Překvapivý nález dokazuje, že Lenin byl tajný agent

14.08.2017 22:41
Lenin byl zřejmě německý agent

Lenin byl zřejmě německý agent | zdroj: wikipedia.com

 

Překvapivý nález dokazuje, že Lenin byl tajný agent

Při renovaci sklepení jednoho skladiště v Kodani našli dělníci množství beden plných dokumentů z let 1917-18, které potvrzovaly, že Vladimír Uljanov, známější jako Lenin, byl po mnoho let německým agentem. Akta ho spojují s významnou německou exportní firmou, která sloužila k převodu peněz a zbraní bolševikům. Cílem byla revoluce a svržení cara.

reklama*
 

 

Dokumenty se našly v sejfu za zdí, kterou dělníci opravovali. V trezoru bylo mimo jiné 20 000 marek a tisíce stran dokumentů týkající se německé přepravní společnosti, kterou skrytě provozovala tehdejší Císařská německá tajná služba.

Tento sejf byl nabitý penězi a tajnými dokumenty

Tento sejf byl nabitý penězi a tajnými dokumenty

 

Do studia dokumentů se pustili odborníci z Aarhuské univerzity. Tým vedl přední odborník Arnbjørn Sørensen, který konstatoval, že mnohé materiály dokládají dohodu mezi Leninem a tajnou službou. Kromě toho byly nalezeny nejrůznější seznamy zboží a zbraní, které Němci bolševikům dodávali a také popisy některých tajných operací.

Lenin v čele bolševiků

Lenin v čele bolševiků

 

Mnoho papírů bylo podepsáno Hansem, svobodným pánem z Wangenheimu, který je adresoval dvěma tajným agentům s krycími názvy Bankéř a Krtek. Bankéř byl ve skutečnosti Alexander Parvus a Krtek Vladimír Iljič Lenin.  Ten byl styčným důstojníkem mezi Němci a ruskými agenty, a měl na starosti převod materiálu a peněz pro ruskou revoluci.

Revoluce začíná

Revoluce začíná

 

Celý komplet dokumentů podle odborníků vrhá zcela nové světlo na bolševiskou revoluci. Podle nich byla naplánována německými ozbrojenými složkami. Ty měly na revoluci své vlastní zájmy. S Ruskem vedlo císařství válku stejně jako se západními mocnostmi a předpokládalo se, že po svržení carského režimu bude Němcům nabídnut ze strany Ruska mír. Císařství by tak přišlo o jednoho významného nepřítele a statisíce vojáků by se mohly přesunout na západní frontu. Přesně to se také do puntíku vyplnilo.

Křížník Aurora to vše začal výstřelem z děla

Křížník Aurora to vše začal výstřelem z děla

 

O tom, že Lenin byl německým agentem se několikrát zmiňovali už tehdejší politici, například jeho politický rival Alexandr Kerenský,  ale nikdy svá tvrzení nepodložili žádnými důkazy. Stejně tak Winston Churchill opakovaně tvrdil, že za nástup bolševismu v Rusku může Německo. „Převezli Lenina v krytém náklaďáku ze Švýcarska do Ruska jako nějaký virus,“ řekl doslova. A přiznal to po letech také náčelník německého generálního štábu, generál Erich von Ludendorff, který ve svých pamětech napsal: „Naše vláda pomohla Leninovi přicestovat do Ruska a tím přijala zvláštní odpovědnost. Celý podnik byl ospravedlnitelný z vojenského hlediska. Museli jsme Rusko pokořit.“  

Nyní se zdá, že nález kodaňských dělníků potvrdil všechna dávná podezření, což tvrdí i profesor Sørensen. Bolševismus a vše, co z něj ve dvacátém století vzniklo, se na počátku zrodilo v kancelářích Císařské německé tajné služby.

 

 

—————

Zpět