosti cítí napětí, jak stále méně lidí chce jejich toxická léčiva a ochromující vedlejší účinky.

Možná, že někteří lidé zachází až příliš daleko, kdy se sebepoškozují, ale problém, kterému čelíme u toxického potravinového systému, je mnohem větší hrozbou. Závěrem si uvědomme některé totální kokotiny, kterými nás krmí farmaceutickým průmyslem placená psychiatrie. Když jsou zdravé stravování a kreativita duševní nemoci, něco je špatně.

Zdroj: https://www.zvedavec.org/komentare/2015/02/6342-touha-po-nezavadnych-potravinach-je-dusevni-nemoc-tvrdi-psychiatri.htm

Originální článek: Officials Declare ‘Eating Healthy’ a Mental Disorder

 

 

 

Plastové lahve nás tráví. Co znamenají znaky na jejich dně?

 

Určite aj vy stále vídavate po ulici pobehovať ľudí, držiac v ruke plastové fľaše s vodou.

Tieto fľaše však neraz obsahujú veľké množstvo škodlivých chemikálií. Tie môžu ľahko prevážiť prínosy správnej hydratácie.

Mali by ste preto venovať náležitú pozornosť trojuholníkom na spodku plastových fliaš, ktoré používate. Zvlášť sa zamerajte na číslo v strede trojuholníkov.

Každé takéto číslo totiž predstavuje iný druh chemickej látky, z ktorej je uvedená fľaša vyrobená.

Určite ste ho už neraz aj zaregistrovali, no nekládli mu nijaký špeciálny význam. Avšak mali by ste…

1 – PET (Polyetyléntereftalát)

Tieto fľaše sú určené len na jedno použitie. Je to kvôli tomu, že môžu prepúšťať antimóny ťažkých kovov. Tieto chemické substancie, označované aj značkou EPA, narúšajú činnosť vašej hormonálnej sústavy.

2 – HDPE (Polyetylén vysokej hustoty)

Ide o takzvaný „dobrý“ plast. Má totiž najnižšiu pravdepodobnosť presakovania škodlivých látok do tekutiny, ktorá sa v ňom uskladňuje.

3 – PVC (Polyvinylchlorid)

Neodporúča sa používať fľaše vyrobené z tohto materiálu. PVC môže do vody uvoľňovať látky narúšajúce činnosť hormónov.

4 – LDPE (Polyetylén nízkej hustoty)

Tento druh plastu je relatívne bezpečný. Pri správnom používaní a mechanickom nenamáhaní by z neho do vody nemali presakovať škodlivé látky. Uvedený materiál sa často používa aj pri výrobe plastových tašiek.

5 – PP (Polypropylén)

Ide opäť o relatívne bezpečný plast. Za predpokladu jeho nevystavovania vyšším teplotám a mechanickému namáhaniu, by do nápojov a jedál nemal uvoľňovať žiadne neželané substancie. V praxi sa z neho zvyčajne vyrábajú jogurtové tégliky a niektoré druhy fľiaš na vodu.

6 – PS (Polystyrén)

Pozor, ide o karcinogénny uvoľňujúcu chemickú látku. Polystyrén by ste v žiadnom prípade nemali používať pre uschovávanie nápojov ani jedál. V prípade prenosných chladničiek je potrebné mať jedlo v nich spoľahlivo oddelené od stien.

7 – PC (polykarbonát)

Pre uskladnenie potravín a vody je to úplne najhorší materiál. Dôvodom je uvoľňovanie BPA (Bisfelolu A).

Fľašiam alebo iným nádobám vyrobeným z polykarbonátu sa preto za každých okolností vyhýbajte.

Zdroj: https://www.svetkolemnas.info/novinky/zdravi/2386-plastove-lahve-nas-travi-co-znamenaji-znaky-na-jejich-dne

 

 

Nenechávejte PET lahve s pitím na slunci

Klasická plastová lahev může při vysokých teplotách okolního prostředí uvolňovat do nápoje škodlivý antimon. Rakovinotvorný prvek totiž výrobci PET lahví používají jako katalyzátor. Na základě nového zjištění japonských vědců tak může být nebezpečné nechávat v letních měsících lahve s pitím volně položené v autě. Teploty na palubní desce totiž mohou na přímém slunci vystoupat až na 70 stupňů Celsia. Uvolňování antimonu hrozí i při špatném skladování PET lahví v obchodech.

Stačí, aby přes sklo v zaparkovaném autě slunce delší dobu svítilo na lahev, a nebezpečné látky se podle nové studie mohou do nápoje lehce dostat. Zvláštní pozor je třeba dávat na džusy nebo limonády kvůli kyselinám a konzervantům, které obsahují. Antimon tělo špatně vylučuje a zvlášť nebezpečný je proto pro malé děti. Pokud takový nápoj pijí dlouhodobě, může se jim prvek v těle hromadit a způsobit zdravotní komplikace.

Obyčejná voda podobné schopnosti nemá, ani ona ale v PET lahvích na slunce nepatří. "Všechny potraviny se mají skladovat tak, jak uvádí výrobce, a pokud nechám PET lahev za oknem auta, tak si vyrábím zdravotně závadnou potravinu," tvrdí expertka na bezpečnost potravin Jana Foltinová.

Podobný účinek jako zaparkovaný automobil mají pro nápoj v PET lahvích také skleněné výlohy obrácené ke slunci. Kromě uvolňování karcinogenní látky zde navíc kvůli dlouhodobému vystavení hrozí množení bakterií. Lahve totiž mohou za výlohami stát i několik měsíců.

 

Zdroj: https://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/132223-nenechavejte-pet-lahve-s-pitim-na-slunci/

 

—————

Zpět