Seminář Cesta lásky II. – Trnová 27-29.3.2015

31.03.2015 21:49

 

Seminář Cesta lásky II. – Trnová 27-29.3.2015 

 

Poselství 11. Čakry pátek večer 27.3.2015 – téma Vina

 

Vina je jako černý závoj vdovy. Oddělí tě od světa tak, aby ti nebyl vidět do tváře. Vina je jako clona, co tě uvrhne do smutku. . Provinění je jako tér, tmavý maz co se táhne jako žvýkačka, jako mucholapka, jako černý dehet. Vina je tmavý kámen, co tě táhne na dno studny. Nech ji rozpustit, přijmi do náruče tento náklad a pust do toho atomovku lásky. Vina neexistuje. Je to jen fiktivní těžká kotva co tvoji loďku života může upoutat k jednomu místu. Zvedni ten závoj vdovy, ustřihni to tmavé lano, tu kotvu, prosviť a spal ten černá kámen, proměň ho v prospěšné uhlí, které vydá teplo a přinese užitek. Vina je užitečná jen prožitkem, zkušeností. Rozsviť a nech se zahřát a pro nic jiného už v kamnech osudu není teď místo. Vina je vetchý závoj, který odnese svěží vítr odpuštění…

 

Poselství 3. Čakry pátek večer 27.3.2015 – téma Vina

Vina vede k odsouzení sebe, druhých, všech a všeho. Ta úzkost, ta neláska, ten děs. Vina tě táhne ke smrti a není před ní v mysli úniku. Vina se vine, jako pás, jako černá izolepa, co svazuje svobodu a žití v plnosti, radosti a štěstí. Ty určuješ Ano a Ne, ty určuješ svou vinu a vinu druhých, ty, člověk, určuješ míru a váhu viny. Mysl soudí, láska chápe. Pochop tu iluzi, miluj vše i slepé cesty svého vývoje a všechna zákoutí a tzv. viny. Odpusť. Vina a trest, vina je lest a vyjde nové ráno a svátíní a přinese novou pravdu. Nic z toho co bylo vinou neplatí, jsou jen pochopené lekce a nová prázdná prostranství.

 

Poselství 3. Čakry sobota ráno 28.3.2015 – téma Vina – agresor

Vinit druhé je jako házet saze, toho prachu, té špíny, toho kouře než si sedne. Proč vlastně. Oprávěno, neoprávněno bez lásky je to jak rány biče. Ještě než rány dopadnou, ten zvuk je slyšet a budí hrůzu. Pochpení je jako otevřená dlaň. Vina jen ničí. Obviňování je únik, někdy i obrana, každopádně je to něo od čeho se nelze nezašpinit a špatně se v tom dýchá. Vyvětrejte a přestaňte s obviňováním, nařčením a tresty. Je jedno jestli je to pravda, cesty vás stejně dovedou kam mají, tak raději bez osočování a tíhy. Dýchejte svobodu, dýchejte pochopení, dýchejte soucit, dýchejte podporu, dýchejte, dýchejte a neplivejte obvinění, dýchejte a oprosťte se viny a vinění, dýchejte a odpouštějte druhým, sobě, světu, Bohu, životu….

 

Poselství 10. čakry sobota odpoledne 28.3.2015 – téma strachy – oběť

Na semaforu svítí červená a my se zastavíme. Ani krok! Teď pozor. Je to znamení, nebezpečí , už nechoďte dál. Strach je jako účinný semafor. Tělo poslechne a ztuhne. Všechno ztuhne, kde věci neproudí, tam se kazí vzduch. Strach určuje kudy jít a kudy ne. Pokud se budeš vyhýbat strachům, budou určovat kudy budeš moji projít. Jsi kormidelníkem své lodi a neboj se vyrazit ke zrádným útesům jménem strach. Jsi všechno a strach je pouhá podmnožina celku. Postav se svým strachům s pevnou sebevíroou a lucernou zářící na cestu. Žádný strach není větší, než tvá schopnost se s ním vypořádat. Směr útesy a andělská světla rozzářená naplno. Plnou parou vpřed.

 

Poselství 2. čakry sobota odpoledne 28.3.2015 – téma strachy – oběť

Právě strach činí dosahování cílů cennější. Bojíš se? To je v pořádku. Strach do života patří. Některé strachy jsou i příjemné a přinášejí dobrodružství, vzrušení a napětí. Některé strachy připomínají kdo jsi a nakolik tě formují některé strachy nad tebou vítězí a přinášejí vývojovou paralýzu. Všechno je dobře. Je to cesta, seber odvahu a jdi dál. Klidně se boj, ale jdi dál. Nejde o to se nebát, ale postavit se strachu a podívat se mu do očí, bez ohledu na to, co uvidíš. Hlavní je to udělat a nezůstat stát. Je jedno kolikrát, je jedno s jakým úspěchem, hlavně dál a znovu. Ta cesta je to pravé a strach je ostré koření.

 

Poselství 8. čakry sobota večer 28.3.2015 – téma strachy – agresor

Zvuk těžkých vojenských bot, despocie, násilí, útrapy a moc, to je nejčastější spojnice ve vyvolávání strachů. Ta nadvláda, opojení mocí, síla, převaha a vláda jsou opojné, zrádné, svůdné a zrůdné. Každý s tím má zkušenost.  Otevři tu skříňku ze železa a nech vyvanout ty uvězněné síly, poznej je a požehnej jim, aby mohly jednou pro vždy odejít. Už to není třeba, nech ty kříže na své cestě za sebou, v pustině rozkvetou květy a zahrada hrůzy se změní v sad. Už stačilo a díky.

 

Poselství 11. čakry neděle dopoledne 29.3.2015 – téma  bytost, která si neváží sama sebe

Beru tě za ruce a pomáhám ti nastoupit. Schod je veliký a autobus se už rozjíždí. Jsou chvíle, kdy každý potřebuje trochu pomoci. Nastoupit zvládne každý rád, ale znáš ten pěkný pocit, kdy ti někdo trochu pomůže. Je to pěkné, že?  Takhle je to s tím , když si člověk sebe neváží nebo si nevěří, potřebuje trochu pomoci. Někdy jsou to cizí ruce zvenčí, někdy ruce přátel, někdy ruce andělské rodiny, někdy tvoje vlastní. Dovol to, dovol si přijmout nabízenou ruku. To samo o sobě je skvělé. Někomu stojíš za to podat ti ruce, tak proč bys, milý člověče, neměl stát sám sobě za to.

 

Poselství 5.čakry neděle dopoledne 29.3.2015 – téma  bytost, která si neváží sama sebe

Je to jako dívat se na malé dít, co staví z kostek věž až do nebe. Není to dost? Nevěří si? Vždyť se mu povedl zázrak, chvilku na strop jeho možností. Spadlo to? Škoda, možná i pláče, možná už teď nechce stavět, bojí se nezdaru. Zapomeň na to, člověče, zase budeš stavět kostky a s každou jednou budeš blíž té odvaze a dobrodružství, budeš si věřit, budeš si sebe vážit. S každou jednu, s každou další, tak stav a já ti jednu podávám.

 

:-) s  láskou Mirka

 

  

—————

Zpět